240509: Supergod (og sunn) sjokomousse

Himalaya. Denne er så god. Og kan spises med god samvittighet. Men ikke spis opp alt med en gang da. Man blir fort mett av en liten porsjon. Lag en porsjon og ha den i kjøleskapet i flere dager (hvis mulig). Smil. Som dere skjønner er jeg i godishjørnet for tida. På rawfoodkurset jeg var med på for noen uker siden fikk jeg for første gang smake sjokolademousse laget på raw-food-måten. Med andre ord SUNN og GOD sjokolademousse. Selv jeg som ikke er noen sjokolademons fra før var solgt i samme øyeblikk moussen traff tungen! Første gang jeg lagde den slengte jeg alle ingrediensene i blenderen. Den ble god, men ganske kornete i konsistensen. De norske blenderne er ikke kraftige nok til å male nøtter til mel, desverre. Nettopp derfor står en Vitamix eller tilsvarende øverst på ønskelisten min. Da vil jeg på null-komma-niks kunne lage de mykeste retter (mousse, suppe, "oster" osv). Denne gangen malte jeg først nøttene til mel i min trofaste følgesvenn "Magic Bullet" (kjøpt på TV-Shop for flere år siden). Deretter helte jeg alle ingrediensene i den store blenderen og kjørte i vei.

mousse

På toppen kan du dekorere med hva du måtte ønske av sunne godsaker. På bildet har jeg ikke vært sparsom med tilbehøret - har brukt både kakaonibs, gojibær, jordbær og pysalis. Oppskriften fra kurset er modifisert noe - og jeg må si meg strålende fornøyd med utviklingen. Husk å bruke dine egne smakssanser når du lager moussen. Prøv deg frem selv:

2,5 dl eller 1 cup rå cashewnøtter. Males til mel.
1,5 - 2 dl vann has oppi og blendes.
Tilsett:
2 ss rå kakaopulver (helsekost eller nettbutikker). Du kan også bruke vanlig kakao.
2 ss carobpulver (helsekost). Carobpulver kan evt erstattes med 2 ss rå kakao eller vanlig kakao.
1,5 ss agavesirup (helsekost) evt annen søtning (eks Stevia).
5 tørkede dadler uten stein (bløtlagt 1 time) evt 5 ferske dadler (Ultra)
1 moden (myk) avocado
1 knivsodd himalayasalt eller havsalt
1/2-1 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker) evt frø fra 1 vaniljestang
En "skvis" fra sitron eller lime
Pynt med dine favoritter, eks jordbær, pysalis, kakaonibs (knuste kakaobønner), gojibær eller annet.


Fakta om rå kakao.
Noen av dere lurer sikker på hvorfor jeg bruker rå kakao? Rå kakao er ubehandlet rå sjokolade - som aldri har blitt varmebehandlet eller tilsatt noen tilsetningsstoffer/konserveringsmidler. Det er rett og slett kakao i sin reneste form. kakaoDesverre går tradisjonell kakao gjennom en kraftig varmebehandling og blir tilsatt konserveringsmidler før den når oss forbrukere. Mange av de flotte næringsstoffene i kakaobønnen går tapt underveis i prosesseringen. Visste du forresten at rå kakao er en av verdens sterkeste antioksydantkilder (polyfenoler) som beskytter cellene i kroppen vår og er ekstremt sunt for oss? Rå kakao hjelper til å frigjøre endorfiner (et naturlig antidepressiv), den inneholder også fenyletylamin som stimulerer humør og energifølelse - og rå kakao er ikke minst en super kilde til magnesium, jern, kalsium, B- og C-vitaminer.

Jeg har "konvertert" fullstendig og bruker mye rått kakaopulver i matlagingen og jeg bruker kakaonibs (knuste kakaobønner) i nøtteblandinger og som topping på mousse, sjokolade eller smoothies. Jeg kommer med sjokoladeoppskrift til dere snart. Spises med god samvittighet. Tenkt det, du! På bildet ser du kakaobønner, kakaonibs, rått kakaopulver og kakaosmør.

De fleste ingrediensene i oppskriften kan kjøpes via Gojiking i UK. Det er stort sett organsike produkter og kvaliteten er veldig bra. Prisen er svært konkurransedyktig sammenlignet med norske priser! Anbefales. Jeg kommer snart med en egen artikkel om Superfoods.

6 kommentarer

Marit

25.mai.2009 kl.10:28

Herlig!Hvor er det best å kjøpe gojibær?Har du noen favoritthelsekostforetninger hvor det er rimeligere og/eller bedre utvalg?Nettbutikker?Virker som om du er godt orientert, så hva med å lage en liste? :-)

Annema

25.mai.2009 kl.14:21

Marit: Det kan jeg godt gjøre. Men jeg kjøper det meste av mine superfoodvarer her hjemme hos Supernature. De har både nettbutikk og butikk i Øvre Slottsgate. Men aller helst kjøper jeg via Gojiking (www.gojiking.co.uk). Der kjøper jeg massevis av varer til en MYE billigere pris enn her hjemme. Det meste er organisk og har veldig bra kvalitet. Gojibærene er store og saftige, i motsetning til mange andre steder. Leveres på døra. Annema

Amorine

11.jun.2009 kl.21:22

Digg digg digg! Sitter her og nyter denne akkurat nå, og vet du, den smaker deilig!Fantastisk at denne er sunn :) Spiste den sammen med jordbær, og det var veldig godt. Min eldste datter smakte det, og rynket litt på nesa. Hun så nemlig alt jeg hadde i, og mulig det var det som gjorde at hun var litt skeptisk... ;) Men da får jeg jo alt for meg selv!Takk for mange deilige oppskrifter og ideer!

Camilla

26.jun.2009 kl.11:19

Takk for fin oppskrift, den skal prøves ! Et tips er å kjøpe Gojibær fra http://www.sanabona.no/ . De bærene har en helt annen kvalitet en de jeg kjøpte på Supernature. De er også uten sprøytemidler. Der ligger det også svært mange herlige oppskrifter til inspirasjon.

Vilde

26.jun.2009 kl.15:35

Annema: Når du handler på gojiking hvordan er det med moms og toll og slikt da? Holder du deg under 200kr?Takk for super oppskrift!

04.nov.2009 kl.23:12

Hei, jeg lurer også veldig på hva du eventuellt må betale i tillegg når du bestiller varer fra Gojiking? Ser ut som en veldig bra rawfoodnettbutikk.

vennlig hilsen Karin

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits