1305089: Hilsen fra Salmalaksen!

Fikk en kommentar fra en av de som jobber i bedriften som produserer Salmalaks. Dette blir jo renspikka reklame, men jeg er den første til å innrømme at jeg elsker Salma - og det er mange av oss. Dette er også nyttig informasjon som sikkert kan være grei å få med seg for alle mine lesere. So go Salma:
pakninghome

"Interessant blogg; søkte på Salma-loin på Kvasir og havnet her :-) Det har seg nemlig slik at jeg jobber i bedriften som produserer Salma loinen; ikke i selve produksjonen riktignok, men er ganske involvert likevel.
Vil bare si til deg som fryser Salmaen før du spiser den rå; ikke nødvendig. Med de innfrysingsmuligheter en normal norsk familie har så fryses den så relativt seint inn at cellestrukturen i kjøttet sprikker opp, noe du vil merke ved opptining, bløt fillet. Bløt og rennende Salma framtrer stikk motsatt av det som er dens fortrinn, superfresk og "hard" i kjøttet.

Og grunnen til at du ikke trenger å fryse den inn er at denne loinen blir produsert i Bømlo i en av verdens mest moderne lokaler, nytt produksjonsanlegg i mars 09, og under de strengeste hygieniske forhold. (du kommer lettere inn på eit isolat på Rikshospitalet enn du gjør i desse lokala).

Eg kunne nok ramset opp superlativer i det vide og det breie. Er jo ikke nødvendig. Produktet taler for seg selv. Vil bare nevne at fra 1 - 2 timer etter slakt av laksen i "første etasje" ligger Salmaen ferdig vakumert i posen sin i "andre etasje". Uten at temperaturen i laksen har oversteget 2 grader. Neste dag er den allerede i butikken både i Oslo, Bergen og Stavanger og distriktene rundt. Kan det bli ferskere? Og et lite tips til slutt; hvorfor ikke prøve Salma på grillen i sommer i stedet for desse mjølete grillpølsene. Men ikke oversteik den, må være saftig inni. God sommer Salmavenner, enten dere spiser den rå eller beredt på annet vis :-)"

12 kommentarer

Pia

13.mai.2009 kl.10:36

Så bra! Da fikk jeg stadfestet det nok en gang :-D Jeg snakket nemlig med en som jobber med akkurat utvikling av nye produkter i Tine (også Salma-laksen), og hun måtte nesten le da jeg sa at jeg frøs den før jeg spiste den rå. Jeg kommer derfor til å nyte den rå heretter, så får barna få den medium inntil videre. Barna kan jo ikke få nok av denne saftige fisken. Tørr fisk er derfor blitt et fremmedord. Får virkelig håpe at de utvikler andre fiskesorter også!

Annema

13.mai.2009 kl.10:38

Pia: Kanskje torsk?

mariann

13.mai.2009 kl.11:19

Så kjekt med en hilsen fra salmalaksen. Har ikke tenkt tanken å fryse den uansett, men veldig kjekt å få bekreftet at det ikke er nødvendig.... jeg har faktisk ikke smakt den annet enn rå :-)

13.mai.2009 kl.14:32

Det går fint an å gi barna rå Salma-laks. De elsker det!

ElinH

13.mai.2009 kl.20:09

Litt på siden... Hvordan uttaler man loin??? Vi ble ikke enige på jobben, jeg mener litt fransk uttale, han andre sa det rett frem. Tilbake til Salma: har fått med et oppskriftshefte og smakte en neste rå variant, opphakket på loffskive i butikken. Det var kjempegodt, skal nok prøve meg på dette.

Annema

13.mai.2009 kl.20:59

Uttales det ikke "låin" da? Har sett det heftet, fine oppskrifter. Annema

Amorine

13.mai.2009 kl.21:01

Jo, den uttalelsen stemmer, - "låin". Er vel engelsk og ikke fransk.Salma er forøvrig digg! :D

hens

13.mai.2009 kl.22:08

Salmalaks som sashimi, perfekt!

sandra

15.mai.2009 kl.10:57

fine bilder i brosjyren, ikke sant Annema? Og det uttales låin ja;-))

Torsheim

10.okt.2009 kl.10:33

"strengeste hygieniske forhold". Det var da en sannhet med store rom for store modifikasjoner.

Bruker dere ikke et renholdsbyrå som er kastet ut andre steder da?

For de som kjenner bransjen, så hevdes det også at renholdsbyrået er faglig svakt både i ledelse og på utøvende plan.

Sorry, men dere har ord på dere for å være ustabil mht. renhold. Derfor kjøper ikke jeg laksen deres (med flere)

17.okt.2009 kl.15:23

Til Torsheim: Sannheten er at det fins ingen i bransjen med bedre hygieniske resultater en produsenten av Salma! Kjenner selv til dessse resultatene, og kan informere at sjølv om bakterieresultatene multipliseres med 5000 så er de innenfor mattilsynet sine krav. Slå den du din tulling! :)

22.jan.2010 kl.12:07

Torsheim. Kan ikke si annet enn at dette "byrået" som vi bruker har vasket hos oss i snart 20 år, med unntak av et par år for ca 10 år siden da vi brukte et "anerkjent" byrå avtalen opphørte med ja. Du sitter på litt gammel informasjon kanskje :-? Vi fant iallfall ut at det koster å ha de beste; men den kostnaden tar vi.

Må også få si at produksjonslokala til Salma har et "sprinkelanlegg" i taket som desinfiserer lokala automatisk om natta. Tror ikke så mange andre produsenter har spandert på seg det? Men selvfølgelig må du få lov å spise det du ønsker; ville bare nyansere påstandene dine litt jeg :-)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits