200409: Himmelsk hjemmelaget pesto

pestoFør helgen lagde jeg hjemmelaget pesto. The real way. Normalt lager jeg pesto på hurtigmåten ved hjelp av blender eller stavmikser. Det vil si at jeg klipper av både blader og stilk fra en eller to basilikumplanter og har i blenderen sammen med hvitløk, havsalt, finraspet parmesan, lett ristede pinjekjerner og extra virgin olivenolje. Her må du bruke smakssansene dine og prøve deg frem med hvor mye hvitløk og salt du vil ha oppi. Sørg for at pestoen er passe grøtete og tykk. Jeg oppbevarer pestoen i et Norgesglass i kjøleskapet - og da har jeg masse digg å bruke den til i uken som kommer.

MEN, skal du lage pesto som "en ekte italiensk bestemor" ville gjort det skal du lage den på den manuelle måten. Da må du beregne 20 minutter på hakking, hakking og atter hakking. På denne måten unngår du at pestoen blir en homogen masse som smaker bare "pesto". På den manuelle måten separeres smakene mer fra hverandre, hvis jeg kan si det på den måten. En større smaksopplevelse, rett og slett.

Denne gangen tok jeg meg altså tid til å lage pestoen manuelt. Skjærebrett og stor sylskarp kniv er nødvendig. Du plukker blader fra en eller to planer og begynner å hakke. Etterhvert tilsetter du hvitløk og hakker videre. Et par spiseskjeer med pinjekjerner ristes lett i panne og hakkes deretter sammen med hvitløk og basilikum. Samle sammen, hakke, samle sammen, hakke, samle sammen, hakke osv.osv. Til slutt blander du sammen massen i en skål med finraspet parmesan og olivenolje. Smak til med havsalt. Pesto, maskinelt eller manuelt, er en stor favoritt her i huset, både blant store og små. Kan ikke sammenlignes med ferdig pesto på glass fra supermarkedet. Smaker selvsagt enda bedre når du sitter på en vingård i Italia og nyter den. Jeg bruker pesto som pålegg, til pasta, på kylling og fisk i ovnen, som dressing osv.osv. Mer om det utover i uka som kommer....

Er du i tvil om hvordan man lager pesto manuelt kan du ta en titt på disse bildene fra 101 Cookbooks.
pestoultimate072

2 kommentarer

Malou

20.apr.2009 kl.19:17

Som vi sier her i huset; alt blir godt med hjemmelaget pesto på. Selv når den ikke er laget på den manuelle måten.. ;o)

Annema

21.apr.2009 kl.17:33

Helt enig, Malou! Annem

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits