300709: Ferieminner og feriemat

Så var ferien over for denne gangen. I allefall for min del. Det var faktisk utrolig godt å komme hjem - og i år som i fjor enes vi alltid om at "borte er bra - men hjemme er best". De to første ukene av juli tilbragte vi i Italia - for tredje året på rad. I år testet vi ut Sardinia en av ukene. Fantastisk kystlinje og utrolig vakre og uendelig lange strender. Deretter dro vi til Toscana og til en agriturismo i San Gimignano. Denne uken bestod for det meste av plasking i bassenget, slaraffenliv i sola og fordypning i diverse bøker. På kveldene utforsket vi mange av de vakre toscanske middelalderbyene og selvsagt mange gode og hyggelige spisesteder. Vi lagde stort sett i stand to måltider "hjemme" hver dag (frokost og lunsj) - og spiste ute på kveldene. Magen min fikk litt sjokk da jeg kom til Italia, det må innrømmes. Og det var ikke bare hyggelig. Jeg har jo nesten ikke spist raske karbohydrater det siste halvåret - og det er ikke lett å leve på raw food i pizza- og pastalandet. Det var faktisk en umulighet.  Og hadde jeg prøvd, så hadde det blitt veldig kjedelig. For salatene på restaurantene var ikke så mye å skryte av. Men alle måltidene jeg spiste "hjemme" bestod stort sett av store gode salater. For råvarene på markeder og i butikker er jo fantastiske! Jeg spiste derfor stor salat til både frokost og lunsj (salat, løk, avocado, frø og masse spirer) - så da var det greitt å kose seg med en skikkelig italiensk middag på kvelden. Jeg hadde med meg en liten spirekasse - og den har gått for full maskin under hele ferien. Det har både jeg og våre reisevenner satt utrolig stor pris på. En av gutta kastet seg entusistisk med på "min måte" å spise på. Det var litt morsomt. Han spiste stor salat med masse spirer til frokost og lunsj og merket en markant bedring av sine mageproblemer.

Etter Italia reiste vi til Nord-Norge. Til mitt barndomsparadis. Der solen aldri går ned. Der stillheten og freden råder. Der tiden står stille. Gud så deilig det var å komme ut dit. Vi var heldig med været denne gangen også - og kunne virkelig nyte de vakre omgivelsene. Det ble både kos på stranda, mange turer ut med båt for å fiske og utforske de fantastiske fuglefjellene hvor skarven og lundefuglen hekker. I tillegg ble det blåbærturer, fjellturer til fiskevann, ørretfangst og masse mer. Vi forlot "paradis" i 24 grader og stekende sol og ankom hovedstaden i øspøsende regn. Hmmm.... Det blir nok Nord-Norge på oss neste år også. Med svineinfluensaen som trussel er det nok best å holde seg her til lands - og langt unna folk.

Her er en liten kavalkade fra min sommer. Og alle bildene er faktisk fra Nord-Norge:
ferie8
Hva er vel bedre enn Nord-Norske strender på en varm sommerdag. Denne kritthvite skjell-stranden må være verdens vakreste og minst besøkte. Ingen bilvei går hit. Du må vite om den for å finne den. Derfor er det sjelden at turistene finner den. Du har stort sett hele stranden for deg selv.
ferie3
Men jeg skal ikke lyve på meg noen store badeopplevelser i Nord. Isende kaldt vann. Dette var så langt uti jeg kom. Ikke noe for meg altså, men ikke noe problem for barna. Slettes ikke.
ferie4
Her kan du se den vakre midnattssolen bade seg i fjellene i mitt paradis. Jeg er ute på en liten spasertur rett før midnatt.
ferie6
Her er fangsten etter ørretfiske på brors lille fjellhytte. Ikke så værst til ferskinger å være. Ørreten ble krydret og stekt ved vannkanten og spist uten noe tilbehør og dikkedarer. Namnam.
ferie10
Fisketurene og blåbærturene var det som ungene satte aller høyest på turen. De elsker det! Vi fikk oss to fine blåbærturer. Fantastiske antioksydantbomber fra naturens spisskammers. Blåbær betyr alltid blåbærpai her i huset. Og det ble det også. Jeg lagde min egen lille rawfoodvariant av blåbærpaien - og det ble supergodt. Og det var fort gjort også. Jeg kommer med oppskrift på den snart, jeg lover!
ferie ferie1
Jeg tipper at dette fuglefjellet kunne blitt en stor turistattraksjon dersom noen hadde ønsket det. Men jeg elsker at det finnes steder i vårt land som fortsatt er uberørt og får være helt i fred. Her bor skarven i hopetall. Den må da være en av våre mest majestetiske fuglearter. Det er utrolig rått å se på når den står og troner på fjellet med vingene slått helt ut for å tørke dem etter en dukkert. I tillegg bor lundefuglen her. Den er bare helt skjønn med sitt morsomme "papegøyenebb" og sin flaksende måte å fly på rett over vannflaten. Fascinerende. Ungene gikk nesten av skaftet når de så dem på nært hold. Og jammen meg dukket det ikke opp en sel også.
ferie feriemat2
Ellers kan jeg faktisk skryte på meg min aller første uerfangst. Seks uer på tre kast er ikke så værst. Måltidet kjørte jeg i min vanlige lavkarbostil. Stekt uer med grønn og fabelaktig crispy og nordnorsk salat, litt olivenolje og havsalt. Enkelt og greitt og perfekt for fordøyelsen ("jo enklere, jo bedre" - det lærte jeg av Italienerne).
spire
Så var det min lille spirekasse. Den gikk for full guff i hele ferien. I Italia og i Nord-Norge. Det fungerte best med grønne og røde linser og mungbønner. De spiret raskt og ble veldig gode. Jeg er med andre ord avhengig og det har blitt en del av rutinen for meg å sørge for å alltid ha ferske spirer tilgjengelig.

12 kommentarer

Angelida

30.jul.2009 kl.23:47

Endelig er du tilbake! Har så masse jeg vil spørre deg om ang. kosthold:)Men, skal ikke bombadere deg med spørsmål nå.Hehe! Du vet du har en bra blogg når du får slike kommentarer etter endt ferie:))

Annema

30.jul.2009 kl.23:53

Angelida: Smil. Du var jammen meg rask. Jeg er jo ingen ekspert, men skal svare så godt jeg kan. Jeg blir litt off igjen i helgen, men du får sende meg noen av spørsmålene dine over helgen. Ha en super helg. Hilsen annema

Strikkelaura

31.jul.2009 kl.09:51

San Gimignano var jeg for 5 år siden, helt fantastisk by! Bodde på en nedlagt gård som en dame hadde arvet av faren sin. Er så koselig der, herlig stemning!

Gro

31.jul.2009 kl.10:33

Så kjekt at du er tilbake! Gleder meg til å få masse inspirasjon her inne utover høsten.

Amorine

31.jul.2009 kl.19:31

Endelig!!! :) Nå gleder jeg meg til mere input Annema.

Maj Britt Stensen Sollien

31.jul.2009 kl.21:11

Jeg er ny på denne siden, men vil gjerne få takke for flott side.Du gjør en fenomenal innsats med alt du deler med alle oss andre.Har holdt på med Urbase en ukes tid nå (det var slik jeg fant denne siden) samtidig med mer base-mat, og jeg føler at det fungerer!!!!Klemmer fra Maj Britt (Hamar)

Ragna

31.jul.2009 kl.23:39

Så lekre bilder du har tatt! Jeg har ikke fått vært i NordNorge i sommer :-( Men har et par slike skjellhvite strender på lur bak øret ja. Jeg tar forresten gjerne et stykke blåbærpai!

mariann

01.aug.2009 kl.18:51

Velkommen tilbake fra ferie- flotte bilder. Lurte på hvor du kjøper slik spirekasse? På helsekosten?God helg!!

Nora

02.aug.2009 kl.17:08

Hei. Hyggelig å høre at dere hadde det så fint på turene deres, og at du fortsatt har inspirasjon til nye retter.... Sørnorge har ikke vært det beste i år, men deilig med ferie uansett. Håper vi ses snart. Hils alle.

Annema

04.aug.2009 kl.20:10

Takk for hyggelige kommentarer. Liten spirekasse kjøpte jeg hos Supernature (super-nature.no) og stor hos Helios.

Mari

04.aug.2009 kl.22:28

Hei Annema! Hyggelig å se at du er tilbake! Har også vært i Italia i sommer, nærmere bestemt Sicilia, og oppdaget som deg at det ikke var like enkelt og holde raw food-stilen der nede. Men skal love at jeg kjente det i magen etter en uke med litt mer pasta og pizza enn ellers. Gleder meg til å komme i gjenge igjen og la meg inspirere av den supre bloggen din! Ellers har regnværsdagene gitt tid til å prøve ut flere av oppskriftene dine, og både mangosuppa og cookies smakte fortreffelig!

Mette

05.aug.2009 kl.14:27

Nydelige bilder fra nord! Etter nesten fire uker i Italia er det godt å komme hjem. Det beste med å reise sørover er været. Å stå opp til solskinn hver dag er deilig, men når det gjelder naturopplevelser og det friske og ekte er det ingenting som slår Norge (syns nå jeg da). Vil gjerne bli med til dette paradiset en gang :-)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits