290509: Pannekakelapper (glutenfrie)

Det mases jo stadig om pannekaker blant småfolkene her i huset. Så då må jeg til pæsj - gang på gang. Denne gangen tok jeg pannekakene enda et skritt videre. Pannekakene blir stadig sunnere - men like god. For det er viktig for de små ganene - det skal smake godt! Jeg lagde en god miks av ulike melsorter med høyt næringsinnhold -  litt jyttemel (original), quinoamel, amaranthmel, havremel (malte havregryn selv), egg, litt himalayasalt, litt kanel og litt vaniljepulver - vann og litt soyamelk. Her er det bare å smake seg frem til pannekakerøren smaker nam nam. Det er morsomt å lage mat når intuisjonen og smaksløkene tar over og man løsriver seg fra faste oppskrifter. Bare prøv selv. Deretter gjenstår det bare å steke små lapper i meierismør. Her er "min variant" under måltidet. Pannekaker MÅ ikke spises med hvitt sukker. Ha en strålende dag i solen! Det er meldt tropevarme - frem med sommertøy og bleke legger....
pannekake

7 kommentarer

Josefin

29.mai.2009 kl.15:24

heia - vil bare ønske deg og dine en strålende helg!!!Pannekaker er en favoritt her i gården også - og Erik skal da også ha fersk suppe m/ grønnsaker og kjøttboller - det er nå norskt for her spiser de ikke det mens mine elsker det!!

Marianne

31.mai.2009 kl.14:25

Hei!Har du noen tips til noe sunt (og som smaker godt) som man kan ha i havregrøt?:-)Håper du har en strålende pinse i det pene været!Mvh Marianne.

Freja

01.jun.2009 kl.10:23

Takk for tips, nei man trenger ikke følge oppskrift når det gjelder pannekaker. Jeg syns det er så godt med litt lettrømme på pannekakene, og bær. Og så putter jeg sesamfrø og linfrø i røra. Din variant ser deilig ut!

Strikkelaura

01.jun.2009 kl.21:41

Hvor kjøper du goji(?) bær? Har du smakt svart quinoa? Fikk en pakke av foreldrene mine som hadde vært i sverige i går..så spennende ut!

Annema

01.jun.2009 kl.23:14

Josefin: Håper du har hatt en fin helg. Suppe er ikke så dumt, nei!Marianne: Takk. Det har vært en strålende helg. For godt til å være sant. Vi har nettopp kommet hjem fra tur, så jeg får nok ikke summet meg til å skrive noe nytt innlegg før i morgen. Havregrøt? Du kan eksempelvis koke havregrøt på vann, tilsette litt rosa himalayasalt og røre inn litt rent meierismør. Et lite dryss kanel. Hakke litt tørket frukt (rosiner, aprikos, fiken) og hakkede mandler og strø over. Minstejenta mi liker godt å ha litt kald melk oppi grøten (av en eller annen grunn). Den har jeg erstattet med usukret rismelk med vaniljesmak. Tips fra dere andre?Freja: Høres godt ut. Jeg pleier også å ha oppi frø. Superbra!Strikkelaura: Jeg har kjøpt via Gojiking i UK. De har så store og saftige bær. Super-nature.no har også. Og jeg har sett gojibær i flere helsekostbutikker i Oslo. Annema

monica

02.jun.2009 kl.20:45

Heinå har jeg fulgt deg en god stund! takk for en inspirerende blogg! i dag har jeg laget pesto (nam) og rabarbara suppe (med stevia. hadde ikke loppefrø, så jeg tyknet med potetmel....men må prøve loppefrø neste gang)kjøpte goji bær i dag også, men syntes ikke de var veldig gode. litt tørre. skal de være tørre?

vibs

16.okt.2009 kl.18:04

For dere som liker amerikanske pannekaker så har jeg en en helt fantastisk god og sunn oppskrift!!

Kjøp økologisk bokhvetemel og ferskpresset appelsinjuice

kommer an på hvor mye du skal ha,men fordel ca 2 deler juice til 1 del bokhvetemel(blir det for mye så er den like fin dagen etterpå!)

Stek i meierismør..Lekende lett!

Jeg pleier å pynte med jordbær,lønnesirup(natursirup),hakkede mandler og et dryss med knuste kardemommekjerner,men her funker alt du liker!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits