220409: "Grønt" pålegg

Jeg nevnte for dere at jeg bruker pesto på brødskiver og knekkebrød. Her er en variant jeg har fått litt dilla på om dagen (for å si det mildt). Tenåringene i huset syntes dette så riktig så spennende ut, så de var ikke sene om å prøve sin egen variant. Satte frem en skål med oppskjærte grønnsaker under frokosten lørdag og søndag, også plukket de selv. Det ser jo unektelig litt mer spennende ut en en brødskive med brunost? Og du skulle bare visst for en smaksopplevelse denne frokosten er. Fantastisk! Og en pangstart for kroppen om morgenen med levende mat, fiber, antioksydanter, proteniner og gode fettstoffer.

Med andre ord er det bare kreativiteten som setter grenser på påleggsfronten. Prøv selv, om ikke annet til frokosten i helgene når du har litt bedre tid. Jeg begynner fra bunnen av:
* Ryvita knekkebrød
* Smør på deilig hjemmelaget pesto
* Legg på noen salatblader, oppskjærte sukkererter, noen skiver avocado, tomater og eller det du liker av grønnsaker.
* Dryss over spirede bønner (smaker fantastisk) og litt urtesalt eller maldonsalt. Spirede bønner får du kjøpt i grønnsaksavdelingen på Ultra og andre velassorterte butikker. Eller enda enklere; du kan spire selv! Hvordan du gjør det skal du få vite her på bloggen snart.
Disse spirene er også supre i salater. Nam!
* Ønsker du enda mere digg på kan du dæsje på litt cottage cheese helt på toppen (gir mer proteiner). Yummi!
salat1
salat

6 kommentarer

ml

22.apr.2009 kl.12:19

Ser fantastisk godt ut!, men hvordan klarer man å få det inn i munnen uten at alt faller av??;)

Annema

22.apr.2009 kl.15:20

ML: He-he. Godt spørsmål. Det ramler litt av, må innrømme det. Spis det som ramler av med skje. Smil

mariann

22.apr.2009 kl.17:22

Det mest delikate knekkebrødet jeg har sett på lenge.. og det bør t.o.m en tåkete småbarnsmor som meg selv få til ;-)....

Tine

29.apr.2009 kl.21:13

Oj,oj,oj...dette skal vi ha til frokost førstkommende helg!!God til å lage mat du!!

Annema

29.apr.2009 kl.21:19

Mariann: Smil. Det er lov å være tåkete når man ammer. Tine: Det er jo bare digg... Og tusen takk!

Gina

22.nov.2009 kl.23:20

Dette så utrolig godt ut!! Er så glad for at du skriver blogg:) Er innom hver eneste dag:)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits