150409: "Hverdags-eplekake" uten mel, egg eller melk

Denne eplekaken lagde vi i psken - og den gikk faktisk ned p hykant. Jeg har prvd meg p mange sunne kaker opp gjennom tidene, med forskjellig grad av vellykkethet (smil). De fleste inneholder dadler og/eller banan (pga stsmaken) - men et av barna mine skyr og har alltid skydd bananer og alt som kan minne om banansmak som pesten. Men denne kaken var annerledes og smakte veldig godt. Saftig med masse god kryddersmak. Jeg klarte glemme ha rosinene oppi kaken, s de havnet p toppen etter at kaken var ferdig stekt. Kaken er laget av quinoa (som jeg har skrevet om tidligere). Quinoa er et fr som fra naturens side er glutenfritt - og har et hyt nringsinnhold. Rett og slett "supermat"! Kaken er stet med agavenektar (fra agavekaktus). Jeg hadde aldri hrt om agavenektar fr, men jeg fant det p helsekosten. Ikke veldig billig, for vre rlig. Men agave er visstnok dobbelt s stt som sukker, s den er dry i bruk. Fordelen med agavenektar er at det ikke pvirker blodsukkeret vrt i samme grad som vanlig sukker gjr. Fr du ikke tak i agavenektar hos helsekosten (merke "Helios") kan du helt sikkert bruke lnnesirup eller honning. Etter ha prvd denne kaken fikk jeg forresten en fiks ide om prve lage en gulrotkake med utgangspunkt i quinoa og noen av de samme ingrediensene. Jeg ante ikke at jeg kunne bruke kokte quinoafr som basis i kaker, s dette skaper helt nye og spennende muligheter.

Dette er vr nye "hverdagskake" som tler bli spist av sm kropper p hverdager!
kake

Oppskrift p eplekake med quinoa:

Bland i en bolle:

1,25 dl agavesirup/-nektar
1,24 dl solsikkeolje eller annen smakls olje
160 gr kokte quinoafr (les p pakken hvordan du koker den)
2 ss malte linfr (jeg bruker blender for mose linfr)
2 ts vaniljepulver (ikke vaniljesukker). Fs p helsekost.
1 ts eplecidereddik (fs i alle butikker)
40 gram mandler hakket (evt solsikkefr)
40 gram rosiner
2 store epler raspes

Bland i en annen bolle:

160 gram havregryn malt til mel (bruk blender). Tler du ikke gluten bruker du glutenfrie havregryn.
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 ts malt ingefr (krydder)
2 ts kanel
1 ts kardemomme
ts havsalt
24 gr hele havregryn

Bland alt sammen. Spre det utover en liten langpanne eller en stor kakeform. Stekes p 180 grader ca 30-40 minutter.

Oppskriften fant jeg hos SanaBona.

6 kommentarer

Pia

15.apr.2009 kl.15:18

Dette var en spennende nyhet som m prves :-D Tror kanskje ikke jeg tr si til barna at det er quinoa i kaken. Laget nemlig quinoa (etter din anbefaling :-D) til middag og den ble studert med skepsis fra de sm som desverre ikke turte prve seg. Jeg derimot var superfornyd, og merket at den oppfrte seg helt annerledes i magen enn vanlig hvit ris. Siden din inspirerer AnneMa.

Annema

15.apr.2009 kl.22:00

Tusen takk, Pia. Det var veldig hyggelig hre. Og ikke si at det er quinoa, lurt. Si at det er en ny spennende type eplekake som du har hrt skal vre supergod. Denne kan de faktisk ha med i matpakken og spise som "dessert". Alle fire jentene her likte den. Gutten min syntes den var bare "snn passe", men s er han ganske skeptisk til nye ting. Uansett hva resultatet blir er det viktigste variere, sette frem sunn mat p bordet og la ungene prve nye smaker. Fr de ikke noe annet enn ferdigmat servert, s vil hverken de eller smakslkene deres ha noe annet. Vi har ofte besk av barn som ikke tr eller vil forsyne seg med annet enn pasta eller ris uten noe som helst tilbehr. Bortsett fra ketchup da.... Tenk p alle de deilige smakene de gr glipp av! Jeg merker at spesielt jentene mine er villige til prve mye mer n enn fr. Og n spiser alle salat, bortsett fra minstemann. Hun plukker bort og holder seg til sine f utvalgte ting. Men det er ingen tvang og jeg tror nok at hun gradvis vil ta etter de andre og trre smake mer. Lykke til og smil fra meg

Christina

15.apr.2009 kl.22:06

Ser spennende ut. Du er flink inspirere oss. Jeg gleder meg til sjekke siden din. Vi prver vre sunde vi og, s kanskje jeg skal prve. Heldigvis er det mamma som er den strste godtgrisen i familien...

Annema

15.apr.2009 kl.22:19

Tusen takk, Christina. Likte spesielt godt den med at moren din er den strste godtegrisen - smil! Prv servere henne denne kaken! St p! Hilsen meg.

Christina

16.apr.2009 kl.21:50

Det var jo meg jeg mente, Annema! Mamma m nok drmme om kaken i himmelen! :) Jeg er godtegrisen!

Annema

16.apr.2009 kl.22:11

Christina: Uffda. Si fra om du lager kaken -og om den falt i smak. Ha en fin kveld. Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits