260909: Spicy og fresh mangosuppe

Mango kan brukes til så mangt. Og siden jeg er på en liten mangobølge for tiden må jeg jo ta med denne oppskriften. Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å lage mangosuppe. Det ser jo unektelig ganske energirikt og sunt ut, ikke sant? Og god ble den også. Jeg hadde nok litt mye chili oppi, for tårene spratt når jeg spiste den. Så prøv deg frem med litt løk og chili av gangen til du kommer frem til en smakskombinasjon som passer din gane. Det fine med mango er at den passer så utrolig bra sammen med spicy ingredienser. Mango chutney er vel kjent for de fleste. Mangosuppe er kanskje ikke like vanlig. Men jeg anbefaler deg å prøve! Delicious!

For 1-2 porsjoner brukte jeg 1 moden mango, 1/4 liten løk, et lite stykke chili, et stykke ingefærrot og litt havsalt. På toppen strødde jeg litt hakket chili (hot-hot), kvernet pepper og koriander. Varier utfra det du selv liker av krydder. Kjør i blender eller stavmikser til det blir som en suppe. Spis suppen kald - og kjenn energien fylle kroppen!
suppe

suppe1 

5 kommentarer

Pia

26.jun.2009 kl.10:42

Nam nam, det så herlig ut. Elsker smaken av det søte og spicy på samme tid! Jeg har et spørsmål; Jeg er opptatt av sunn mat, men også at det skal være praktisk mulig å få til i en til tider hektisk hverdag. I matbutikken her om dagen kom jeg over Møllerens byggris (boil-in-bag), og tenkte at dette så da både sunt og praktisk ut. Igår laget jeg pasta med scampi til de andre i familien, mens jeg selv spiste byggris blandet med litt pesto til scampiene ( i tillegg til broccoli og sukkererter). Smakte veldig godt synes jeg. Ettersom resten av familien absolutt ikke var interessert i dette passet det supergodt med en liten porsjonspakke som jeg kunne koke til meg selv. Men så lurer jeg på om det likevel er så sunt? Har spist mye quinoa i det siste, men ønsker et annet alternativ. Har du hørt noe om byggris?

Annema

26.jun.2009 kl.23:11

Hei Pia.Jeg har ikke brukt bygg, siden det inneholder gluten. Men utfra det jeg vet skal det være en nokså sunn kornsort. Se link nederst. Fint å ha alternativer og jeg forstår godt at du trenger raske løsninger i en travel hverdag. Har du prøvd broccolirisen jeg skrev om for litt siden? Den kan du lage og ha stående i skapet et par dager, så slipper du å lage noe eget til deg selv hver eneste dag. Ford et kan fort bli pes. Jeg kommer til å legge ut en ny "risoppskrift" basert på pastinakk snart til dere. Ha en super helg. Annema

Ragna

27.jun.2009 kl.19:01

Det høres veldig godt ut! Sist jeg fikk mangosuppe var det en søt dessertsuppe men den er nok veldig god spicy som middagssuppe også. Forøvrig hadde kokken puttet sånn "smellgodteri" oppi, sånn som smeller i munnen når man spiser det og det kommer i kontakt med spyttet i munnen. Det sprakte og knaste i suppa hele desserten gjennom :-)

Ingis

28.jun.2009 kl.23:05

Hei! Jeg har bare kommentert her èn gang før, noe jeg nesten synes er litt dårlig gjort med tanke på hvor mye tid jeg faktisk tilbringer her inne på bloggen. Så skal prøve å bli litt flinkere til det! Helt fantastisk blogg du driver. Jeg har crohns sykdom, og pga.det er det veldig mye mat jeg ikke tåler, som gluten, mettet fett, sukker, meieriprodukter og sterk mat. Jeg synes det er vanskelig å variere med maten, og ender ofte opp med bare vanlig stekt kyllingfilet. Men du oppmuntrer og inspirerer virkelig, og får meg til å tenke ut helt nye måter å kombinere mat på! Ikke alle oppskriftene dine passer helt perfekt med tanke på hva jeg tåler, men du viser at man på en enkel måte kan bytte ut enkelte ingredienser med andre, sunnere ingredienser. Så ville bare, alt i alt, si tusen takk for at du tar deg bryet med å teste ut oppskrifter og skrive om det. Supert jobba! :)

Annema

29.jun.2009 kl.00:21

Så hyggelig at flere av dere begynner å kommentere. Det hjelper voldsomt på motivasjonen, det kan jeg love dere! Jeg vet veldig lite om Chrons sykdom, men det høres ut som en krevende sykdom å leve med. Jeg leste i avisen før helgen om at flere og flere - også innen psykiatrien og helsevesenet - får øynene opp for temaet "mat som medisin". Det gleder meg enormt, selv om jeg tror det er veldig langt frem før dette blir integrert i det norske helsevesenet. Flott at du finner inspirasjon på siden min til å få litt større variasjon i kostholdet ditt. Ønsker deg lykke til! Hilsen Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits