280409: Salma-salat

Jammen meg ble det ikke salmalaks på meg igjen i helgen. Det er så digg. Jeg har ikke våget meg til å spise den rå ennå, men det er sikkert super det også. Jeg lagde fileter som jeg krydret litt. Jeg la dem i en ildfast form sammen med paprikabiter og vårløk. Jeg la litt fetaost på paprikaen. En liten dæsj fløte over det hele. Ca 30 minutter i ovnen på ganske lav varme (150 grader). Så lagde jeg en salatseng med grønne blader, masse bønnespirer (selvsagt) og extra virgin olivenolje. Den varme fisken og grønnsakene oppå der igjen. De andre spiste ris til fisken. Nammis.

laks

14 kommentarer

Pia

28.apr.2009 kl.09:01

Bare synsinntrykket er jo helt nydelig og smaken på salmalaksen overgår alt annet. Vi Oslo folk har vært så dårlig vant når det gjelder fisk, så når salmalaksen kom begynte vår familie å spise mer fisk. Får håpe de utvikler samme konseptet på andre fiskeslag. Et spørsmål; merker du stor forskjell i magen når du har endret kosthold? Du har skrevet at du har fått energien tilbake og det er topp, men lurer på om du merker det i magen også? I form av mindre oppblåst mage feks? (Kanskje du har skrevet det og jeg ikke har fått det med meg :-D)Jeg skal snart legge om til din type kosthold da jeg har stor tro på det. Må bare få overstått eksamen først :-D Hei så lenge!

Strikkelaura

28.apr.2009 kl.10:26

Jeg blir litt sånn sjokk når jeg leset folk som steker og koket Salma laksen, går det ann å spise den annet en RÅ? Man, ødelegger jo fisken!! (prøver jeg å fortelle min foreldre, som også tilbreder den...hehehe). Det var lykkens dag for meg den dagen jeg fikk vite at Salma skulle lanseres, enig med Pia. Her i Oslo skal du virkelig lete lenge etter god fisk. Kvaliteten er kjempe dårlig.Salaten din skal jeg lage i dag, men da med rå Salma (selvsagt :P).BTW: Er kylling nuggetsene dine en stor hit her i huset. Har du prøvd å steke dem i ovnen? (ovnsbake dem). Lurer på om de muligens blir mindre tørre da? Synes det er litt vanskelig å steke dem mtp. at d ikke ser helt om de er ferdig stekt eller ei.

Gro

28.apr.2009 kl.10:44

Salmalaks er nydelig både rå og litt stekt/dampet synes jeg! Jeg har fått veldig lyst på bønnespirer de siste dagene, men tror ikke det er så lett å få tak i her i Bergen. Så jeg håper du skal fortelle oss hvordan vi kan spire selv :-) Har du forresten gått ned i vekt etter at du endret kostholdet? Ikke det at du trengte det altså, har jo sett deg på outfitbilder i den gamle bloggen, så jeg vet at du var slank og flott i utgangspunktet. Var bare nysgjerrig!

Pia

28.apr.2009 kl.11:45

Helt enig, rå salmalaks er bare helt nydelig. Siden jeg også er litt skeptisk til rå fisk pleier jeg å fryse den først men kanskje det bare er tull? Har også servert den "halv"stekt med massevis av revet ingefær, hvitløk, sesamfrø, en dash sesamolje og soyasaus, og til slutt hakket koriander. Tilbehør: en salat basert på agurker og annet grønt og quinoa....nyyyydelig!

Mie

28.apr.2009 kl.13:06

Det så farlig godt ut. Du, Annema, jeg husker du blogget om et helsekosttilskudd (?) som skulle gjenopprette tarmens naturlige bakterieflora eller noe i den retningen. Finner ikke igjen innlegget, men lurer fryktelig på hva det produktet het.

odasivertsen ;¤

28.apr.2009 kl.13:43

Det så veldig delikat ut!:) bon appetitt

mariann

28.apr.2009 kl.14:12

Vi bruker salmalaksen til å lage sushi og maki... himmelsk godt :-) Etter at vi begynte med det vil jeg ikke ha noen annen fisk i sushien.

Annema

28.apr.2009 kl.18:17

Pia: Ja, jeg merker det på magen. Den er "roligere" og mer "fornøyd", hvis jeg kan si det på den måten. I tillegg er den blitt en del flatere. Hele kroppen er faktisk blitt "slimmere" (det var absolutt ikke et mål for meg i utgangspunktet) - selv om jeg spiser like mye som før og trener mindre enn før. I følge Dr. Young (PH-mirakelet) er sunne kropper (i ph-balanse) hverken overvektige eller undervektige. En sunn kropp vil opprettholde sin idealvekt på naturlig vis. Og det er vel egentlig det jeg føler skjer med kroppen min nå som jeg har endret kosten og kjører en kur for å kvitte meg med syreoverskuddet i kroppen. Lykke til med eksamen, forresten!Strikkelaura: Smil. Du har sikkert rett i det. Jeg går mer og mer i retning av å spise rå mat generelt, så jeg burde jo spise salmaen rå (jeg spiser jo sushi). Jeg får teste det også ut etterhvert. En ting av gangen. Når det gjelder nuggets, så har jeg ikke testet ut ovnssteking. Det er kanskje en fare for at de ikke blir sprø utenpå. Men kanskje verdt å prøve. Hyggelig at ungene liker dem i allefall.Gro: Jeg lover. Skal få lagt ut noe om spiring veldig snart. Og ja, jeg har gått ned i vekt. Det var absolutt ikke noe jeg hadde noen tanker om da jeg endret kostholdet mitt. Det har bare skjedd helt naturlig. Og det skyldes nok både endring i kosthold og Urbasekuren. Jeg har ingen badevekt i huset, så jeg vet ikke hvor mye jeg har gått ned. Men jeg kjenner det på klærne og ser det i speilet. Jeg liker ikke å bli for tynn - men jeg er nokså sikker på at vekten helt naturlig vil stabilisere seg på min idealvekt etterhvert som kroppen er helt i balanse (lett basisk). Jeg spiser like mye mat som før - og jeg spiser regelmessig. Jeg merker også at maten "sitter" lengre i kroppen og jeg har ikke "sug" etter noe spesielt lenger. Det jeg har sug etter er faktisk sunn mat. Sitroner og avocado er blitt et "must" å ha her i huset. Pia: Nam! Hørtes utrolig godt ut! Må prøves.Mie: Det heter Probiotika (fra Udo´s Choice). Fås på helsekost. Hvis de ikke har denne, så har de alternativer. Denne må stå kaldt i kjøleskap. Jeg har forresten tenkt å lage et innlegg om de tilskuddene jeg tar snart. Oda: TakkMariann: Har ennå ikke laget sushi selv, må også prøves.

Ida

28.apr.2009 kl.18:57

Fikk lyst på mat nå :O Bra blogg :)

Tine

28.apr.2009 kl.22:28

Takk for mange nydelige middagstips! Det er virkelig inspirerende å lese bloggen din! Et lite tips til deg som bruker naturlig søtning som Stevia planten; det er et gartneri i Lier utenfor Drammen som selger den som planten. Helt lovelig, da den går under urter/urteplanter. Tror det heter Grette gård. Var en venninne som hadde kjøpt den, og den smakte bedre og friskere enn det tørkede. Og veldig søtt!!

Annema

28.apr.2009 kl.22:33

Tine: Takk for supert tips. Jeg vurderer faktisk å plante selv, bare jeg får tak i frø et sted på nettet. Det hadde vært noe for ungene å knaske på ute i hagen. Smil. Annem

Marianne

29.apr.2009 kl.10:21

For en utrolig fin og inspirerende blogg :DBlir nok en tur på ultra for å handle både det ene og det andre etterhvert ;)

Mie

29.apr.2009 kl.17:34

Takk for svar :) Et innlegg om det hadde vært supert :)

Meg

12.mai.2009 kl.23:46

Interessant blogg; søkte på Salma-loin på Kvasir og havnet her :-) Det har seg nemlig slik at jeg jobber i bedriften som produserer Salma loinen; ikke i selve produksjonen riktignok, men er ganske involvert likevel. Vil bare si til deg som fryser Salmaen før du spiser den rå; ikke nødvendig. Med de innfrysingsmuligheter en normal norsk familie har så fryses den så relativt seint inn at cellestrukturen i kjøttet sprikker opp, noe du vil merke ved opptining, bløt fillet. Bløt og rennende Salma framtrer stikk motsatt av det som er dens fortrinn, superfresk og "hard" i kjøttet.Og grunnen til at du ikke trenger å fryse den inn er at denne loinen blir produsert i Bømlo i en av verdens mest moderne lokaler, nytt produksjonsanlegg i mars 09, og under de strengeste hygieniske forhold. (du kommer lettere inn på eit isolat på Rikshospitalet enn du gjør i desse lokala). Eg kunne nok ramset opp superlativer i det vide og det breie. Er jo ikke nødvendig. Produktet taler for seg selv. Vil bare nevne at fra 1 - 2 timer etter slakt av laksen i "første etasje" ligger Salmaen ferdig vakumert i posen sin i "andre etasje". Uten at temperaturen i laksen har oversteget 2 grader. Neste dag er den allerede i butikken både i Oslo, Bergen og Stavanger og distriktene rundt. Kan det bli ferskere? Og et lite tips til slutt; hvorfor ikke prøve Salma på grillen i sommer i stedet for desse mjølete grillpølsene. Men ikke oversteik den, må være saftig inni. God sommer Salmavenner, enten dere spiser den rå eller beredt på annet vis :-)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits