140409: Pizza Asparagi

Ekte italiensk pizza er det aller beste, ikke sant? Tynt crispy bunn og få men gode ingredienser. Mmmm. I påsken tok vi med alle barna på pizzarestaurant - og vi fikk endelig testet ut Olivia på Aker Brygge. Alle pizzaene på Olivia kan også fåes glutenfrie - og selv om de er glutenfrie er bunnen like tynn og fin. Ekte italiensk glutenfri pizza! Gjett om det var en liten tass som ble glad og fornøyd! Selv valgte jeg Pizza Bianca. Denne finnes i flere varianter og jeg valgte Pizza Asparagi (se bildet under), som er blitt en favoritt etter at min gamle nabo (som har pizzaovn i hagen) introduserte denne for meg første gang for flere år siden. Den består enkelt og greitt av creme fraiche smurt utover pizzabunnen og masse fersk asparges skjært i tynne skiver og spredt utover bunnen. Og extra virgin olivenolje på toppen. Litt havsalt på toppen av det hele må også til. Kombinasjonen er bare helt nydelig og må bare prøves. Dette kan du lage enkelt hjemme også. Husk høyeste temperatur på stekeovnen. Jeg lurer jo litt på om det blir like godt med kesam - må prøves.
pizza

9 kommentarer

Amorine

14.apr.2009 kl.17:05

Hmm.... Denne har jeg virkelig aldri sett maken til. Høres spennende ut :)Finnes ferdige glutenfrie pizzabunner som er gode og kan brukes da?

Annema

14.apr.2009 kl.17:35

Den er både god og spennende. Jeg må vel innrømme at jeg aldri har funnet noen glutenfrie bunner som er noe særlig å prate høyt om. Bak heller selv ved hjelp av jyttemel eller en blanding av jyttemel og teff. Bruk ellers vanlig oppskrift på pizzabunn. Og kjevle bunnen så tynn som mulig. Har du cøliaki? Mvh Annema

Amorine

14.apr.2009 kl.20:00

Neida jeg har ikke det, bare tenkte jeg skulle kutte drastisk ned på det hvite melet...

Annema

14.apr.2009 kl.20:21

Me too. Hittil har jeg klart det helt fint! Det føles veldig bra! Annema

Amorine

14.apr.2009 kl.21:13

Ja, jeg kjenner følelsen. Satser på at jeg snart får litt av påskens synder ut av kroppen, og starter et nytt og bedre liv :o) Takk for masse inspirasjon!

Lotte

15.apr.2009 kl.11:31

Hei, liker bloggen din veldig godt. Gøy å se og lese om sunne måltider og spennende mat:) Men har du noen ideer til en sunn frokost/lunsj, dersom man ikke er hjemme en morgen? Det ender ofte opp i noe usunt på en matbutikk etc.

Annema

15.apr.2009 kl.13:32

Lotte: Raske forslag: Kok egg, lag omelett og/eller lag en salat i en boks kvelden i forveien og ta med deg til frokost eller lunsj. Legg litt ulike nøtter og tørket frukt i en liten boks eller pose. Det er uansett kjekt å alltid ha med seg. Hvis du er på farten og må ha noe NÅ ville jeg kjøpt meg en salat på en butikk. Vet ikke hvor du bor, men mange butikker har ferdigpakkede salater i frukt-/grønnsaksavdelingen. Kyllingsalat blant annet. I tillegg har Bama kommet med fine porsjonspakninger med babygulrøtter, sukkererter og cherrytomater som er gode å knaske i løpet av dagen. Gode nøtteblandinger får du også kjøpt nå de fleste steder. GodMorgen-youghurt er jo også bedre enn mye annet man har lett for å ty til når sulten melder seg. Du får også kjøpt mange gode smoothier de fleste steder, velg smoothie uten tilsatt sukker. Ellers er jo frukt lett tilgjengelig. Kanskje noen av dere andre har forslag her? Jeg skal se om jeg kommer på noe mer etterhvert. Hilsen annema

Tine

29.apr.2009 kl.21:23

jeg lagde faktisk pizza med asparges etter din anbefaling fra din tidligere blogg. Det smakte himmelsk godt. Det skal jeg faktisk lage på neste "sy-forening"...Herlig å få masse mat forslag fra deg. Jeg synes det ofte er vanskelig å vite hva man skal ha til middag, og man vil gjerne ha noe sunt og ikke minst noe som smaker godt for to småjenter også.

Annema

30.apr.2009 kl.10:50

Tine: Så bra! Flott å kunne inspirere andre. HIlsen annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits