020809: Blåbærpaien min

paiSå var det oppskriften på blåbærpaien jeg lagde i ferien. Jeg hadde ingen oppskrifter for hånden da jeg var på ferie nordpå, heller ingen foodprosessor eller paiform. Så det hele ble litt provisorisk. Men vel så godt! Bunnen lagde jeg av valnøtter og mandler som jeg malte i den lille blenderen min sammen med rosiner, ferske dadler, kanel og litt honning. Hadde jeg hatt foodprosessor ville massen blitt jevn og fin - det ble den ikke for meg. Men pyttsann. Jeg trykte massen utover en tallerken og satte i kjøleskapet. Før servering la jeg masse ferske blåbær oppå bunnen. Litt cashewfløte på toppen gjorde susen. Sausen lagde jeg enkelt og greitt av cashewnøtter, vann og vaniljepulver kjørt i blender. Gir assosiasjoner til fløtesaus. Supergodt, synes jeg. Ikke helt som vanlig blåbærpai og is - men med alle næringsstoffene inntakt.

Her er en litt mer detaljert oppskrift fra boken som etterhvert har blitt en fin inspirasjonskilde for meg når jeg har lyst til å prøve nye retter. Boken heter  "Raw food på svensk".

Oppskrift smuldrepaideig:

* 5 dl valnøtter
* 2 dl kokosmasse
* 1/2 ts kanel
* 1/2 ts muskatnøtt
* litt salt
* 8 dadler (Prøv deg litt frem her, kan fort bli for søtt synes jeg....)
* 1 dl rosiner
* 1-2 ss honning.
Kjør nøtter, kokos og krydder i foodprosessor til alt er en jevn og fin masse. Tilsett dadler, rosiner og honning. Kjør til det minner om smuldrepaideig. Trykk ut i paiform og fyll med bær, helst ferske bær (bringebær, blåbær osv).

Cashewfløtesaus:
* 2 dl cashewnøtter (naturell)
* 1/2 dl vann
* 1 håndfull bløtlagte mandler
* 1/2 - 1 vaniljestang
* 3 ss rapsolje.
Miks cashewnøttene til mel. Spe ut med vann, tilsett mandlene og miks igjen. Ha i vaniljefrø og olje. Smak deg frem og tilsett gjerne mer vann hvis sausen blir for tykk.

3 kommentarer

Angelida

02.aug.2009 kl.19:02

Åh! Den skal jeg jammen meg lage! I morgen skal vi i marka å plukke blåbær så det passer perfekt!

josefin

02.aug.2009 kl.19:02

wow - du er så flink!!!Vi skal hjem i morgen etter 5 uker i Norge og vi gleder oss til å kommer hjem - selv om det blir trist å reise hjemmefra...det blir sånn, begge deler er hjemme - men det er nå dit hvor jeg har ALLE mine ting vi reiser nå - min seng tilbake, mitt rom etc - deilig skal det bli!!!Vi har savnet pappa og mann og det skal bli godt med litt ferie med han også!! Det er jo 1 1/2 mnd til ungene begynner på skolen, så det er slik sett lenge til det blir noe hverdags/ normal liv på oss, desverre;-)Stor klem fra meg

Annema

04.aug.2009 kl.20:09

Angelida: Håper den smakte! Josefin: Oj, det var lenge til skolestart for dere da! Ønsker deg en deilig ferie. Her regner det fortsatt. Skulle nok blitt nordpå en stund til....

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits