120609: Broccolisalat

Her kommer et nytt salattips. God, nringsrik og mettende salat. Lag mer enn du har tenkt spise, s har du til dagen derp. Den er nok ikke verdens mest barnevennlige salat, men det er jo like greitt at de venner seg til litt variasjon. Jeg serverte salaten sammen med mine klassiske kyllingnuggets - kyllingbiter dyppet i en blanding av polenta/havsalt og lkpulver og deretter stekt i en blanding av kokosolje og meierismr. De er alltid en suksess.

Salat:
* Del en broccoli opp i mange sm hoder. Skyll godt. Hell over extra virgin olivenolje og litt havsalt. Gni dette godt inn i broccolihodene med hendene en liten stund. La st mens du lager ferdig resten av salaten. Dette gjr broccolien myk og god.
* Hakk opp litt grnt, eksempelvis romanosalat.
* Finhakk rdlk, selleristang og stpotet (eller gulrot eller andre grnnsaker). Jeg bruker mandolin nr jeg kutter, det gr superfort.
* Del et crispy eple i sm biter
* Dryss over en liten neve solsikkefr
* Grovhakk-/klipp soltrkede tomater og str over.
* Str over rosiner
* Skvis over saft fra sitron og bland alt sammen godt. Du fr selv vurdere om du trenger mer olivenolje og havsalt etter at alt er godt blandet.

salat1

salat

12 kommentarer

Cecilie

12.jun.2009 kl.20:07

Tusen takk! Har fundert p mter gjre brokkoli mer spennende p. Enn s lenge lures den ned i den hjemmelagede grnnsaksjuicen.God helg :-)

Junien

12.jun.2009 kl.22:18

Tusen takk for godt tips, denne skal prves, om ikke annet s for oss voksnes skyld;) Jeg har ellers tenkt en stund p prve meg p dine klassiske nuggets, men det gikk litt i st da jeg kom til "lkpulver" ... Kan du fortelle litt mer om dette krydderet? Jeg kan ikke huske ha sett det noe sted, og fikk heller ikke noe godt svar av mitt orakel p helsekosten min:)

Annema

12.jun.2009 kl.22:34

S bra. Lkpulver er rett og slett trket lk som er gjort om til pulver. Super som smakstilsetter i mat. Jeg finner det alltid i krydderhyllene i vanlige matbutikker. Det er ikke det samme som lksalt. Lksalt er tilsatt mye salt. Hper du finner det. Annema

Anne p landet

13.jun.2009 kl.12:34

Kjre deg, du M lage en kokebok :-)

Annema

13.jun.2009 kl.14:47

Anne: S hyggelig hre. Jeg gr svanger med en kokebok og hper at jeg kommer i gang til hsten - og selvsagt hper jeg at noen vil gi den ut. Hvis ikke fr jeg gi den ut selv. Om ikke annet elektronisk. Smil.

Cecilie

13.jun.2009 kl.17:13

Ja, helt enig! Den ville jeg kjpt!

Camilla

14.jun.2009 kl.21:00

Jeg har nettopp begynt med spirer, prvd quinoa, og n har du jaggu meg ftt meg til ha brokkoli i morgendagens lunsjsalat ogs. :)S mtte nesten legge igjen en kommentar. :)

Annema

14.jun.2009 kl.23:12

Smil: Hper det smaker!

Tine

15.jun.2009 kl.13:41

Jeg savner ei ordentlig kokebok, s din skal jeg kjpe!!masse spennende og gode retter. Hva mener du med crispy eple?Er det en spesiell eplesort?Mulig jeg er helt fjern..?; )

Annema

15.jun.2009 kl.21:46

Tine: Smil - du er ikke fjern. Det er nok bare meg som er litt uklar. Jeg har nemlig spist en del grnne epler i det siste. Og de er mye mer crispy enn de rde.

Tine

15.jun.2009 kl.21:50

men bruker du r potet? eller er st potet anerledes? Og jaaaa, jeg vil kjpe koke-bok!!!

Annema

15.jun.2009 kl.22:39

Tine: Smil - og uffda. N har jeg sagt A, s n m jeg kanskje gjennomfre det... Nr du rasper stpotet blir det nesten som raspe gulrot. Du vil ikke tenke over at den er r. Mulig det er annerledes med vanlig potet.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits