040509: Dybdekurs i Raw Food

Som jeg nevnte for dere har jeg vært på et dybdekurs i Raw Food i helgen. Totalt 18 fantastisk inspirerende og spennende timer. Raw Food er noe jeg har "ramlet over " på internett ifm min søken etter en vei å gå for å oppnå optimal helse. Raw Food, superfoods og levende mat har lenge vært en voksende trend i USA og er for mange blitt en livsstil. I Norge er vi i en veldig tidlig fase, men det er på full fart fremover. I Øvre Slottsgate 4 (og på nett) finner du en helsekostbutikk - Supernature - som selger det meste av superfoods og det du trenger for å komme i gang med å leve Raw. Det ligger mye forskning bak Raw Food og mange mennesker har opplevd utrolige helsegevinster ved å konvertere. I USA finner du til og med et stort og anerkjent sykehus hvor man tar utgangspunkt i Raw Food. Man må ikke leve 100% Raw - noe som er veldig krevende og ikke minst dyrt. Man kan derimot leve delvis Raw (20%, 40% osv) og likevel oppnå mange helsegevinster. Siden dette er nytt og annerledes ift hvordan vi nordmenn lever går jeg svanger med en egen blogg hvor jeg kun kan fokusere på raw food, nærmest en dagbok som viser hvordan jeg lever raw og hvordan jeg oppgraderer underveis. Men, jeg kommer ikke til å gi opp denne bloggen - det lover jeg. Jeg har en stor familie som skal ha mat hver dag - og jeg ønsker at de skal leve normalt sunt uten at jeg må tvinge dem over på Raw Food. Men jeg kommer likevel til å gi dere drypp av hvordan dere kan implementere noen elementer fra Raw Food-verdenen og superfoods i hverdagen.

lynetteTilbake til kurset. Kurset kjøres av Lynette. Hun har levd på Raw Food i ca to år. Du kan lese hennes historie på nettsiden hennes - om hvordan hun gikk fra å være en skygge av seg selv med en uendelig lang liste av plager og symptomer til å bli den hun er idag. Jeg har selv sett og opplevd henne i to hele dager - og jeg er overveldet og overbevist. Kurset er ikke noe kokekurs, men du får massevis av informasjon om hvorfor du bør leve Raw - hvordan du kan leve Raw - full gjennomgang av alle ingredienser som er nødvendig - sammensetning av matgrupper osv.osv. Det er mye informasjon på kort tid. I tillegg får du i etterkant tilgang til Lynettes intranett hvor du får tilgang til masse informasjon, tips, oppskrifter og diverse fordeler når du skal handle utstyr. På kurset får du også se hvordan Lynette lager noen av sine retter - og du får smake på mye og veldig næringsrik mat. Og ikke minst goood mat som metter godt og varer lenge i kroppen. Levende mat, med utgangspunkt i superfoods, spirede frø, nøtter, frukt og grønt. Jeg anbefaler ingen å kaste seg ut i Raw Food uten å vite hva man gjør. Men å begynne forsiktig ved å innføre en grønn drikk daglig og kanskje ett Raw Food-måltid hver dag er en fin start. Det er viktig å ta et skritt av gangen. Bare det å begynne å spire og bruke det i maten daglig er en fantastisk start. Jeg kommer til å gi dere noen små tips fremover. Lynette holder regelmessige kurs. Jeg kan på det varmeste anbefale kurset til de av dere som virkelig ønsker å gjøre et solid grep om kostholdet sitt, for deg som ønsker å bruke tid og ressurser på mat - og for deg som har mange diffuse symptomer og ønsker å bli frisk på en naturlig måte. Supernature kjører små kveldskurs innimellom. Der vil du lære å lage næringsrike smoothies og få praktiske tips om hvordan du kan integrere superfoods i maten. Det første kurset begynner faktisk i morgen ettermiddag. Det er Sara Chacko som holder kurset. Mulig du har lest om henne i siste Bedre Helse eller på God Morgen Norge? Her er klippet fra TV2.

2 kommentarer

Josefin

06.mai.2009 kl.17:50

jeg må bare komentere før jeg leser innlegget ordetnlig - UTEN å prøve å tulle med temaet - men dette minner meg om hvordan Samantha møtte Smith i S&S - jobbet ikke han på en RAW rest.??Foresten sendte linken til mamma og pappa og begge har vært innom og syntes det var masse spennende og lærerikt!! Klem fra meg

Annema

06.mai.2009 kl.21:25

Latter! Du har helt rett! Samantha slet seg gjennom rett etter rett... Men, da har hun dårlig smak - for jeg elsker raw food. Men hun har derimot god smak når det gjelder menn, i allefall når det gjaldt Mr. Smith.... Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits