300309: Helgens kosemat: Chili con carne

chili chili1


Til venstre med ris, guacomole og tacochips. Til hyre min (he-he) grnne variant uten ris, men med salat og guacomole og kaldpresset olivenolje.


Jeg har lenge nsket lage chili-con-carne, men det har liksom ikke blitt noe av. Sist fredag satte jeg i gang. Og det ble supergodt! Her er oppskriften:

2 lk hakkes
4 hvitlksfedd hakkes
1 rd chili, fjern fr og finhakk
2-4 ts chilipulver (smak deg frem)
1-2 ts malt spisskummen
1-2 ts malt koriander eller knuste korianderfr
1/2 kanelstang (kokes med)
600 kjttdeig eller karbonadedeig - eller grytekjtt i terninger
2 bokser knuste tomater
2 bokser rde bnner eller helst 2 store glass rde bnner som du selv har vannet ut over natten og kokt ferdig. Jeg har alltid liggende et lager med hvite og rde bnner i fryseren. Utrolig praktisk. Bruker du fra boks husk vaske grundig!
3 ss tomatpure
1 glass vann og 1 glass rdvin (kan slyfes)
salt og pepper
kokosolje/evt rapsolje til stekning av kjtt


Fres lk og hvitlk myk i oljen. Tilset chili og alle krydrene. Ha i kjttet og fres til kjttet er brunet. Krydre med salt og pepper. Rr inn tomatpure, knuste tomater, vann og evt vin. Kok opp, ta p lokk og la smkoke ca 1 time. Ta av lokket og kok videre ca 15 minutter. Smak til med salt og pepper evt mer chili og krydder hvis du vil ha en sterkere smak. Ha i bnnene helt til slutt. Lager du retten dagen fr og lar den st over natta i kjleskapet fr smakene satt seg og det blir endra bedre!

Jeg serverte med tortillachips og deilig guacomole, salat og ris til mine ris-spisere her i huset. Jeg valgte uten ris, men med salat. Husk str masse fersk koriander p toppen. Jeg lagde dobbel porsjon - og det er jeg glad for i dag. Supert til lunsj eller restemiddag!

Jeg legger ut min oppskrift p guacomole etterp.

9 kommentarer

Lise

30.mar.2009 kl.15:26

Det s kjempegodt ut :)

30.mar.2009 kl.21:42

Heisan! Jeg kom tilfeldigvis over bloggen din, og den er jo bare suveren! Jeg m ogs holde meg unna visse matvarer, og din blogg er jo til inspirasjon for nye ideer. S her skal jeg flge med, og prve ut dine oppskrifter. Ha en fin kveld! :)

Annema

30.mar.2009 kl.22:06

Velkommen skal du vre! Har hatt en voldsom "peak" oppover p bloggen det siste dgnet, vet ikke hvorfor. Men morsomt og inspirerende er det i allefall. Hilsen meg

Grethe T

31.mar.2009 kl.08:51

Heisann.Virkelig spennende flge din nye blogg, selv om jeg savner din gamle ogs. Det er bra sikkert at du tilnrmer deg veldig aktuelle tema for mange, fler meg ganske s aktuell i din mlgruppe selv. Spennende lese om andre som er i lignende situasjon, og hvordan de griper det an. Finner mye inspirasjon til veien videre inne hos deg. Og om man ikke har utvidede behov for dette kostholdsmessig, er det utrolig spennende lage mat av noe annet enn vanlige grnnsaker, potet, ris, kjtt og fisk... Eller ferdigmat som mange dessverre m ty til i en hektisk hverdag. Lykke til videre. Ha en fin dag. Grethe T

Mette

31.mar.2009 kl.10:13

mmm, dette m prves. Likte barna denne retten eller serverte du noe annet til dem?

Annema

31.mar.2009 kl.10:33

Grethe: S kjekt hre. Jeg vet at hverdagene kan vre veldig hektisk for veldig mange, men jeg hper at jeg kan komme med tips som kan tas i bruk likevel. Ha en fin dag du ogs. Mette: Jeg ble nok for tff med chilikrydderet, s det ble for sterkt for dem. Men de koste seg med ris og grnnsaker. Neste gang kommer jeg til ta av en liten gryte til dem fr jeg krydrer. Chili con carne er jo ikke chili con carne uten godt med chili. Annem

kris

01.apr.2009 kl.03:32

Chili on rice--great idea! We always eat it as a soup with corn muffins. Here in the Midwest they often serve it with noodles, like spaghetti, which I think is just WRONG! Rice makes a lot more sense!

Annema

01.apr.2009 kl.10:00

Kris: Fun to hear about other countries and their food habits! And also fun that you follow me on my new blog. Thanks! Annema

kris

02.apr.2009 kl.07:35

Yes, it is a lot of fun! I am always surprised when you have something like chili in Norway! It really is a small world.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits