210409: Sunnhetstips: Spis sitron hver dag!

sitronJeg hper ikke du er av de f som er allergisk mot sitrusfrukter? I sfall gr du glipp av et fantastisk produkt fra naturens egen kilde. Sitronen er sur som ingenting annet, men har fabelaktige egenskaper. Masse C-vitaminer, dobbelt s mye som i appelsin. Den inneholder mye bioflavonoider (forsterker virkningen av vitamin C). Dermed beskytter sitron mot forkjlelse og andre lutfveissykdommer. Dette visste du kanskje fra fr? Men visste du at sitron ogs beskytter mot infeksjoner i mage og tarm? Kombinasjonen av vitamin C og bioflavonoider gir en kraftig antioksydantvirkning som gjr at veggene i de sm blodrene vre styrkes, vi fr strre motstandskraft og blodgjennomstrmmingen til hud og slimhinner styrkes. Og listen er lang. Sitron er ogs kolesterolreduserende, hemmer orm, kan redusere tannkjttbldninger, redusere risiko for reknuter osv.osv.

Som jeg nevnte i gr virker sitron basisk i kroppen vr til tross for at den smaker innmari surt! Det er en kjempefordel med tanke p all den syredannende maten vi spiser her p berget. Bde sitronkjerner og grapefruktkjerner har i tillegg masse antibiotiske stoffer som virker sterkt hemmende p gjrsopp og andre sopper som invaderer kroppene vre. S jeg sier bare; fyll opp med sitroner i kjleskapet!

S hvordan kan du dra nytte av sitronen da? For det er jo ikke alle av oss som orker sette tennene i en sitronbt hver eneste dag? Her er noen tips:

* Drikk et glass vann med presset fersk sitronsaft hver morgen. En super start p dagen for "rense" systemet og f kroppen i lett basisk tilstand (riktig ph-verdi)
* Bruk sitronsaft nr du lager dressinger, marinader og sauser. Bytt ut eddik med sitronsaft! En del sitron + 3 deler extra virgin olivenolje + hakket hvitlk + nsket krydder (salt, pepper m.m).
* Bruk sitron til skalldyr, fiskeretter og alle retter fra havet.
* Bruk sitron som smakstilsetning i bakverk og desserter. Bruker du sitronskallet kan det vre en fordel kjpe kologisk eller biodynamisk dyrket sitron (sitron som ikke er sprytet).
* Skjr opp skiver av sitron og ha i drikkevannet til maten. Superfriskt og godt! Ha i isbiter, s har du en deilig sommerdrikk. Bruker du vanlig sitron til dette (ikke kologisk), skjr bort skallet p sitronskivene. Jeg jobber med trene opp barna til like sitron i vannet - og det begynner hjelpe n! For dempe det sure kan du tilsette rlite grann Stevia (hvis du har det). Prv deg frem med litt sitron av gangen.

11 kommentarer

Heidi

21.04.2009 kl.15:55

Hei AnneMa! Frst; flger den nye bloggen din nye (pga min elendige helsetilstand) MEN jeg savner mote tipsene dine! Smil! S; sist uke var jeg i min lokale helsekost og fikk "lest" pulsen av en ayurvedisk lege. Han anbefalte ogs varmt vann med sitron som start p dagen. Hvis jeg en dag ikke har friske sitroner, kan jeg da bruke sitron p flaske eller er den helt uten de gode egenskapene?

Annema

21.04.2009 kl.21:16

Hei. S flott at du er med her. Jeg tror nok ikke det blir mer moteblogging p meg. Kjenner at matbloggen trigger meg p en helt annen mte. Men sitron? Jeg vet faktisk ikke om nringsinnholdet til disse flaskene, annet enn at en glassflaske med ReaLemon utgjr saft fra ca 8 sitroner. Det inneholder konserveringsmidler og E-stoffer, men jeg vet ikke hvilke. Men jeg vil tro at det er helt greitt bruke denne saften innimellom. Noen andre som vet? Annema

Mette

21.04.2009 kl.22:32

Hei! En god id er vel skvise en sitron i smothien ogs. Gjorde det i dag og den ble usedvanlig god. Brukte frosne jordbr, banan, Biola naturell, litt Mana juice, 2ss Cocosa Extra Virgin Oil og saften fra en sitron. Nydelig!

Annema

21.04.2009 kl.23:31

Enig. Jeg bruker ogs sitron i de fleste smoothier og veldig mye annet. I dag brukte jeg eksempelvis litt sitron i blomklsuppen OG jeg blendet attptil en avocodo i suppen (p slutten nr suppen var ferdig). annema

Marie

22.04.2009 kl.19:59

Men jeg tler ikke sitron=( Da blir jeg rd og opphovnet og ser fantastisk kul ut! Er det noe annet jeg kan spise/drikke som gir samme effekt?

Annema

22.04.2009 kl.20:53

Marie: Det er jo bioflavonoider og c-vitaminer i mange grnnsaker, br og frukter - s et variert kosthold med mye grnt og frukt er et godt utgangspunkt. Vet ogs at det finnes tilskudd med vit C og bioflavonoider som sikkert har litt av samme effekt (eks CPlus, se linken under), men du reagerer kanskje p vit C? HIlsen annemahttp://www.magnetfeltterapi.com/ki.htm

14.03.2010 kl.14:26

Hva med "blende" en komplett sitron med bde ytre og indre del av skallet, kjerner og fruktkjtt?

Er det hvite i sitronen like sunt som resten?

Heidi

10.07.2013 kl.14:37

Dette hrtes flott ut! :) Jeg kjpte ei lita flaske p en innvandrerbutikk med presset saft fra 8 sitroner. Mon tro om det er like effektivt som ferske sitroner? :)

Helene

11.07.2013 kl.16:05

Hei

Jeg drikker presset sitron hver dag fr jeg legger meg om kveldene. Nr er det best drikke sitron, morgenen,ettermidagen eller kvelden?

ET LIV I BALANSE.

17.07.2013 kl.11:44

Helene: Jeg starter ofte dagen med drikke et glass varmt vann med sitron og havsalt. Fungerer fint p tom mage. Venter deretter gjerne litt med mat.

ET LIV I BALANSE.

17.07.2013 kl.11:45

Heidi: Tror nok jeg med sikkerhet kan si at ferske - og kologiske sitroner - er mer nringsrik enn sitron p flaske...

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

46, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg dele det jeg kan av oppkrifter, rd og tips for f et friskere, sunnere og mer balansert liv. P alle plan! Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits