120609: Broccolisalat

Her kommer et nytt salattips. God, næringsrik og mettende salat. Lag mer enn du har tenkt å spise, så har du til dagen derpå. Den er nok ikke verdens mest barnevennlige salat, men det er jo like greitt at de venner seg til litt variasjon. Jeg serverte salaten sammen med mine klassiske kyllingnuggets - kyllingbiter dyppet i en blanding av polenta/havsalt og løkpulver og deretter stekt i en blanding av kokosolje og meierismør. De er alltid en suksess.

Salat:
* Del en broccoli opp i mange små hoder. Skyll godt. Hell over extra virgin olivenolje og litt havsalt. Gni dette godt inn i broccolihodene med hendene en liten stund. La stå mens du lager ferdig resten av salaten. Dette gjør broccolien myk og god.
* Hakk opp litt grønt, eksempelvis romanosalat.
* Finhakk rødløk, selleristang og søtpotet (eller gulrot eller andre grønnsaker). Jeg bruker mandolin når jeg kutter, det går superfort.
* Del et crispy eple i små biter
* Dryss over en liten neve solsikkefrø
* Grovhakk-/klipp soltørkede tomater og strø over.
* Strø over rosiner
* Skvis over saft fra sitron og bland alt sammen godt. Du får selv vurdere om du trenger mer olivenolje og havsalt etter at alt er godt blandet.

salat1

salat

12 kommentarer

Cecilie

12.jun.2009 kl.20:07

Tusen takk! Har fundert på måter å gjøre brokkoli mer spennende på. Enn så lenge lures den ned i den hjemmelagede grønnsaksjuicen.God helg :-)

Junien

12.jun.2009 kl.22:18

Tusen takk for godt tips, denne skal prøves, om ikke annet så for oss voksnes skyld;) Jeg har ellers tenkt en stund på å prøve meg på dine klassiske nuggets, men det gikk litt i stå da jeg kom til "løkpulver" ... Kan du fortelle litt mer om dette krydderet? Jeg kan ikke huske å ha sett det noe sted, og fikk heller ikke noe godt svar av mitt orakel på helsekosten min:)

Annema

12.jun.2009 kl.22:34

Så bra. Løkpulver er rett og slett tørket løk som er gjort om til pulver. Super som smakstilsetter i mat. Jeg finner det alltid i krydderhyllene i vanlige matbutikker. Det er ikke det samme som løksalt. Løksalt er tilsatt mye salt. Håper du finner det. Annema

Anne på landet

13.jun.2009 kl.12:34

Kjære deg, du MÅ lage en kokebok :-)

Annema

13.jun.2009 kl.14:47

Anne: Så hyggelig å høre. Jeg går svanger med en kokebok og håper at jeg kommer i gang til høsten - og selvsagt håper jeg at noen vil gi den ut. Hvis ikke får jeg gi den ut selv. Om ikke annet elektronisk. Smil.

Cecilie

13.jun.2009 kl.17:13

Ja, helt enig! Den ville jeg kjøpt!

Camilla

14.jun.2009 kl.21:00

Jeg har nettopp begynt med spirer, prøvd quinoa, og nå har du jaggu meg fått meg til å ha brokkoli i morgendagens lunsjsalat også. :)Så måtte nesten legge igjen en kommentar. :)

Annema

14.jun.2009 kl.23:12

Smil: Håper det smaker!

Tine

15.jun.2009 kl.13:41

Jeg savner ei ordentlig kokebok, så din skal jeg kjøpe!!masse spennende og gode retter. Hva mener du med crispy eple?Er det en spesiell eplesort?Mulig jeg er helt fjern..?; )

Annema

15.jun.2009 kl.21:46

Tine: Smil - du er ikke fjern. Det er nok bare meg som er litt uklar. Jeg har nemlig spist en del grønne epler i det siste. Og de er mye mer crispy enn de røde.

Tine

15.jun.2009 kl.21:50

men bruker du rå potet? eller er søt potet anerledes? Og jaaaa, jeg vil kjøpe koke-bok!!!

Annema

15.jun.2009 kl.22:39

Tine: Smil - og uffda. Nå har jeg sagt A, så nå må jeg kanskje gjennomføre det... Når du rasper søtpotet blir det nesten som å raspe gulrot. Du vil ikke tenke over at den er rå. Mulig det er annerledes med vanlig potet.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits