240509: Supergod (og sunn) sjokomousse

Himalaya. Denne er s god. Og kan spises med god samvittighet. Men ikke spis opp alt med en gang da. Man blir fort mett av en liten porsjon. Lag en porsjon og ha den i kjleskapet i flere dager (hvis mulig). Smil. Som dere skjnner er jeg i godishjrnet for tida. P rawfoodkurset jeg var med p for noen uker siden fikk jeg for frste gang smake sjokolademousse laget p raw-food-mten. Med andre ord SUNN og GOD sjokolademousse. Selv jeg som ikke er noen sjokolademons fra fr var solgt i samme yeblikk moussen traff tungen! Frste gang jeg lagde den slengte jeg alle ingrediensene i blenderen. Den ble god, men ganske kornete i konsistensen. De norske blenderne er ikke kraftige nok til male ntter til mel, desverre. Nettopp derfor str en Vitamix eller tilsvarende verst p nskelisten min. Da vil jeg p null-komma-niks kunne lage de mykeste retter (mousse, suppe, "oster" osv). Denne gangen malte jeg frst nttene til mel i min trofaste flgesvenn "Magic Bullet" (kjpt p TV-Shop for flere r siden). Deretter helte jeg alle ingrediensene i den store blenderen og kjrte i vei.

mousse

P toppen kan du dekorere med hva du mtte nske av sunne godsaker. P bildet har jeg ikke vrt sparsom med tilbehret - har brukt bde kakaonibs, gojibr, jordbr og pysalis. Oppskriften fra kurset er modifisert noe - og jeg m si meg strlende fornyd med utviklingen. Husk bruke dine egne smakssanser nr du lager moussen. Prv deg frem selv:

2,5 dl eller 1 cup r cashewntter. Males til mel.
1,5 - 2 dl vann has oppi og blendes.
Tilsett:
2 ss r kakaopulver (helsekost eller nettbutikker). Du kan ogs bruke vanlig kakao.
2 ss carobpulver (helsekost). Carobpulver kan evt erstattes med 2 ss r kakao eller vanlig kakao.
1,5 ss agavesirup (helsekost) evt annen stning (eks Stevia).
5 trkede dadler uten stein (bltlagt 1 time) evt 5 ferske dadler (Ultra)
1 moden (myk) avocado
1 knivsodd himalayasalt eller havsalt
1/2-1 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker) evt fr fra 1 vaniljestang
En "skvis" fra sitron eller lime
Pynt med dine favoritter, eks jordbr, pysalis, kakaonibs (knuste kakaobnner), gojibr eller annet.


Fakta om r kakao.
Noen av dere lurer sikker p hvorfor jeg bruker r kakao? R kakao er ubehandlet r sjokolade - som aldri har blitt varmebehandlet eller tilsatt noen tilsetningsstoffer/konserveringsmidler. Det er rett og slett kakao i sin reneste form. kakaoDesverre gr tradisjonell kakao gjennom en kraftig varmebehandling og blir tilsatt konserveringsmidler fr den nr oss forbrukere. Mange av de flotte nringsstoffene i kakaobnnen gr tapt underveis i prosesseringen. Visste du forresten at r kakao er en av verdens sterkeste antioksydantkilder (polyfenoler) som beskytter cellene i kroppen vr og er ekstremt sunt for oss? R kakao hjelper til frigjre endorfiner (et naturlig antidepressiv), den inneholder ogs fenyletylamin som stimulerer humr og energiflelse - og r kakao er ikke minst en super kilde til magnesium, jern, kalsium, B- og C-vitaminer.

Jeg har "konvertert" fullstendig og bruker mye rtt kakaopulver i matlagingen og jeg bruker kakaonibs (knuste kakaobnner) i ntteblandinger og som topping p mousse, sjokolade eller smoothies. Jeg kommer med sjokoladeoppskrift til dere snart. Spises med god samvittighet. Tenkt det, du! P bildet ser du kakaobnner, kakaonibs, rtt kakaopulver og kakaosmr.

De fleste ingrediensene i oppskriften kan kjpes via Gojiking i UK. Det er stort sett organsike produkter og kvaliteten er veldig bra. Prisen er svrt konkurransedyktig sammenlignet med norske priser! Anbefales. Jeg kommer snart med en egen artikkel om Superfoods.

6 kommentarer

Marit

25.mai.2009 kl.10:28

Herlig!Hvor er det best kjpe gojibr?Har du noen favoritthelsekostforetninger hvor det er rimeligere og/eller bedre utvalg?Nettbutikker?Virker som om du er godt orientert, s hva med lage en liste? :-)

Annema

25.mai.2009 kl.14:21

Marit: Det kan jeg godt gjre. Men jeg kjper det meste av mine superfoodvarer her hjemme hos Supernature. De har bde nettbutikk og butikk i vre Slottsgate. Men aller helst kjper jeg via Gojiking (www.gojiking.co.uk). Der kjper jeg massevis av varer til en MYE billigere pris enn her hjemme. Det meste er organisk og har veldig bra kvalitet. Gojibrene er store og saftige, i motsetning til mange andre steder. Leveres p dra. Annema

Amorine

11.jun.2009 kl.21:22

Digg digg digg! Sitter her og nyter denne akkurat n, og vet du, den smaker deilig!Fantastisk at denne er sunn :) Spiste den sammen med jordbr, og det var veldig godt. Min eldste datter smakte det, og rynket litt p nesa. Hun s nemlig alt jeg hadde i, og mulig det var det som gjorde at hun var litt skeptisk... ;) Men da fr jeg jo alt for meg selv!Takk for mange deilige oppskrifter og ideer!

Camilla

26.jun.2009 kl.11:19

Takk for fin oppskrift, den skal prves ! Et tips er kjpe Gojibr fra http://www.sanabona.no/ . De brene har en helt annen kvalitet en de jeg kjpte p Supernature. De er ogs uten sprytemidler. Der ligger det ogs svrt mange herlige oppskrifter til inspirasjon.

Vilde

26.jun.2009 kl.15:35

Annema: Nr du handler p gojiking hvordan er det med moms og toll og slikt da? Holder du deg under 200kr?Takk for super oppskrift!

04.nov.2009 kl.23:12

Hei, jeg lurer ogs veldig p hva du eventuellt m betale i tillegg nr du bestiller varer fra Gojiking? Ser ut som en veldig bra rawfoodnettbutikk.

vennlig hilsen Karin

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits