220609: Smoothie med pakistansk mango

smoothieJeg fikk litt inspirasjon på smoothiefronten på råkostkurset forrige uke. Smoothie er jo så godt og er raskt å lage når man har lyst på noe søtt. Denne smoothien inneholder pakistansk mango - som visstnok skal være den beste mangoen i verden. Ikke alle er enige i det, siden noen mener den indiske er best. Akkurat det har jeg ikke tenkt å synse så mye om. Det eneste jeg vet er at den pakistanske mangoen smaker fortreffelig og den gir en nydelig fylde til mine smoothies. Den er modnet på treet, i motsetning til den brasilianske du får kjøpt i vanlige butikker. Den modnes på kjøkkenbenken. Pakistansk mango finner du forresten  i de fleste innvandrerbutikker i Oslo. Jeg har planer om å kjøpe en hel kasse med pakistansk mango før sesongen er over. Planen er å rense av skallet, skjære fruktkjøttet i biter og fryse ned til høsten og vinteren. Da har vi mange gode smoothieopplevelser å se frem til fremover!

Smoothien på bildet består av: 
1/2 banan
1 pakistansk mango (du kan bruke vanlig mango også)
En håndfull frosne jordbær (eller enda bedre ferske jordbær)
2 pressede appelsiner.


Den smaker nydelig og metter i tillegg godt.

3 kommentarer

Mette

22.jun.2009 kl.23:00

namnam.. Jeg testet den pakistanske mangoen i dag og er enig i at den er helt fantastisk. Minner meg om mango jeg har spist i Thailand tidligere og trodde ikke det var mulig å finne slike her. Skal prøve den i smoothie også.

Annema

23.jun.2009 kl.08:35

Det er fantastisk å tenke på at den modnes på trærne i Pakistan og sendes umiddelbart til Norge med fly. Det meste av annen frukt vi kjøper i Norge plukkes jo lenge før de er modne..eksempelvis brasilianske (og veldig harde) mango. Jeg må nok hamstre litt pakistansk mango før høsten....

Angeli

24.jun.2009 kl.16:04

Namnam, jeg elsker pakistansk mango. Vi pleier alltid å ha et par kasser av de hjemme, hehe. Jeg pleier å lage en lignende smoothie, men uten appelsin. Skal prøve ut din oppskrift idag =)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits