260409: Fredagstaco med spirer

Taco har blitt fast helgemat hos veldig mange norske familier. Det gjelder også her i familien, selv om jeg med hell har klart å bryte de vanene her i huset de siste månedene. For litt variasjon skader jo ikke. Det er mest tenåringene som maser om taco. Og taco er forsåvidt greitt. I allefall mange hakk bedre enn Grandiosa - som også ser ut til å ha blitt en slags norsk nasjonalrett. Si hva du vil om Grandiosa, men den kommer aldri inn i mitt hus (latter).

Sist fredag ble det i allefall taco her. Og jeg har funnet min egen måte å fylle opp wraps (fullkornswraps). Jeg tar til side litt av kjøttet når jeg steker det og blander inn ferdig kokte (hele) speltkorn (fra middag tidligere i uken). Så krydrer jeg med presset hvitløk, løkpulver (ikke -salt), havsalt eller urtesalt og evt annet som jeg finner for godt. Guacomole hører med. Passe moden avocado, litt hvitløk, hakket tomat, litt havsalt og presset sitron. Smak til. Så kommer alt det "grønne". Salat, økologisk mais, tomater, sukkererter delt i biter og masse spirede bønner. Spirer løfter faktisk ethvert måltid til himmels. Så har du ikke prøvd det - så bør du gjøre det nå. Disse bønnespirene er kjøpt på Ultra, men jeg har (som du vet) planer om å begynne å spire selv. Må bare få tid til det. Soltørkede tomater er sikkert heller ikke så dumt. Det må jeg prøve neste gang. Gulosten har jeg erstattet med revet parmesan. Min erfaring her er at det totalt sett går MYE mindre ost når man bruker parmesan. Og er du avhengig av rømme på taco kan du jo vurdere å erstatte den med kesam eller rett og slett kun bruke guacomole.
taco

6 kommentarer

Malin

27.apr.2009 kl.19:49

Kjempedeilig. Nå har det jo også kommet organisk tortillas uten palmeolje og organisk tacokrydder uten smaksforsterkere (på Ultra). Med ditt fyll kan ikke dette bli annet enn en veldig sunn og næringsrik rett.

Annema

27.apr.2009 kl.19:50

Malin. Oj, det har jeg ikke fått med meg. Det må sjekkes ut. Hvilket merke er det, vet du det? Annema

Tine

29.apr.2009 kl.21:08

Kjempegodt...vi pleier også å lage vår egen vri på taco.Mannen min lager også tortillas selv og de smaker bare så mye bedre. Det er litt vanskelig å få de store,iallefall sier mannen min det, og de blir også litt tykkere.Men du verden som de smaker! Vi bruker ikke hvetemel altså ; )

Annema

29.apr.2009 kl.21:18

Send meg gjerne oppskriften, Tine!

Malin

30.apr.2009 kl.22:31

Hei Annema, Organisk taco er det Santa Maria som har. Foreløpig har jeg sett soft tortillas, krydderblanding og tacosaus. Pakkene er grønne, så de skiller seg ut og foreløpig er det Ultra jeg har sett som fører dette.

Annema

30.apr.2009 kl.22:54

Malin: Smil. Jeg fant i dag!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits