070509: Guacomole fra bunnen av

avocadoGuacomole er digg og kan brukes til så mangt. Hold deg langt unna ferdigblandingene i butikken. De inneholder svært lite næring og er mest sannsynlig full av smakstilsetninger (ref. tidligere artikler). Guacomole kan brukes til tacos, wraps, til salater, en dæsj på pålegget osv. Her er et forslag til oppskrift:

1 liten løk (finhakket)
2 store modne avocado
4 ss ferskpresset saft fra lime eller sitron
Smak til med havsalt, finhakket fersk koriander og finhakket chili.
Har du barn som ikke liker biter kan du ta stavmikseren og blande alt til en jevn masse.

Pynt gjerne med granateplekjerner. Det er veldig lekkert i tillegg til at det er supersunt. Granateplet er rene antioksydantbomben og kan brukes til pynt, oppi salater og som ren snacks. Inni det litt triste ytret skjuler det seg en stor skatt med massevis av leskende og vakre rød kjerner. Visste du at granateplet har 10 ganger mer antioksydanter enn appelsin og 40 ganger mer enn eple? Granateple er supermat! Spis den rett fra skallet med skje eller bruk den i salater og til desserter. Det kan være en utfordring å åpne et granateple uten at det spruter rød saft vegg-i-mellom og på klærne dine, så det kan være lurt å ta en titt på denne videoen først - da lærer du hvordan man åpner frukten.

5 kommentarer

Josefin

08.mai.2009 kl.10:45

heia - jeg blander bare avocadoen med rømme jeg ( men da skal du selvsagt tåle melke produkter) har smaker det til med bare salt - oppskriften skal du egentlig ha hvitløk oppi og sitron saft, men sitron saft er jeg ikke så begeistret for og hvitløken har jeg glemt med årene. I allefall med rømme så blir det veldig kremaktig og veldig godt - rømme er det jo mange som bruker til uansett.Snakker om granat eple - her om dagen ( mens jeg satt og bretta tøy) så jeg på Tv og da snakket de om å lage ansikts kremer av frukt og grønnsaker - bla granat eple - billig og veldig bra og antioksidantene skal være veldig bra for huden på utsiden også - i tilegg til at den påvirker huden hvis du spiser det også!!Ha en kjempe fin klem Annema!!

Annema

08.mai.2009 kl.14:22

Takk for tips, Josefin. Det finnes så mange superprodukter der ute - med svært høy og konsentrert næring. Mange av disse produktene er ukjente for nordmenn flest, men det kommer til å skje mye på dette området i årene som kommer tror jeg. Ha en super helg du også. Her er det vått og kaldt. Annema

Gro

08.mai.2009 kl.14:24

Jeg lager guacamole omtrent som deg, men bruker i tillegg litt tomat og hvitløk. Jeg liker også å ta rømme/kesam i. Guacamole er snadder altså! Må forresten nevne at sist jeg lagde guacamole lagde jeg det til chili con carnen "din", og det var helt nydelig :-)

Annema

08.mai.2009 kl.14:29

Ja, jeg bruker også varianter med tomat og hvitløk. Tidligere brukte jeg også med rømme, men har kuttet ut det nå. Jeg elsker guacomole. Og det er sikkert supert til chili-con-carne. God helg.

Rocknrollballerina

09.mai.2009 kl.18:35

Heisan Annema:) Jeg elsker guacamole, og lager omtrent samme oppskrift som din. Men det med granat eple skal jeg prøve ut. Jeg elsker jo granat eple i fra før av. God helg!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits