160409: Laks med grønnsaker, quinoa og hvite bønner

Prøver å lage fiskemiddager et par ganger i uken, men det er ikke alltid det går som jeg planlegger (kjent fenomen). Det ble i allefall laks til middag en dag i påsken. Jeg lot laksefiletene steke i ovnen denne gangen. Ca. 30 minutter på 180 grader. Drysset på litt havsalt og kvernet pepper. La en liten seng med løkringer over. Og en "dæsj" fløte på hver filet. Freste grønne asparges og rød paprika i stekepannen med litt rapsolje og smør. Siden jeg er på en liten quinoabølge for tiden blandet jeg grønnsakene sammen med ferdig kokt quinoa og krydret med urtesalt og litt annet krydder. Jeg hadde på forhånd tint opp hvite bønner fra fryseren (som nå er full av bønner og kikerter) og varmet dem lett i panna med smør og krydder. Forøvrig ikke nødvendig med bønner. Retten fungerer utmerket uten. 

Ønsker du å teste ut quinoa kan du eksempelvis koke en hel pakke søndag kveld og la ligge i en boks i kjøleskapet. Så bruker du opp alt i løpet av uken. Kan brukes som her ved å blande med grønnsaker, has i salater, i supper, serveres ved siden av hva som helst av kjøtt og fisk (istedet for ris), spises alene tilsatt litt friske urter og krydder - og ikke minst brukes i kaker (ref. min forrige oppskrift).

img1096

4 kommentarer

mariann

16.apr.2009 kl.12:10

Oj, gratulerer med ny blogg. Det har jeg først fått med meg nå (ammetåka får skylda)!! Og for en fin blogg, akkurat i min stil. Har ikke fått bladd meg gjennom alle innleggene ennå, men gleder meg. Den fiskeretten så forresten veldig god ut :-) Ha en topp torsdag.

Annema

16.apr.2009 kl.14:19

Takk for det Mariann. Så nydelig bilde av deg og lille babyen. Den ser ganske fersk ut, så du har min fulle forståelse med ammetåke og alt annet som følger med. Du er velkommen til siden min. Ha en fin dag. Hilsen annema

rocknrollballerina

17.apr.2009 kl.01:10

Så utrolig godt dette så ut, skal prøve ut denne retten. Forresten så lagde jeg chili con carne etter din oppskrift, og den var bare så utrolig god. Jeg fikk i tillegg masse skryt av den:) Så tusen takk for den deilige oppskriften! Denne siden er bare super!!!

Annema

17.apr.2009 kl.13:39

Tusen tusen takk Rocknrollballerina. Setter sånn pris på tilbakemeldinger fra dere. Det er viktig for å gi denne bloggen litt mer liv. Håper dere andre kommer etter? Jeg tok forresten opp chili-con-carne-rester opp fra fryseren i går (fra sist jeg lagde den). Jeg lagde en seng med grønne blader og løk på tallerkenen, litt olivenolje (extra virgin selvsagt) og en stor dæsj oppvarmet chili con carne på toppen. Nydelig - og like god som da jeg lagde den for et par uker siden. Fredagssmil fra annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits