080409: Ut på tur med nøtter

ntterNøtter er perfekt turmat! Rikt på umettet fett og massevis av vitaminer og mineraler. Lag din egen nøtteblanding med forskjellige nøtter og ta med på tur. Det er ikke så viktig hvilke nøtter du bruker, bare de er usaltede. Husk at det er mye energi i nøtter, så det holder med en håndfull om dagen. Jeg pleier også blande inn litt rosiner eller annen tørket frukt (oppskjærte dadler, fersken, fiken osv) eller mørk sjokolade i små biter. Skikkelig energibombe som er perfekt for store og små ute på tur!

På bildet har jeg varmet nøtte- og frøblandingen min i tørr panne. Ikke for høy varme for å unngå at de gode fettstoffene blir ødelagt. Nå kommer alle de gode smakene enda bedre frem. Perfekt som snacks med litt olje og urtekrydder på.

2 kommentarer

08.apr.2009 kl.10:57

HeiTakk for all inspirasjon og informasjon. Klikker innom deg daglig.Veldig godt alternativ til litt "sunnere" snacks. Hvilke nøtter bruker du?Jeg har brukt mye Macadamia, cashew og pistasje nøtter men hvor sunne er egentlig de?

Annema

08.apr.2009 kl.15:10

Hei: Så hyggelig. Jeg bruker litt forskjellig type nøtter, men det går mest i mandler, hasselnøtter og macademianøtter. Alle nøttene du nevner er sunne og har ulike gode egenskaper. Les mer om de ulike nøttene i denne linken: http://www.life.no/pdf/Magasinet%20nr%203,%202008/Artikler/12_mat_helt_nøtt.pdfJeg kommer etterhvert med flere oppskrifter hvor nøtter er viktige ingredienser. Ha en fin påske. Hilsen meg

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits