140609: Frukt- og grønnsaksgrøt med knuste linfrø

Liker du å starte dagen med noe søtt? Kanskje har du lyst til å prøve denne frukt- og grønnsaksgrøten til en forandring? Jeg prøvde denne for første gang i Spania sist helg - og alle jentene likte den veldig godt. I tillegg satte den fart på magen på et par av oss som sliter med sånne problemer. Det skyldes nok linfrøene som har mange helsebringende egenskaper. Linfrø er en viktig kilde til omega 3, men inneholder også mye fiber og er mageregulerende. Men som alt annet bør man ikke spise for mye linfrø. 2 ss om dagen kan være nok. Prøv deg frem. Varier gjerne med hele og malte linfrø. Husk å drikke ekstra mye vann hvis du begynner å spise mye linfrø.

Grøten på bildet er laget av 1 moden pære uten skall, 1/2 banan, 1 kiwi og 1 selleristang. Kjøres til grøt i blender. Ønsker du grøten mindre søt kan du ha i mer selleristang. Prøv gjerne med andre frukter, eksempelvis eple. På toppen kan du ha rosiner, hakkede nøtter, kanel eller som jeg har gjort her; knuste linfrø. Jeg opplever at denne frokosten holder meg god og mett langt utpå formiddagen.
grot2
Frukt- og grønnsaksgrøt "naturelle".
grot
.....med rosiner på toppen.
grot1
.....med rosiner og knuste linfrø.

2 kommentarer

Marte

15.jun.2009 kl.19:44

Skal prøve grøten, den så ut til å kunne passe meg. Som du sier er 2 ss linfrø nok. Kom over dette en dag.. http://matportalen.no/artikler/2005/3/er_det_sant_at_linfro_inneholder_blaasyre

Annema

15.jun.2009 kl.21:45

Ja, jeg har også fått med meg dette. Det var nytt for meg. Og veldig overraskende. Men sånn er det jo med det meste; alt med måte. Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits