200509: Salat med glutenfrie og supergode kyllingnuggets

lunsj1I går lagde jeg en stor salat med masse digg fra kjøleskapet: * Ulike salatblader * Spirer * Rødløk * Tomat * Små blomkålhoder * Hakket sitrongress * Hakkede hvitløksstenger (fant det hos Centra Mat i går...aldri sett det før).  På toppen la jeg kyllingnuggets dyppet først i vispet egg og deretter i min klassiske blanding av polenta/løkpulver/urtesalt før jeg stekte dem i en blanding av usaltet meierismør og Cocosa. Lagde masse kyllingnuggets og satte en egen skål ved siden av for barna, samt masse oppskårede grønnsaker de liker, kesamdipp og en skål med rå cashewnøtter. Det gikk unna, men det ble likevel nok til matpakken dagen derpå.

Forskjellen fra tidligere var at jeg denne gangen ikke lagde hverken ris eller pasta som tilbehør - men det ble ikke etterlyst heller. Nøkkelen er å ha mange andre alternativer stående på bordet. Kroppen blir så utrolig glad og fornøyd av å slippe å måtte fordøye proteiner og stivelse sammen.... For min egen del begynner det å skille disse matvaregruppene fra hverandre å gå lekende lett. Det var litt tungt å bryte gamle vaner i starten, men nå føles det helt naturlig. 

Et punkt på lista mi er å jobbe frem noen gode dressinger. Det har jeg bare ikke hatt tid til. Så da ble det til at jeg satte frem extra virgin olivenolje, balsamico, pepperkvern og himalayasalt denne gangen.

7 kommentarer

Cecilie

20.mai.2009 kl.10:58

Spent på det med dressinger, sauser etc. Er omtrent hit jeg er kommet også. Ikke noe problem å lage god biffmiddag f eks uten poteter, ris el lign, men sliter med å erstatte bearnaisesausen... Har hittil lagd dipsauser av kesam, men blir glad for andre forslag!Har du forresten kuttet ut alt av melkeprodukter? Selv har jeg kuttet det meste, men er veldig glad for cottage cheese som mellommåltid.

Torunn

20.mai.2009 kl.14:11

Et lite tips: Har du sett Lise Finckenhagens siste bok NAM!. Der er alle oppskrifter lagt inn med alternativer for dem som må ha glutenfri mat eller har melkeallergi. Den er superfin :o)

Annema

20.mai.2009 kl.15:21

Cecilie: Jeg har kuttet det meste av melk, men tyr til litt chevre, manchego osv når jeg spiser salater ute. Også bruker jeg litt meierismør i matlagingen. Så lenge det fungerer greitt for deg er cottage cheese digg. Det spises også mye her i huset.Torunn: Nei, det har jeg faktisk ikke. Må sjekkes ut. Takk for tips.

Marit

24.mai.2009 kl.21:27

Denne kylling nuggetsoppskriften vil jeg prøve!Hvor får man tak i polenta?

Marit

24.mai.2009 kl.21:33

Det er kanskje bare å kjøre cornflakes i kjøkkenmaskinen?

Annema

24.mai.2009 kl.23:37

Jeg tror de fleste butikker selger polenta. Jeg kjøper økologisk på helsekosten eller på Ultra.

Annema

24.mai.2009 kl.23:37

Marit: Neppe. Cornflakes inneholder jo masse sukker... Ikke å anbefale.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits