270509: Dagens pålegg: Tahini!

Jeg har lenge lett i butikkene etter Tahini som smaker godt. De fleste glassene har blitt stående i kjøleskapet til de har gått ut på dato. De smakte rett og slett ikke bra i det hele tatt! Men, nå har jeg endelig funnet et merke som har utrolig god Tahini, nemlig Monki. Organisk dyrket og det hele. Tahini er laget av sesamfrø og er en god kilde til proteiner, kalsium og vitamin B. Den inneholder også gode essensielle fettsyrer. Dette er et godt alternativ til annet nøttesmør for å få variasjon - og kan også brukes som dipp og benyttes når man lager hummus.

Her har jeg smurt Tahini på knekkebrødet til femåringens kveldsmat. Og selvsagt alfalfaspirer og bønnespirer på toppen. Hun syntes det var så godt og ba om mer. Monki-tahinien har en fin nøtteaktig smak og kan ikke sammenlignes med noen av de andre "tahiniene" jeg har prøvd før. Monki er forøvrig veldig bra produkter, når du først skal kjøpe nøttesmør (peanøttsmør, cashewsmør m.m).

P.S. Det beste er kanskje å lage tahini selv, men dit har jeg ikke kommet ennå.....
tahini
tahin

2 kommentarer

Balanse

29.mai.2009 kl.00:04

Festlig, jeg kjøpte "Monki" i går på Smart Club. Har ikke likt andre tahini-typer før, men fikk et innfall. Testet ut denne varianten du beskriver, med bønnespirer på toppen av knekkebrød, og det er utrolig velsmakende!

Annema

29.mai.2009 kl.07:24

Balanse: Så bra! Da er vi to. En ny favoritt i mitt kjøleskap! Supernature har kun tatt inn Monki-produktene nettopp på grunn av at den har den beste smaken og den beste kvaliteten. Hilsen Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits