240609: Hurtigmat med quinoa

Når jeg lager quinoa lager alltid for mye, slik at jeg har til dagene derpå. Dermed ble det en knall god quinoasalat på meg til lunsj (frokost eller kveldsmat) i går. Dette tar ikke lang tid å lage så lenge man har ingrediensene i hus. Jeg har alltid mye grønnsaker liggende - og da er det ingen sak å lage noe godt. Her er hva jeg brukte denne gangen:

* Quinoarester fra søndagsmiddagen
* 1/2 avocado delt i terninger
* 1 søt og god tomat
* Finhakket vårløk
* Finhakket sitrongress (gir salaten en fin "piff" og gir litt asiatisk preg over det hele)
* Fersk koriander eller andre urter som du liker
* Kvernet sort pepper og urtesalt. Bland alt sammen og nyt sommeren!


Det er lenge siden jeg nevnte quinoa for første gang. Et fantastisk frø spekket med viktige næringsstoffer. Og en super erstatning for ris og poteter.
quinoa
quinoa1

8 kommentarer

Astrid

23.jun.2009 kl.22:53

Fin blogg, masse nyttig her :-) Eeeelsker oppskrifter, er ingen helsefrik, men interessant likevel. Har du noe morsomt jeg kan finne på med oppskrifter når det gjelder rosmarin? Har en busk på kjøkkenbenken (lam er jo selvskrevet mht rosmarin) - men det må jo kunne brukes til noe annet artig?

Annema

23.jun.2009 kl.22:55

Du kan jo knuse rosmarin i en mortel sammen med en skikkelig god kaldpresset olivenolje, tilsette litt havsalt og smøre utover en tynn pizzabunn og ha i ovnen. Det er vel også rosmarin i foccacciabrød? Annema

Gro

24.jun.2009 kl.08:52

Det ser knallgodt ut! Men jeg må innrømme at jeg synes quinoa smaker skikkelig dårlig. Skyller godt i vekselsvis kaldt og varmt vann før jeg koker den, og da er det jo ikke noe annet man må passe på vel? Forsøkte å blande det sammen med ris som du foreslo (1/3 quinoa og 2/3 ris), og sønnen min på tre erklærte raskt at "denne risen liker ikke jeg!". Utrolig kjipt siden det er så sunt. Har du noen tips til å "kamuflere" smaken?

Annema

24.jun.2009 kl.10:59

Gro: Jeg er nødt til å krydre quinoaen når jeg spiser den. Jeg liker den ikke så godt naturelle. Det samme gjør jeg til barna. Krydder og gjerne grønnsaker som de liker (mais, agurk osv). Når jeg blander quinoa med grønnsaker som på bildet smaker det skikkelig godt. Det tror jeg du også ville syntes. Ikke gi opp. Annema

Ditte

24.jun.2009 kl.20:23

En fantastisk blogg med mye som frister :-) Jeg leser til øyet blir stort og vått, og særlig alle oppskrifter uten melk og gluten :-) Og så alt som er i genselandet mellom tradisjonell matlaging og raw food :-)Tilslutt et lite tips om quinoa. Jeg har litt salt i vannet når jeg koker den. Da forsvinner den litt råe og flate smaken :-)

Annema

24.jun.2009 kl.20:47

Takk for supert tips ditte. Det skal jeg prøve. Raw food er ufattelig spennende. Ante ikke at man kunne lage så mye godt og smakfullt av så enkle ingredienser. Det er ikke all raw food jeg spiser som jeg deler med dere på bloggen, men det kommer mer etterhvert. Annema

Amorine

24.jun.2009 kl.22:05

Jeg har brukt Quinoa masse etter at jeg fikk tips her. Blandet med brun ris, erter, gulrøtter, mais og krydder (og kanskje en liten dæsj meierismør:)) synes både store og små her i huset det smaker kjempegodt.Jeg snakket her om dagen med en dame om quinoa, og hun har bodd periodevis i et land de bruker det mye. Hun fortalte at det beste er å legge det i vann en times tid før du koker det.... Har ikke prøvd det ennå, men tenkte å gjøre det neste gang jeg skal koke quiona.

Annema

24.jun.2009 kl.22:21

Amorine: Alle tips mottas med takk fra dere lesere også. Flott å dele erfaringer, synes jeg.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits