130409: Stemningsrapport fra Paris

Paris om våren. Hva er vel mer perfekt enn det? Vi bodde på Hotel Marronniers midt i hjertet av St Germain des Près. Et utmerket utgangspunkt for å utforske Paris med gangavstand til mange severdigheter. Hotellet var lite og sjarmerende med hyggelig og hjelpsomt personale. Vi likte spesielt godt den lille bakhagen med mulighet for å sitte ute under åpen himmel. Desverre fikk vi ikke tilgang til hagen, siden de drev med vedlikeholdsarbeid akkurat da vi var der. Rett utenfor hotellet finner du nok av cafeer og restauranter å velge mellom. Går du noen kvartaler opp til litt mer travle Boulevard Saint-Michel finner du et enda større utvalg av spisesteder. Her finner du blant annet Café de Flore hvor Sartre og andre eksistensialister vanket på begynnelsen av 1900-tallet. Her tok vi en lunsj under åpen himmel en av dagene. Dyrt, men lekker og god mat - minnet mye om Grand Cafe (som visstnok skal være inspirert av nettopp Cafè de Flore). Rett ved siden av ligger "konkurrenten" Les Deux Magots, som skal være en av Paris mest berømte cafeer.
map

Fra hotellet gikk vi en laaaang tur en av dagene. Vi ruslet nedover mot Seinen og passerte
massevis av fine småbutikker og vintagebutikker. Her er vi bare noen kvartaler nedenfor hotellet:
paris paris1
Og mat er det å få overalt. Her passerer vi en restaurant hvor du kan få kjøpt med deg litt fersk kreps eller hva med en kråkebolle - ferdig tilberedt?
paris2 paris11
Vi fortsetter nedover mot Seinen og passerer Taschen - som er et fantastisk bok-eldorado for den som er interessert i kunst, arkitektur, design og fotografering. Bøkene er så lekre at man får lyst til å kjøpe bare av den grunn.
paris12 paris14
Jeg vet jo at noen av mine "gamle" lesere lurer på om det ble noe shopping. Det ble faktisk ikke veldig mye av det. Men man er jo ikke i Paris uten å shoppe. Vi var innom noen bruktbutikker, som det var mange av. De fleste av jentene fant seg noe hos Kiliwatch, som skal være en av de bedre bruktbutikkene i byen. De hadde et utrolig utvalg. Mye fint og greie priser. Jeg fant mer her enn jeg gjorde i New York. Jeg var såpass sliten av vår lange gåtur, så jeg orket ikke prøve så mye. Men fikk med meg en jeans-vest og noen skjerf. Hvis du først tar turen til Kiliwatch bør du ta en rast på cafeen rett ved siden av; Le Cafè.
paris15
Ellers fikk jeg kjøpt meg et par røde Nike-sko! Endelig. Blir fine å ha utover våren. Jeg var også innom American Apparell - så nå fikk jeg endelig hamstret litt basictøy. Det ligger flere American Apparell-butikker i Paris, blant annet rett ved der hotellet vårt var (ved Metroen i St Germain des Près). Butikker der det forøvrig nok av - du finner de overalt. Men det er ikke alle som har like fine "dørvakter" som denne butikken:
paris11
Vi vandret også gjennom Jardin des Tuileries, som er en av de mest sentrale parkene i Paris. Her er du også rett i nærheten av Louvre. Her er det godt å ta en etterlengtet hvil for slitne føtter. Her slappes det av i parken i de karakteristiske grønne stolene......
park park1
....som jeg fikk dilla på å fotografere. Her er bare noen av veldig mange bilder (smil):
stoler stoler1
Apropos føtter: gode sko er alfa og omega i Paris. Mine Spring Courts var greie nok, men jeg ville nok anbefalt et par skikkelige joggesko med bedre demp enn disse.
sko
Ellers skjønte vi etterhvert at metroen er en grei ting. Søsteren min og jeg tok metroen til Montmartre (Paris siste landsby) palmesøndag. Et typisk turissted. Her får du unnagjort bygave til ungene der hjemme. Masse å velge mellom. Og har du behov for å få portrettert deg selv bør du vente til du kommer helt opp på toppen, forbi Sacre-Coeur og oppover bakkene. Her finner du de virkelig dyktige malerne og tegnerne. Kanskje vil du lage en karikaturtegning av deg selv eller hele familien?
paris
Lørdag morgen dro vi på marked, mest fordi en av jentene skulle lete etter noe spesielt til sine jobbprosjekter. Jeg ble umiddelbart opphengt i alle de gamle dukkene som lå rundt på de ulike bordene. Jeg så bare dukker og tok mange morsomme og tildels absurde bilder. Jeg har ennå ikke fått til å bruke Photoshop, så bildene er foreløpig ubehandlet. Ønsker du å besøke markedene i Paris, finner du en grei oversikt her.
marked marked1
marked2

3 kommentarer

Amorine

13.apr.2009 kl.17:04

Åååå, dette så deilig ut! Høres ut som du har hatt en flott tur. Masse fine bilder, kule utsnitt :o)

Malin

14.apr.2009 kl.18:05

Så fine bilder, du har virkelig teft for stilige motiver. Nå fikk jeg farten opp og bestillte Paristur til sommeren.

kris

15.apr.2009 kl.23:20

Fin report, very real. It's funny you went to American Apparel in Paris!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits