060509: Knekkebrød med laks, grønt og spirer

Her er litt mer inspirasjon til sunt og grønt pålegg. Her har jeg laget to knekkebrød (fra Ryvita). Først har jeg smurt på extra virgin kokosolje. Deretter noen skiver røkt laks. Noen salatblader. Litt urter (basilikum). Spirer fra bønner og kikerter (nam!). Og litt himalayasalt på toppen. Ved siden av ser du også en fersk fiken delt i to.

Fiken er ganske søt og litt syrlig. Ganske mild i smaken egentlig. Den kan fint brukes til desserter og til oster. Du kan også mose kjøtet sammen med pasjonsfrukt og smøre på varme pannekaker. Nammis. Og du kan også bruke den til kjøttretter og til ris. Nokså praktisk frukt egentlig. Men det beste av alt er alt det gode næringsinnholdet. Den inneholder enzymer som fordøyelsen vår har veldig godt av. Den er rikt på A- og B-vitaminer og kalium. Fiken er noe av det mest basedannede som naturen har å tilby oss. Try it!
knekke

5 kommentarer

Grønn og Skjønn

06.mai.2009 kl.16:31

Hei! Så flott blogg du har. Her var det mange gode tips. :)

Astrid

06.mai.2009 kl.18:51

Dette så godt ut! Har du noen erfaring med pomelo? Jeg har kjøpt, men ikke prøvd - ennå. Informativ og nyttig blogg, fortsett med dette! Innom deg hver dag, jeg :-)

Annema

06.mai.2009 kl.21:28

Grønn og skjønn! Takk, koselig å høre. Astrid: Nei, det har jeg ikke fått prøve ennå. Jeg lover å prøve hvis jeg ser den! Takk for hyggelig tilbakemelding! Annema

Beate

08.mai.2009 kl.15:06

Hei! Må bare si jeg elsker bloggen din mye mer nå som du har begynt med mat-blogging! Blir bare totalt inspirert! :D

Annema

08.mai.2009 kl.20:42

Beate: Så utrolig hyggelig av deg. Vet du, jeg elsker å skrive om mat også. Kan ikke beskrive hvor glad jeg er for at jeg tok beslutningen om å bytte fokus i bloggverdenen. Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits