050909: Fargerike vårsalater

salatNå som det er vår er det deilig å spe på med litt ekstra farger i salaten din. Pynt med jordbærbiter, mangobiter, granateplesteiner og andre fargerike frukter i salaten. Det er ikke et must å fylle salaten opp med kun grønnsaker. Innslag av litt søtere frukter (gjerne eksotiske) gir en ekstra piff. Og litt variasjon skader ikke. Jeg synes eksempelvis det er utrolig godt å finhakke sitrongress og ha i salaten. På bildet har jeg laget grønn salat pyntet med jordbærbiter og en god dæsj hjemmelaget pesto på kyllingbitene.

De små grønne bladene på bildet heter feldtsalat. De er veldig gode og næringsrike, på lik linje med andre "babysalater". Det er bare så synd at det er så vanskelig å finne den. Jeg finner den ofte i 3-pakning på Ultra - men helst vil jeg kjøpe en hel pakke med bare feldtsalat. Det finner jeg kun hos Gulden her i byen. Kom gjerne med tips hvis du vet om andre steder som har denne salattypen.

4 kommentarer

Eva

06.mai.2009 kl.22:52

Jeg kjøpte en "frøduk" i plantasjen i fjor, med blandet salatfrøer, bl. a.feltsalat, babysalat osv. Jeg kjøpte en sekk jord og fjernet plasten øverst. Jeg lagt duken opp på jorden og da er bare å vanne, vente, så høste salaten :-). Fordelen var at det var mange forskjelllige type salater av type som er vanskelig å få tak i ellers, eller ikke er av god kvalitet.

Annema

06.mai.2009 kl.23:09

Ah, takk for bra tips Eva. Jeg har en lekekasse i hagen som barna ikke er så interessert i lenger. Har flyttet den og fylt den med plantejord. Jeg tror jammen meg jeg skal legge på en sånn frøduk på deler av kassen. Har foreløpig bare plantet urter og jordbær. Det blir nok et drivhus på meg til slutt... Annema

Josefin

08.mai.2009 kl.10:55

de små grønne bladene - eller feldsalat er noe vi her får kjøpt i egen pose - jeg kjøper "vanlig" salat pose, feld salat og løvetann blader i egne poser og blander - kjempe godt bare det - syns også vanlig eple er godt i salaten jeg!

Thea

08.mai.2009 kl.23:00

Hei! Er feldsalat det samme som machesalat? Det finnes ihvertfall hos ica, både små (70g) og store (150g) poser.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits