230409: Gulrotkake med cashewnøttkrem

Dere husker vel eplekaken (glutenfri) jeg lagde med utgangspunkt i quinoa? Jeg lovte dere å komme tilbake til mitt lille eksperiment hvor jeg lagde gulrotkake med utgangspunkt i denne oppskriften. Det fungerte helt supert. Jeg brukte samme oppskrift, men erstattet eplene med to finraspede gulrøtter. Denne gangen lagde jeg muffins. Alle muffinsene ble spist opp samme dag - og barna ville ha mer. Med andre ord godkjent. Så var det cashewnøttkremen! Tradisjonelt ville jeg laget krem av smøreost, smør, melis og vaniljesukker - men cashewnøttkremen er et super-dupert alternativ til den som ønsker å følge den sunne vei helt ut. Jeg syntes den smakte kjempegodt og samtlige av barna spiste hver sin muffins med krem på (lagde 50/50 med og uten krem. Til sist drysset jeg litt forskjellig "godis" på toppen, som hakkede nøtter, rosiner og gojibær (naturens "superhelt"). 

Oppskrift på cashewnøttkrem:
2 dl usaltede cashewnøtter- bløtlegges i vann i 5 timer (eller mer)
2 dl ferskpresset appelsin juice
Frø fra 1 vaniljestang eller 1/2 - 1 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
Skyll nøttene godt etter at de er ferdig bløtlagt. Mos dem med appelsinsaften i blender eller en stavmikser. Tilsett vaniljefrøene. Smak deg frem. Hvis du ønsker den litt søtere tilsett bittelitt Stevia eller agavesirup.


kake
kake1

6 kommentarer

Tine

29.apr.2009 kl.21:10

Mmmm.det hørtes bra godt ut. Det skal jeg prøve ja...

Annema

29.apr.2009 kl.21:18

Lykke til, Tine! Sunt og godt!

Amorine

07.mai.2009 kl.15:16

Hei Annema. Har nettopp prøvd meg på denne kremen. Er du sikker på at det skal være 2 dl. juice? Jeg fulgte oppskrifta, og fikk mer en saus enn krem.... :(Hva gjorde jeg feil?

Annema

07.mai.2009 kl.15:24

Amorine: Joda, det skal være 2 dl. Husket du å bløtlegge cashewnøttene i 5 timer? Da vil de ese ut og bli en del større. Hm, merkelig. Jeg fikk krem.... Håper å høre fra deg igjen. Annema

Amorine

07.mai.2009 kl.15:48

Jada, de lå bløtlagt i nesten 6 timer. Det var nok riktignok mer enn 2 dl nøtter... Tenkte derfor at kremen ville blitt mer porøs. Kanskje det gav motsatt virkning? Hmmm.... Kanskje blenderen og stavmikseren min har for skjemt blad, slik at nøttene ikke blir nok malt. Kjenner såvidt nøttene som bittesmå "kuler". Har satt det kaldt nå, kanskje det hjelper. Men godt var det! :) Min datter på 6 syntes både muffinsen og "kremen" var knallgod.

Annema

07.mai.2009 kl.15:55

Amorine: Hm, ikke lett å si. Prøv med mindre juice neste gang. Blenderen kan ha noe å si. Jeg vet at til og med min blender ikke gjør god nok jobb. Med en skikkelig blender skal kremen bli helt kremete - like myk som en ostekrem. Nettopp derfor drømmer jeg om å kjøpe en Vitamix en gang. Den gjør jobben! Da kan man lage fantastisk mye bra mat og løfte den mange hakk. Fikk oppleve forskjellen på kurset i helgen. Godt å høre uansett at datteren din likte kaken! Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits