140509: Grønne linser i spiring

Det fungerte helt supert å spire grønne linser. Det gikk raskere enn med mungbønner og alfalfafrø, synes jeg. Jeg la dem i vann over natta og la dem deretter til spiring. Deretter vannet/skyllet jeg linsene morgen og kveld med ca 1,5 dl vann. Når de får "hale" som her er de spiseklare. Det meste er allerede spist opp, så jeg har satt en ny ladning i boksen i dag. Nå har til og med minstejenta begynt å spise spirer. Jeg kjøpte vanlige økologiske grønne linser i helsekostbutikken (merket var Helios).
spire

3 kommentarer

Lillian

14.mai.2009 kl.22:27

Hei Mye spennende stoff i bloggen din. Lurer på om du har kjøpt deg en spirekasse ennå og hva du eventuelt har valgt?

Annema

14.mai.2009 kl.23:08

Jeg har en liten spirekasse kjøpt hos Super-Nature (super-nature.no). Den kostet litt over hundrelappen. Har to etasjer og er en fin start. Må muligens øke på med en større kasse etterhvert, i allefall hvis vi fortsetter å spise så mye. Det blir ikke nok, så jeg må supplere med ferdige spirer fra butikken. Helios har en fin stor kasse - i blank plast. Koster rundt 300 kroner. Den er fin også. Vesentlig når den skal en del fremme på benken, synes jeg.

Marit

15.mai.2009 kl.12:04

nam :D

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits