110609: Smoothie-is med superfrø!

Jeg har laget mange typer smoothie-is de siste årene. Men ingen har falt så godt i smak som denne. Ta en blender. Hell oppi noen desiliter med appelsin/bringebær-juice fra Tine. Hell oppi en pakke frosne jordbær. Press gjerne ut saft fra en appelsin og/eller en halv sitron. Kjør i gang blenderen. Søt nok for de små ganer? Hvis ikke kan du drysse over bittelitt Stevia. Stevia er supersøtt, så vær forsiktig. For å gjøre isen enda mer næringsrik blander jeg til sist oppi en neve chiafrø (ikke nødvendig, smaker ingenting - men veldig næringsrikt). Chiafrø ligner litt på sesamfrø. Smaker ikke så mye, men inneholder masse omega 3 og er planterikets desidert beste kilde til omega 3. Det inneholder også mye kalsium og kalk og er en super erstatning i kosten for de som ikke drikker melk. Siden chiafrøene sveller litt ut venter jeg litt før jeg setter smoothie-isen inn i fryseren. Du vil se frøene som små sorte prikker i isen, men ungene våre (og vennene deres) ser ikke ut til å bry seg særlig om det. Chiafrø kan ellers brukes til masse og må gjerne brukes hver dag (youghurt, grøt, frokostblanding, brød, vafler, muffins osv). Les mer om det nye superfrøet her og her.
is
Har inngått en avtale om at dette er isen barna får midt i uka. Annen is hører til helgen. Det er ikke alltid den "dealen" holder, spesielt ikke de gangene isbilen kjører forbi....

8 kommentarer

Stine

11.jun.2009 kl.00:43

Så kreativt og lurt!!! :o)

Anne Olga

11.jun.2009 kl.09:03

Hei :) Den isen hørtes (og så) kjempegod ut! :D Nå fikk jeg lyst til å skaffe meg saftisformer. Har tenkt å lage hjemmelaget iskrem en dag, men dette er jo mye sunnere (og bedre). Matrettene i innlegget under var også til inspirasjon :)Vi bruker en del frø på frokostblanding og i brød, men det går i sesamfrø, linfrø, solsikkekjerner og gresskarkjerner. Chiafrø hadde jeg ikke hørt om før nå, gøy å oppdage noe nytt. Høres sunt ut. Leste litt om det på nettet og så forresten at det ble frarådet til gravide/ammende på grunn av manglende data/forskning på virkning, samt blant annet til de som bruker blodfortynnende medisiner på grunn av økt blødningsfare (http://www.wellness.com/reference/food/chia-salvia-hispanica/dosing-and-safety). Men det er vel gjerne slik at disse gruppene i utgangspunktet skal være ekstra forsiktige med en del matvarer og naturlegemidler.

Maria

11.jun.2009 kl.10:08

Det skal jeg prøve! Hørtes veldig godt ut.

Mari

11.jun.2009 kl.19:58

Hei:) En stund siden jeg besøkte bloggen din nå, og ser at mye skjer. Gleder meg til å forsøke nye oppskrifter. Ble nysjerrig på dette "raw food-kurset" du har deltatt på - hvor gikk det, har de en nettside?

Amorine

11.jun.2009 kl.21:30

Genialt, - hvor tar du det fra??? :o)Her skal det fryses neste gang jeg lager smoothie. Blir vel imorra det da... ;)

Annema

11.jun.2009 kl.21:38

Raw foodkurset jeg gikk var i regi av http://www.raw-food.no. Lynette kjører sitt neste dybdekurs 12. september, hvis jeg ikke tar feil. Ellers kan du gå inn på donngronn.no. De har en del praktiske småkurs innimellom. Det samme har super-nature.no. Kanskje jeg setter i gang småkurs etterhvert selv også, når jeg får litt mer trening på raw-food-maten. Amorine: Akkurat denne fant jeg på selv - og det er jo litt gøy. Håper den faller i smak nå da. Bare vent til sjokoladeoppskriften min kommer. Den kan du spise til frokost. Men advarsel: den er vanedannende og fryktelig god...... Smil.

Timmy

14.jun.2009 kl.13:40

Vil bare gjøre oppmerksom på at i Danmark er det ulovlig å selge chiafrø. Les mer om dette på denne linken som ble postet 7. mai 2009: http://www.foedevarestyrelsen.dk/Nyheder/Nyheder/2009/chiafroe.htm

Annema

14.jun.2009 kl.21:48

Timmy: Takk. Jeg leste artikkelen. Jeg har kjøpt mine frø hos Sanabona i Norge og hos Gojiking i UK. Slik jeg har forstått det er chiafrø til godkjenning også i Norge. Men jeg vet også at det tar ufattelig lang tid å få godkjent nye produkter i Norge, til tross for at det foreligger mye dokumentasjon på produktene. Så da er det vel en del aktører som ikke har tålmodighet til å vente....? Synd at det skal være sånn.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits