160609: Økt fokus på kosthold blant barn i USA

Det er flott å observere at USA setter inn større ressurser i bekjempelsen av overvekt blant barn i alle aldre og de livsstilssykdommene som følger med dette. Overvekt har blitt et kjempeproblem blant barn i alderen 2-19 år i USA. Disse barna ligger i risikosonen for å få diabetes 2, høyt blodtrykk og hjerteproblemer - og dermed også dårligere utsikter for et langt liv. Norge adopterer matvaner fra USA, så vi kan vel si at dette til en viss grad også gjelder for oss? Det er så utrolig viktig at vi som voksne er gode rollemodeller og går foran som et godt eksempel når det gjelder sunne og gode matvaner. Ja, det er mye mer krevende i form av tid og penger å spise sunt. Desverre. Men, glem aldri hvorfor du gjør det! I USA har også de amerikanske filmstjerner kastet seg med i kampen mot overvekt og usunne matvaner:

Dokumentaren Food Inc er nettopp lansert i USA. Filmen retter et kritisk blikk på den amerikanske matindustrien. Hensikten er å øke bevisstheten blant folk flest og gjøre oss mer kritiske til hva vi faktisk spiser. Det oppfordres også til å spise mer økologisk, mer lokal mat og mat rett fra bonden. Ønsket om å handle mer lokalt er faktisk noe som også er i sterk vekst her i Norge - også i Oslo. Filmen har fått mye oppmerksomhet i pressen og anses som en svært viktig film som alle bør se! Den blir tilgjengelig på DVD til høsten. Her er en trailer fra filmen:

5 kommentarer

Maria

16.jun.2009 kl.14:14

Hei!Nå har jeg fulgt med på bloggen din en stund, og den er så inspirerende! Jeg får lyst til å prøve alle tipsene dine, og har prøvd meg på noen av matrettene dine med varierende utslag. Men jeg lurer litt på om det er trygt for meg som 19-åring å prøve urbase? Jeg har mange av symptomene på en "sur" kropp, men er ikke sikker på om de er de riktige symptomene. Vil det skade å prøve urbase selv om jeg kanskje ikke har en "forsuret" kropp tror du? Håper du har tid til å svare :)

Annema

16.jun.2009 kl.16:02

Maria. Nei, absolutt ikke. Et norsk kosthold består av mye syredannende mat - og syreoverskuddet som kroppen selv ikke klarer å kvitte seg med blir lagret - gjerne i fettceller. De fleste av oss vil derfor kunne ha god effekt av Urbase. Ta full dose to timer etter du har spist på kvelden - gjerne rett før du legger deg. Urbase består av mineraler - og disse sørger for å detoxe kroppen din for syreoverskudd. Lykke til. Annema

Maria

16.jun.2009 kl.17:16

Takk for svar :) Da skal jeg prøve det ut. Spennende!

Nems

18.jun.2009 kl.13:00

Den filmen har jeg ventet på lenge! Teit at den ikke blir å se på kino :(

Annema

18.jun.2009 kl.18:47

Nems: Den går på kino i USA, men neppe her hjemme. Det er vel bare å bestille dvd når den tid kommer. Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits