310309: Blir Norge også bitt av den "Kjernesunne" bølgen?

kernesund203x300Bøkene og filosofien til den danske familien Mauritson har blitt en landeplage i Danmark. Den første boken er nettopp lansert på norsk. Der kan du lese deres historie samt finne mange oppskrifter på et "kjernesunt liv" uten gluten, melk og sukker. Ifm boklanseringen var Nika og Morten på "turne" her i byen i forrige uke. Jeg prøvde å få med meg bokanmeldelsen deres på Tanum på Karl Johan, men rakk det desverre ikke. Jeg har lest meg gjennom alle de tre danske bøkene - og har hentet mye inspirasjon derfra. Det kan virke som den første boken allerede er en suksess her til lands. Og ingenting gleder meg mer. Her kan du høre familien fortelle sin historie på NRK1.

4 kommentarer

Cecilie

31.mar.2009 kl.19:25

Har akkurat lest ferdig boken, som er super! Ser at de ikke nevner Stevia - kan du tenke deg en grunn til det?

Annema

31.mar.2009 kl.20:23

Cecilie: Jeg vet ikke, men jeg tipper at Stevia er like utilgengelig i Danmark som i Norge. Det er jo foreløpig forbudt å selge også i EU-landene. Ser at de bruker Bjørkesøt (Xylitol) som et alternativ til sukker. Jeg har brukt det også, men foretrekker faktisk Stevia. Annema

Marit

02.mai.2009 kl.22:46

Leser boken nå, dette har jeg troen på!Jeg har selv slitt med astma, allergier, dårlig konsentrasjon, tåkete hode, ADD, infeksjoner, jojovekt, osv osv.Har nå en datter på 6 mnd, skal få pappaen hennes med på å holde henne unna gluten og melk. Moren min støtter meg, men jeg kan merke på foreldrene hans at de syns det er sært.Jeg vil ikke at hun skal få det sånn som jeg har hatt det gjennom oppveksten, men jeg skjønner at de ikke forstår det, for de ser ikke sammenhengen.For dette er tabu, det er ikke til å stikke under en stol. Det går mot den sosiale normen, og gir en utfordring sånn som samfunnet ser på mat i dag.Vi skal koooose oss så mye, med sukker, melk, fett og hvete.Det ødelegger kroppene våre. Ikke alle er like følsomme for det, men jeg er ganske sikker på at ingen har godt av hvete/gluten, melk og sukker. E stoffer snakkes det også om i boka, det kan jeg ikke nok om enda, men det påvirker oss sikkert det og.

Carina Dahlmann

25.feb.2011 kl.09:05

Kjempeflott blogg du har:) Jeg jobber som personlig trener,ernæringsrådgiver og juiceterapeut. Har en kunde med autistisk barn som prøvde rådene i boken og opplevde at barnet faktisk ble dårligere:( Noen erfaringer med dette?

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits