060409: GUL påskesalat

I am back from Paris. Må få litt mer tid på meg for å skrive et lite resume fra turen. Deilig var det i allefall med et lite avbrekk fra hverdagen. Jeg begynner uken lett etter mine utskeielser i Paris. Derfor litt inspirasjon på salatfronten til dere. Jeg leste en oppskrift på flyet på veien til Paris - og jeg prøvde å lage min egen variant av denne utfra det jeg husket. 

* Bland forskjellige typer salater i en salatbolle og legg på godsaker som eksempelvis:
* Påskegule cherrytomater
* Kokte egg
* Sukkererter delt i biter
* Gresskarfrø varmet raskt i tørr stekepanne
* Passe moden avocado skjært i skiver
* Mozarellakuler (eller vanlig mozarella)
* Kikerter fra boks varmet forsiktig i panne med smør og krydder. Jeg brukte spirede kikerter, noe som smakte utrolig godt (fås kjøpt på Ultra).
* Av andre ting jeg ville brukt hvis jeg hadde hatt det tilgjengelig: rødløk og mango.

Jeg lagde dressing av kaldpresset rapsolje, vineddik, litt honning, havsalt og kvernet pepper. Dryppet over. Jeg serverte salaten til Provanceskinke fra Gilde. Dette ble dagens lunsj ute i vårsola. Ungene plukket ut det de selv ville ha fra salaten. Med en boks cottage cheese, provenceskiver og agurkskiver ved siden av ble de nokså fornøyde.
salat

5 kommentarer

rocknrollballerina

07.apr.2009 kl.09:42

Herlig med nye ideèr til mat! God påske! :)

Mari

07.apr.2009 kl.16:06

Dette hørtes godt ut - og smart med påskefarger i salaten! God påske.

Annema

08.apr.2009 kl.15:03

Rocknrollballerina: I lige måde!Mari: God påske til deg også. Salaten var kjempegod! Lager en lignende i dag!

Marianne

09.apr.2009 kl.15:03

Hvor får man kjøpt mozarellakuler?? :-)

Annema

09.apr.2009 kl.16:57

Jeg kjøpte de på Ultra. De ligger i vann i boks. Smaker helt likt som vanlig mozarella, så du kan jo bare bruke det.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits