040609: Annerledes snacksvarianter

Som dere vet er jeg alltid på utkikk etter nye og sunnere snacks-alternativer. Og det er supert hvis det er raskt å lage og i tillegg smaker godt! Her er et par superenkle snacksalternativer som kan være fine å ta i bruk dersom søt- eller saltsuget kommer snikende utpå kvelden. For det er vel ofte da man får lyst på noe godt?

Snacks 1): Agurk m/økologisk peanøttsmør og rosiner.
Dette har blitt en favoritt til minstejenta mi. Hun får aldri nok. Skjær passe tykke skiver agurk. Barna liker å gjøre det samme med eplebiter. Smør på litt økologisk peanøttsmør. Pynt med rosiner. Spis i vei. Årsaken til at jeg sier "økologisk peanøttsmør" er at de inneholder hele peanøtten og er uten tilsetningsstoffer. I det vanlige peanøttsmøret i dagligvarebutikken er som oftest den verdifulle peanøttoljen presset ut av peanøtten og i stedet tilsatt rimeligere og usunne oljer (palmeolje, raffinert/varmpresset solsikkeolje). I tillegg er det gjerne tilsatt en del sukker. Jeg bruker peanøttsmør fra Monki. Smaker nydelig godt og crunchy! Men peanøttsmør fra Green Choice og Meridian Foods er også å anbefale.
snacks

Snacks 2): Stangselleri m/tahini og rosiner.
Dette er min favoritt om dagen. Skjær biter av stangselleri. Smør på tahini fra Monki og legg rosiner på toppen. Super kombinasjon mellom crispy stangselleri, saltsmaken fra tahinien og det søte fra rosinene. Nam-nam.
snacks1

Én kommentar

Ragna

06.jun.2009 kl.17:29

Nam, det ser veldig godt ut! Må prøves :-)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits