020609: Mitt viktigste verktøy akkurat nå - miniblenderen!

Jeg har via kommentarene her "snakket" en del med dere om blendere. En god og kraftig blender er et "must" når man skal leve av levende mat. Det gjør mulighetene så uendelig mange flere - og det gjør matlagingen mye morsommere - og du sparer masse tid! Det er mulig det finnes flere alternativer, men innenfor raw food er det Vitamix som er mest brukt. Den har 2 hestekrefter og kan male det meste til den mykeste blanding. Den er nokså kostbar, så for min del har det ennå ikke vært aktuelt å anskaffe seg - men til høsten skal den inn i mitt hus. Jeg bruker mye tid med matlaging, så den er et must for meg på lengre sikt. I Norge får du kjøpt den via Livingfood Norway og fra UK via UK Juicers. Det finnes nok andre og rimeligere utsalgssteder, så kom gjerne med tips.

Men, min lille Magic Bullett har reddet meg så langt. Den er en kraftig liten mini-blender som kan male nøtter og frø til mel og som knuser det meste. Den bruker jeg flere ganger hver dag når jeg skal lage meg proteindrikk, smoothies, male nøtter, frø, lage oster osv.osv. Den er selvsagt også med meg i kofferten når jeg er ute og reiser. Den er enkel å gjøre ren og er blitt min beste venn på kjøkkenet! Jeg kjøpte den på TV-shop for mange år siden da sønnen min ble syk og vi måtte legge om kostholdet hans. Jeg tror ikke denne finnes på TV-shop lengre, men du får nok tak i den via andre nettbutikker i utlandet. Jeg har også fått anbefalt Tribest Travel Blender fra UK Juicers fra en jeg kjenner som lever som meg i matveien. Den var visstnok helt fantastisk. Og for noen er kanskje en miniblender mer enn nok i starten, spesielt hvis det er bare du som legger om kosten i familien. Da er den uvurderlig når du skal lage deg mindre porsjoner med mat og når du skal prøve en del av mine oppskrifter. Den koster ikke altfor mye sammenlignet med en Vitamix, og det er heller ikke mye det er snakk om i fortolling og frakt. Størrelsen på de to blenderne er omtrent det samme og det tror jeg også kvaliteten er. Jeg vil kanskje holde en knapp på Tribest Travel Blender, da den inneholder færre deler og får mye skryt blant mange brukere.

Til venstre: Tribest Travel Blender. Høyre: Magic Bullett
blender2magbulbody

2 kommentarer

Kitty

02.jul.2009 kl.13:04

En Vitamix kommer aldri inn i mitt hjem, til det er den rett og slett - ehm - for stygg. Kan den noe som min blender fra Kitchen Aid ikke kan? Den er jo i tillegg en fryd for øyet :)

Strikkelaura

02.jul.2009 kl.21:44

Jeg var innom Helios i dag får å kjøpe solkrem, noe de ikke hadde.Jeg la merke til at de ikke hadde Agarve sirup, og spurte hvorfor. Da sa de at de hadde blitt stoppet for å selge det i Norge og at det var ulovelig å selge det i Norge. Det samme gjaldt Steiva. Videre spurte jeg hvorfor, grunnen er at det kan svekke mannens sperm. What???Jeg spurte henne (utrolig flink og hyggelig jente) hva hun synes det beste alternativet til kunstig søtning. Da sa hun at mange brukte Agave pga. suksessen etter Kjernesunn familie. Men, at Sukerin var veldig bra, og ikke innhold noen farlig stoffer.Agarve og Steiva er lov å kjøpe til eget forbruk, men ikke store kvanta for å selge til andre.Ikke vet jeg, spiser så si aldri verken sukker eller kunstig søtning. Og, er ikke spesiellt opptatt av akkurat det. Bare observerte dette i dag.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits