140509: Pasta-pesto-middag

Fullkornspasta med hjemmelaget pesto er en slager her i huset, som nevnt før. I går var det dags for en ny runde med pesto. Jeg har lenge lett etter bokhvetepasta til mitt barn med cøliaki for å gi ham et sunnere alternativ enn de glutenfrie variantene i butikkene, men har foreløpig kun funnet det på nettet hos Kinsarvik. Kom gjerne med tips dersom du vet at bokhvetepasta finnes i noen butikker her i byen. Jeg var litt spent på om han ville spise det, siden fargen var nokså gusten (se bildet). Men han merket ingenting. Jeg spiste det selv og synes det smakte ganske godt. Men nå er det mulig at smaksløkene mine ikke er som normalen etter en stund på litt alternativ kost (smil). Her er i allefall min pasta-pesto-salat-variant:
salat

6 kommentarer

14.mai.2009 kl.22:26

Hvilken olivenolje bruker du i din pesto og hvor mange fedd hvitløk? De siste gangene jeg har laget pesto har barna klaget over at den er så sterk. Bruker beskjedent med hvitløk (maks et par fedd) og jeg kjenner selv at den extra virgin olivenoljen jeg bruker "river litt i nesa". Kjøpte min hos Olivero og vet egentlig ikke om den egner seg for pesto. Takknemlig for tips for en mildere variant.

Malin

14.mai.2009 kl.22:48

Mmm, ser godt ut!

Annema

14.mai.2009 kl.23:04

Jeg bruker kaldpresset extra virgin olivenolje. Det er en vanesak. Hverken jeg eller barna tenker over at extra virgin-oljen smaker noe annerledes (før brukte jeg vanlig olje). Jeg må innrømme at jeg slumper og har ingen spesiell oppskrift når jeg lager pesto. Jeg tar to hele planer (blader og stilk) og dytter nedi blenderen. Så legger jeg oppi 2-3 fedd hvitløk (mindre eller mere avhengig av hvor sterk du ønsker den), litt himalayasalt, noen ss pinjekjerner og litt revet parmesan. Så heller jeg oppi olivenolje og kjører i vei. Blir den for tykk heller jeg i mer. Jeg er litt usikker på oljene fra Oliviero, er de kaldpresset? Det står ikke noe om det på en sitronolje som jeg har her, og da blir jeg litt skeptisk. Jeg har heller ikke funnet noen wow-oljer der før, så jeg kan ikke si noe helt sikkert. Jeg velger som oftest oljer på glassflaske hos Ultra. Den jeg har nå er fra Ybarra. Mulig den er litt mildere. Noen av dere andre som har tips på kaldpresset extra virgin olivenolje som er mild og god i smaken?

Annema

14.mai.2009 kl.23:05

Mente å skrive "planter"...

Marianne

16.mai.2009 kl.22:16

Maten din ser så lekker og fargerik ut!Hvem sa sunn mat er kjedelig :pSom jeg har sagt før, så blir jeg utrolig inspirert av bloggen din.Har store ambisjoner uka som kommer om å lage både det ene og det andre ;)

Annema

18.mai.2009 kl.10:57

Marianne: Takk, hyggelig å høre. Sunn mat er absolutt ikke kjedelig. Man trenger bare litt trening for å få skape variasjon i måltidene. Lykke til med sunn uke. HIlsen meg

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits