260509: Liksom-fettuccini laget av squash

Det er morsomt eksprimentere med mat! Det skal vre visst! Innenfor raw food brukes ofte squash som utgangspunkt for lage "pasta". Jeg har lurt en stund p hvordan det ville smake - s n mtte jeg bare prve. Jeg hentet frem "mandolinen" min, skrellet av skallet p squashen, og skar p langs slik at det ble tynne skiver. Her kan du ogs bruke ostehvel eller grnnsaksskreller. S la jeg alle skivene opp hverandre og skar lange smale "fettuccini" med en skarp kniv. Det hele er gjort unna i en fei. S blandet jeg med pastasausen - som nok en gang var hjemmelaget pesto. For f litt variasjon og smak hakket jeg litt soltrket tomat og bnnespirer som garnering. Og en smule havsalt. Det smakte overraskende godt. Squashpastaen er myk og fast og kan minne om pastakonsistens. Squash er ganske nytral i smak, men fungerer som en svamp ved at den tiltrekker seg alle smaker den er i nrheten av. Og den er en mye mer allsidig grnnsak enn jeg kunne forestille meg!

Dagens test var snnen min p syv r. Han har cliaki og spiser kun bokhvetepasta nr vi har pasta til middag. I dag blandet jeg inn n del squashfettuccini p tallerkenen hans. Han merket ingenting og syntes det var kjempegodt! Jeg tror faktisk ikke jeg skal fortelle ham hva han egentlig spiste......enn.

Er du s heldig at du har en spiralizer p kjkkenet ditt kan du lage lekker spaghetti p samme mten. Kanskje spaghetti laget av squash og gulrot? Squash egner seg ogs som erstatning for pastaplater i lasagna. Da kan det lnne seg la squashskivene ligge litt p et kjkkenhndkle og str salt over slik at mest mulig av vannet trekkes ut av squashen.
squash2
Denne porsjonen str n i kjleskapet og venter p meg til morgendagens frokost. Siden squash tiltrekker seg smak tipper jeg den smaker enda bedre i morgen?!
squash
squash1

10 kommentarer

Strikkelaura

27.mai.2009 kl.10:00

Okei, n har mine spirer sttt p benken i 1 uke. Ingenting har skjedd, og de lukter (mungbnner, eller hvordan det skrives).Jeg har ikke spirekasse,Brukte en vanlig dyp skl med aluminiusfoli over for f det mrkt og tett.Har skiftet vann, morgen og kveld hver dag i 12 dager n.Mungbnnene har mistet det grnneskallet, men har ikke ftt hale og de lukter litt surt.Alfaalfa bnnene ser ikke uforandre ut.Hva skjer?

Amorine

27.mai.2009 kl.11:31

Da er det noe galt... Mulig du gjorde som jeg frste gangen, og lot bnnene st i vann. Mine mungobnner mistet ogs skallet da de l i vann hele tiden, og det tok lang tid fr de spiret, og de luktet fysj.. :o)Riktig fremgangsmte er som flger: Bltlegg de i tte timer frst, og deretter skyll de i vann morgen og kveld (da skal de alts ligge "trt"). Da spirer de ila et par dager :o)

Annette

27.mai.2009 kl.13:57

Hei Annema vet du er svrt opptatt av raw food, og jeg ble introdusert til det via bloggen din. Synes det er veeldig interessant, men siden du er mer viderekommen en meg s lurer jeg p dette med frokost. Jeg s du skulle gjemme squash pasta til frokost! Har du noen gode frokost tips, jeg blir ikke helt mett av smoothie med avocado og frukt osv. Kanskje det kommer noen bloggposter om det??

Sigrun

27.mai.2009 kl.15:49

Nr det gjelder f til spirer, s er det veldig viktig at de holdes fuktige men ikke vte, og at de fr nok luft. De m f puste. Hvis du har brukt folie til lokk, s kan det ha blitt for tett. Jeg bruker ofte norgesglass eller syltetyglass, og fester en myggnetting eller lignende over pningen med en strikk, og s setter jeg glassene p skr med pningen ned, slik at overfldig vann kan renne ut. Jeg dekker dem av og til med et kjkkenhndkle, men like ofte ikke. Skler er ikke s god ide, for det vil alltid samle seg vann i bunnen. Er det varmt p kjkkenet eller der spirene str, s kan det hende du m skylle dem oftere. Jeg har ftt raskere spiring p mungbnnene mine (fra Helios) de siste gangene og da har de ftt ligge i vann i 12-16 timer. Ellers er de grnne linsene til Helios veldig takknemlige og enkle og spire - og veldig gode!

Annema

27.mai.2009 kl.15:50

Strikkelaura: Vanskelig si hva som har skjedd. Jeg spirer kontinuerlig og det gr bra hele tiden. Mungbnner spirer veldig fort. Siden du sier at du skiftet vann kan det tyde p at du lar de ligge i vann? De skal ikke ligge i vann (som Amorine ogs ppeker). De skal skylles i vann morgen og kveld. Den lille spirekassen jeg har kjpt hos Supernature i vre slottsgate er veldig fin. Den har sm hull i bunnen av hver etasje. Det er bare helle over vann, s renner vannet rett gjennom. Dette er den mest optimale mten spire p. Blir spirende liggende i vann blir det fort lukt ja... Kan det stemme at det er det som er feilen?Amorine: Takk for svar. Annette: Jeg starter dagen med et vann med skviset sitron. Venter litt (mens jeg forbereder mata til barna). S lager jeg gjerne en liten smoothie med utgangspunkt i greens (fra Supernature), gjerne tilsatt avocado, vann og juice. Jeg lager ogs ntteposer som jeg har med meg nr jeg drar hjemmefra. Ting er stadig i endring for min del, siden jeg er i en "lrefase" nr det gjelder raw food - men jeg deler med dere s mye jeg kan fremover. Og jeg kan gjerne komme med flere frokosttips snart (m bare prve litt nye ting selv frst). HIlsen Annema

Annema

27.mai.2009 kl.15:55

Sigrun: Takk. Du har helt rett. Den mten du beskriver er vel den aller enkleste mten for folk flest (og billigste). Annema

Strikkelaura

28.mai.2009 kl.00:21

Yess, da skjnner jeg! Mine har ligget I vann, jeg har lest disse forklaringene hundre ganger. er jeg blind eller er de rett og slett klnete forklart?N har bde jeg og min samboere tittet ivirig hverdag, men alt vi fr er en ille luktene stank...

Rocknrollballerina

28.mai.2009 kl.22:18

Herlig med forslag til alternativer for pasta, det m prves ut:) Ha en fin pinse!

lillemy

01.jun.2009 kl.08:02

Hei og takk for kjempefin blogg, som leses hver dag!Jeg bare lurte, serverer du liksom-fettucini kald? Lillemy

Annema

01.jun.2009 kl.23:16

Lillemy: Takk, s hyggelig! Ja, jeg spiser den kald. Ikke no problem. Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits