200509: Dagens matpakke til barna

lunsjHeldigvis ble det rester fra gårsdagens middag. Kyllingnuggets, nam nam. I tillegg er det tid for å pøse på med masse gode grønnsaker og bær fremover. Bare husk å vaske alt godt når du ikke har plukket selv. Brødskivene er brød laget av organiske og spirede korn og produseres av Sunt&Godt. Det er faktisk en annen ting som står på lista mi - å bake egne brød av spirede korn. Når kornet spirer blir det mye mindre syredannende. Hurra! I tillegg er de kjemiske forbindelsene som normalt skaper trøbbel i fordøyelsen av korn borte når kornet spirer. Det skjer faktisk kvantitative forandringer i kornet når det spirer. Nesten for godt til å være sant. Pass bare på at du kjøper brød fra Sunt&Godt som er ferskest mulig. De ankommer gjerne frosne til butikken, er oppskårne og kan fort bli tørre. Kjøp dem helst frosne og ha dem i fryseren - og de er kjempegode når du har dem litt i brødristeren. Ungene liker disse brødene godt.

7 kommentarer

Malin

20.mai.2009 kl.12:43

Ser godt ut. Kanskje du kommer med en sunn brødoppskrift etterhvert? Hvor kjøper du Sunt&Godt brødene?

Torunn

20.mai.2009 kl.13:55

Apropo det du har skrevet om vannflasker og plast lenger nede. Har du funnet noe godt alternativ til matbokser i plast? Det er jo minst like viktig mener jeg, og ser på bildet at du bruker plastmatboks. Jeg er ikke så glad i metallmatboksene som er på markedet siden det fort kan komme litt rust i dem. Og det er ikke alltid det er like lett å bare legge nista i et matpapir. Jeg ble skremt da jeg hørte at Tupperware (som jeg har sverget til i alle år) ikke har spesielt gode produkter ang giftinnhold i plastikken. Jeg har funnet ut at vanlige halvliters flasker av typen vi får kjøpt farris mm på er det beste å bruke som drikke flaske. Og så er det miljøvennlig :o)

Annema

20.mai.2009 kl.15:19

Malin: Jeg kjøper mine på Ultra. Torunn: Nei, jeg har ikke funnet noe bra alternativ. Ennå. Matpapir blir bare søl med de matpakkene jeg lager, så det duger ikke. Det duger kun som mellomleggspapir og til å legge i bunnen av matboksen (av plast). Jeg har også googlet litt på Tupperware og miljøvennlighet i det siste, siden jeg har noen produkter derfra - men fant ingenting om det - så da konkluderer jeg med at de ikke vektlegger dette i særlig grad. Jeg har også disse matboksene av aluminium, men de er nok ikke noe bedre enn plastboksene. Men jeg skal holde utkikk etter alternativer. Annema

Karen

20.mai.2009 kl.17:15

Hva med å pakke maten i matpapir før den legges i matboksene? Det funker på "tørr" og "letthåndterlig" mat. Vi bruker disse litt digre "matbokskoffertene" i metall, og oppi disse er det jo lett å slenge små og middels glass med skrukork. Til småtterier som oliven, bær og sånt har jeg en pen samling av de små kaviarglassene (heter Abba, tror jeg). Veldig koselig med gjenbruk også;)

Annema

20.mai.2009 kl.19:15

Karen. Glimrende ide! Og spennende for barna å åpen de ulike boksene! Annema

Vilde

29.jun.2009 kl.22:35

Matbokser og maten oppi dem er det som har okkupert mitt hode siden barna mine(tvillinger) begynte i barnehagen (nå går de i førsteklasse).Jeg er inspirert av bento-tradisjonen i Japan og jeg bruker laptop lunches matbokser til ungene (http://www.laptoplunches.com). De er giftfrie og med mange individuelle rom og de som har laget dem er også inspirert av bento:).Jeg kjøpte dem fra usa i sin tid, men nå mener jeg det er mulig å få kjøpt dem i Norge også. Det eneste jeg har å utsette på dem er at de ikke er så gode i låsen. Vi må alltid bruke strikk for å være sikre på at lokket holder seg på plass.

Vilde

29.jun.2009 kl.22:36

Matbokser og maten oppi dem er det som har okkupert mitt hode siden barna mine(tvillinger) begynte i barnehagen (nå går de i førsteklasse).Jeg er inspirert av bento-tradisjonen i Japan og jeg bruker laptop lunches matbokser til ungene (http://www.laptoplunches.com). De er giftfrie og med mange individuelle rom og de som har laget dem er også inspirert av bento:).Jeg kjøpte dem fra usa i sin tid, men nå mener jeg det er mulig å få kjøpt dem i Norge også.Det eneste jeg har å utsette på dem er at de ikke er så gode i låsen. Vi må alltid bruke strikk for å være sikre på at lokket holder seg på plass.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits