260409: Fredagstaco med spirer

Taco har blitt fast helgemat hos veldig mange norske familier. Det gjelder ogs her i familien, selv om jeg med hell har klart bryte de vanene her i huset de siste mnedene. For litt variasjon skader jo ikke. Det er mest tenringene som maser om taco. Og taco er forsvidt greitt. I allefall mange hakk bedre enn Grandiosa - som ogs ser ut til ha blitt en slags norsk nasjonalrett. Si hva du vil om Grandiosa, men den kommer aldri inn i mitt hus (latter).

Sist fredag ble det i allefall taco her. Og jeg har funnet min egen mte fylle opp wraps (fullkornswraps). Jeg tar til side litt av kjttet nr jeg steker det og blander inn ferdig kokte (hele) speltkorn (fra middag tidligere i uken). S krydrer jeg med presset hvitlk, lkpulver (ikke -salt), havsalt eller urtesalt og evt annet som jeg finner for godt. Guacomole hrer med. Passe moden avocado, litt hvitlk, hakket tomat, litt havsalt og presset sitron. Smak til. S kommer alt det "grnne". Salat, kologisk mais, tomater, sukkererter delt i biter og masse spirede bnner. Spirer lfter faktisk ethvert mltid til himmels. S har du ikke prvd det - s br du gjre det n. Disse bnnespirene er kjpt p Ultra, men jeg har (som du vet) planer om begynne spire selv. M bare f tid til det. Soltrkede tomater er sikkert heller ikke s dumt. Det m jeg prve neste gang. Gulosten har jeg erstattet med revet parmesan. Min erfaring her er at det totalt sett gr MYE mindre ost nr man bruker parmesan. Og er du avhengig av rmme p taco kan du jo vurdere erstatte den med kesam eller rett og slett kun bruke guacomole.
taco

6 kommentarer

Malin

27.apr.2009 kl.19:49

Kjempedeilig. N har det jo ogs kommet organisk tortillas uten palmeolje og organisk tacokrydder uten smaksforsterkere (p Ultra). Med ditt fyll kan ikke dette bli annet enn en veldig sunn og nringsrik rett.

Annema

27.apr.2009 kl.19:50

Malin. Oj, det har jeg ikke ftt med meg. Det m sjekkes ut. Hvilket merke er det, vet du det? Annema

Tine

29.apr.2009 kl.21:08

Kjempegodt...vi pleier ogs lage vr egen vri p taco.Mannen min lager ogs tortillas selv og de smaker bare s mye bedre. Det er litt vanskelig f de store,iallefall sier mannen min det, og de blir ogs litt tykkere.Men du verden som de smaker! Vi bruker ikke hvetemel alts ; )

Annema

29.apr.2009 kl.21:18

Send meg gjerne oppskriften, Tine!

Malin

30.apr.2009 kl.22:31

Hei Annema, Organisk taco er det Santa Maria som har. Forelpig har jeg sett soft tortillas, krydderblanding og tacosaus. Pakkene er grnne, s de skiller seg ut og forelpig er det Ultra jeg har sett som frer dette.

Annema

30.apr.2009 kl.22:54

Malin: Smil. Jeg fant i dag!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits