020409: Lag dine egne kjøttboller

bollerÅ lage kjøttboller er ikke spesielt tidkrevende og vanskelig. Det smaker godt og er i tillegg MYE sunnere enn ferdigproduktene i butikken. Og ikke minst er det en ganske hyggelig ting å gjøre sammen med barna. De vil mer enn gjerne hjelpe til både med å kna deigen med hendene - OG lage små boller av kjøttdeigen. Og du må nok regne med at det går en del nystekte kjøttboller unna med en gang. For små kokker liker å smake på maten - og det er jo som nystekt de er aller best og saftigst.

I går kveld valgte jeg å lage det selv - etter at barna hadde lagt seg. Kjøttbollene blir forskjellige hver gang, har ingen spesiell oppskrift. Men jeg sørger alltid for å lure "noe" inn i bollene for å gjøre dem mer næringsrike. Barna merker ingen forskjell. Forrige gang knuste jeg hvite bønner og knadde godt inn i deigen. Du kan også bruke kokte rød linser. Både linser og bønner gjør at kjøttbollene blir mer proteinrike og gir en bedre metthetsfølelse. Du kan også steke løk helt myk, mose og kna inn. Bruk fantasien. Denne gangen finraspet jeg gulrøtter og hvitløk og knadde inn. I tillegg brukte jeg løkpulver (ikke løksalt), basilikum, finmalt hvit pepper og bittelitt maldonsalt. Deigen skal knaes godt med rene hender og deretter lager vi små kjøttboller som stekes i kokosolje (uten smak), smør eller en blanding av en god olje og smør. Ikke for høy varme. Og ikke for mange kjøttboller av gangen i panna. De ble overraskende saftig og gode. En del gikk i matpakken til barna i dag tidlig - og resten går i fryseren til en middag i nær fremtid. Er du lur lager du mange av gangen, så har du til flere middager.

Det finnes utallige måter å lage kjøttboller på. Kom gjerne med dine forslag.

3 kommentarer

Ragna

05.apr.2009 kl.18:51

Det høres ut som et veldig bra tips å mose bønner inn i kjøttbollene. Har heller aldri tenkt på å mose løken, jeg bruker bare hakket løk. Jeg lager noen ganger lammekjøttboller med hakket løk og masse frisk koriander inni, det synes jeg blir veldig godt :-)

kris

06.apr.2009 kl.08:26

I love meatballs!

Gro

21.apr.2009 kl.20:20

Jeg bruker også å lage kjøttboller i ulike varianter, knallgodt! Men etter tips fra en venninne har jeg gått over til å steke de i stekeovnen, så slipper jeg både snuing og stekeos. Veldig genialt synes jeg!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits