140509: Pasta-pesto-middag

Fullkornspasta med hjemmelaget pesto er en slager her i huset, som nevnt fr. I gr var det dags for en ny runde med pesto. Jeg har lenge lett etter bokhvetepasta til mitt barn med cliaki for gi ham et sunnere alternativ enn de glutenfrie variantene i butikkene, men har forelpig kun funnet det p nettet hos Kinsarvik. Kom gjerne med tips dersom du vet at bokhvetepasta finnes i noen butikker her i byen. Jeg var litt spent p om han ville spise det, siden fargen var noks gusten (se bildet). Men han merket ingenting. Jeg spiste det selv og synes det smakte ganske godt. Men n er det mulig at smakslkene mine ikke er som normalen etter en stund p litt alternativ kost (smil). Her er i allefall min pasta-pesto-salat-variant:
salat

6 kommentarer

14.mai.2009 kl.22:26

Hvilken olivenolje bruker du i din pesto og hvor mange fedd hvitlk? De siste gangene jeg har laget pesto har barna klaget over at den er s sterk. Bruker beskjedent med hvitlk (maks et par fedd) og jeg kjenner selv at den extra virgin olivenoljen jeg bruker "river litt i nesa". Kjpte min hos Olivero og vet egentlig ikke om den egner seg for pesto. Takknemlig for tips for en mildere variant.

Malin

14.mai.2009 kl.22:48

Mmm, ser godt ut!

Annema

14.mai.2009 kl.23:04

Jeg bruker kaldpresset extra virgin olivenolje. Det er en vanesak. Hverken jeg eller barna tenker over at extra virgin-oljen smaker noe annerledes (fr brukte jeg vanlig olje). Jeg m innrmme at jeg slumper og har ingen spesiell oppskrift nr jeg lager pesto. Jeg tar to hele planer (blader og stilk) og dytter nedi blenderen. S legger jeg oppi 2-3 fedd hvitlk (mindre eller mere avhengig av hvor sterk du nsker den), litt himalayasalt, noen ss pinjekjerner og litt revet parmesan. S heller jeg oppi olivenolje og kjrer i vei. Blir den for tykk heller jeg i mer. Jeg er litt usikker p oljene fra Oliviero, er de kaldpresset? Det str ikke noe om det p en sitronolje som jeg har her, og da blir jeg litt skeptisk. Jeg har heller ikke funnet noen wow-oljer der fr, s jeg kan ikke si noe helt sikkert. Jeg velger som oftest oljer p glassflaske hos Ultra. Den jeg har n er fra Ybarra. Mulig den er litt mildere. Noen av dere andre som har tips p kaldpresset extra virgin olivenolje som er mild og god i smaken?

Annema

14.mai.2009 kl.23:05

Mente skrive "planter"...

Marianne

16.mai.2009 kl.22:16

Maten din ser s lekker og fargerik ut!Hvem sa sunn mat er kjedelig :pSom jeg har sagt fr, s blir jeg utrolig inspirert av bloggen din.Har store ambisjoner uka som kommer om lage bde det ene og det andre ;)

Annema

18.mai.2009 kl.10:57

Marianne: Takk, hyggelig hre. Sunn mat er absolutt ikke kjedelig. Man trenger bare litt trening for f skape variasjon i mltidene. Lykke til med sunn uke. HIlsen meg

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits