300309: Den beste starten på dagen: "Avocado-smoothie"

greensmoothieHar du prøvd å starte dagen med en smoothie? Det kan faktisk vise seg å bli en suksess for både store og små! Til og med for de aller minste. Verdt å prøve i allefall. Tenk for en fantastisk start på dagen du gir dine små. Og hvem vet, kanskje ungene kommer til å kreve smoothie hver dag til frokost. For det smaker jo så godt, nesten som is! Og det er raskt å lage attpåtil. Hittil har det vært bringebær-, skogsbær- og jordbærsmoothie som har vært det store her i huset. Etter å ha prøvd avocadosmoothien fra Kjernesund Mad, har i allefall jeg fått en ny favoritt som metter godt. Næringsrik og balansert med masse gode fettstoffer:* Legg en moden banan (uten skall) i fryseren (jeg har flere liggende klare). Bland den frosne bananen i en blender med følgende:
* 1 passe myk avocado (uten stein og skall
* 3 dl melk evt rismelk med vanilje eller soyamelk uten sukker.
* 2 dl (usukret) appelsinjuice (gjerne presset selv fra appelsiner)
* Sitronsaft fra 1 hel sitron eller lime
* 1 spisesje olje, eks kokosolje, Udos Choice eller kaldpresset jomfru linfrøolje.
* Smak deg frem med et lite dryss vaniljepulver (ikke vaniljesukker!!) og kanskje litt muskat og/eller ingefær. Smak og behag.

Blir smoothien for tykk heller du i et glass med vann. Ønsker du mer proteiner i smoothien din kan du tilføre en eggeplomme, mel av nøtter (eks malte mandler) eller proteinpulver. Til sist; du kan selvsagt lage smoothien uten at bananen er frossen, men den blir ikke like kald og frisk.


 

12 kommentarer

Therese

31.mar.2009 kl.18:13

Den smoothien fikk jeg lyst til å lage:-) Vaniljepulver...det har jeg ikke hørt om før. Hvor får man tak i det?

Annema

31.mar.2009 kl.18:21

Jeg kjøper vaniljepulver på helsekosten, men det er mulig de har det i vanlige (velassorterte) butikker. Jeg mener den var ganske dyr, men du trenger absolutt ikke vanilje i denne smoothien. I den opprinnelige oppskriften var det ikke med, det er bare en greie jeg har lagt til. Lykke til. Håper den faller i smak.

Annema

31.mar.2009 kl.18:22

Og forresten, du kan jo bruke vaniljestang og skrave ut vaniljepulveret derfra. Det er det enkleste og billigste. Annem

Therese

31.mar.2009 kl.18:23

Jeg er så glad i vanilje at jeg prøver å få tak i sånt pulver ;)

rocknrollballerina

31.mar.2009 kl.18:29

Nam nam, dette skal prøves :)

Annema

31.mar.2009 kl.18:29

Vaniljepulver er altså frøene fra vaniljestang - og det kan du få kjøpt på glass. Jeg prøvde å finne vaniljepulver via nettbutikker, siden det sikkert ikke er alle som får tak i det - men det var ikke lett. Men jeg fant det via en dansk nettbutikk. Min type er fra Helios, denne er fra urtekram: http://www.helsebasen.dk/product.asp?product=237

Mari

31.mar.2009 kl.20:41

Jeg er allerede daglig leser av din inspirerende blogg, Annema! Denne smootien må jeg forsøke. Her hos oss er vi to små og to store som det siste året har vært helt avhengige av smoothie til frokost. De små spiser ikke frokost dersom smoothien ikke er på bordet. Vi pleier å ha en skål med solsikkekjerner og knuste linfrø som vi blander i smoothien selv og spiser med skje. Da får den flere sunne fettstoffer og litt å tygge på -og de små elsker det også!

Annema

31.mar.2009 kl.20:48

Mari: Det er supert. Jeg pleier også å variere med nøtter og frø i smoothie. En super måte å få i seg gode fettstoffer. Trenger dere forresten frokost etter en smoothie med frø og nøtter som det du beskriver? Hilsen Annema

Mari

01.apr.2009 kl.09:06

Neida - en stor smoothie med frø og nøtter holder. I starten gav jeg barna brød eller knekkebrød i tillegg, men det ble ikke spist.

Sally

22.mai.2009 kl.22:08

Nam! Jeg elsker alt som har med avokado å gjør og når jeg såg denne smoothieen måtte jeg prøve. Tyoen min var som vanlig svært skeptisk men det var ikke jeg! Ble kjempegod!!Jeg gjorde en liten vri da...hadde litt vaniljesaus stående som jeg hadde oppi, og så gadd jeg ikke vente til bananen fryste så jeg hadde oppi litt frossen tropisk blanding istedenfor. Skal definitivt følge denne bloggen videre for gode mat-tips! Og er noen opptatt av en grønn livsstil, sjekk sida mi da :)

Annema

24.mai.2009 kl.23:39

Sally: Hyggelig at du likte den. Og bare supert å lage sin egen vri. Det skal være gøy å lage mat. Annema

Tone

05.jan.2011 kl.11:23

Prøvde den til frokost i dag og den var kjempegod!! Skal hamstre inn avocado og sitroner nå.. har allerede lagt 4 modne bananer i fryseren;)

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits