250309: Økende interesse

Trafikken på siden min øker stadig. De siste dagene har jeg hatt over 200 besøkende inne per dag. Og det gleder og inspirerer meg voldsomt. Ikke vær redd for å legge igjen kommentarer, tips, råd, erfaringer. Om ikke jeg kan svare er det helt sikkert noen av mine andre lesere som kan svare eller bli med på diskusjonen. Jo mer liv, jo mer spennende er det å lese en blogg!

5 kommentarer

Liv Kari

25.mar.2009 kl.22:52

Jeg har vært innom og kikket på den nye bloggen din flere ganger, men jeg savner den gamle. Dette blir altfor flinkt for meg. Sunn mat er kjempefint, men jeg tror det er farlig å tro at man kan spise seg frisk fra alle sykdommer. Det neste steget er da skyldfølelse dersom man blir syk. Da har man ikke trent nok, spist riktig nok, slappet av på riktig måte ... Tror jeg fortsetter som før jeg, og er litt rampete iblant!

Janicke

26.mar.2009 kl.00:03

Enig med deg Liv Kari,savner den gamle bloggen. En del påstander som settes frem her,feks i innlegget om Steviarot og Dag Viljen Polezinskys bok er dessverre dårlig dokumentert og ikke medisinsk anerkjent. Tror ikke hele ekspertisen i Norge innen ernæring er korrupte og at Dag V.P.er den eneste som har rett,snarere er det nok slik at før man går ut med generelle anbefalinger må der følges krav til forskningen man baserer seg på,feks til lengden på studiet,antall forsøkspersoner etc.(jobber innen dette feltet selv). Ser og at det er satt opp en link i bloggen:TACA-talking about curing autism.Jeg har personlig svært nært kjennskap til autisme.Der er per idag INGEN helbredelse for autisme. Man kjenner til at noen opplever bedring i funksjonsnivå ved hjelp av dietter(jfr K.Reichelts forskning),trykktankbehandling etc,men dessverre er det nok svært ofte en viss placeboeffekt som kommer til uttrykk. Fantes der en anerkjent dokumentert behandling som virket ville selvsagt alle med autismespekterforstyrrelser blitt behandlet,det ville jo vært ett under!! Og tro meg,det ville jeg ønsket meg over alt i verden(som forelder. Men dessverre,kur finnes ikke.Kjenner meg også igjen i det Liv Kari skriver om skyldfølelse ift.kost,livsstil etc.Ett eks:Der vil i media med jevne mellomrom dukke opp artikler som"tankens kraft gjorde meg frisk fra kreft".Det kan man selvfølgelig tro selv,men fra ett medisinsk ståsted vet man selvsagt at dette ikke er mulig.Hva da med min nære pårørende som døde fra små barn grunnet kreft,-ville hun kanskje ikke bli frisk hun da siden hun ikke bare tenkte seg frisk med positive tanker?Støtende og vondt for oss som har opplevd det.For all del,det er kjekt med oppskrifter og tanker i bloggen,men for mye påstander om ditt og datt er jeg personlig ikke begeistret for.

Annema

26.mar.2009 kl.00:53

Liv Kari: Så flott å høre at du likte den gamle bloggen min. Men, jeg fikk etterhvert et behov for å komme litt videre og skrive om andre ting som opptar meg. Og det tar for mye tid å holde to blogger gående, rett og slett. Ellers er målet mitt med denne nye bloggen å sende ut inspirasjon til å gjøre små endringer i kostholds-/livsstilsvaner for de som er mottagelig for det - ikke skape dårlig samvittighet og heller ikke skape et inntrykk av at man kan spise seg frisk fra alle sykdommer. Ellers er det kanskje greitt for dere å vite at livet mitt dreier seg om mye mer enn sunn mat. Jeg kan også være litt rampete og har mine utskeielser. Men det er altså ikke disse utskeielsene denne bloggen handler om.Janicke: Hvis jeg har vært for bastant i enkelte av mine påstander, så tar jeg den kritikken til meg. Det kan jeg nok være mer forsiktig med fremover. Dette er likevel en blogg. Og i en blogg skriver man om personlige erfaringer, meninger og oppfatninger. Og en blogg skal gjerne provosere litt. Og jeg skjønner jo at jeg utfordrer noen ved å komme med enkelte påstander. Jeg har ingen vitenskapelige bevis hva gjelder mat og helse, men har erfart hvordan mat faktisk gjorde min syke sønn frisk og balansert. Og jeg vet at det var maten som gjorde ham frisk. Den troen kan ingen ta fra meg. Det er også uheldig hvis noen føler dårlig samvittighet når de leser bloggen min (noe jeg håpet å unngå da jeg startet) - men flott hvis noen får inspirasjon til å bedre sine kostvaner ved hjelp av enkle grep (ref å spise fullkornsprodukter). For virkeligheten i en stresset hverdag er jo blitt slik at vi ikke har tid til å bruke så mye tid på å lage mat. Da kan noen enkle råd og tips være grei å ta med seg? De gangene jeg legger ut middagsretter her er det faktisk mye med tanke på familien, at det skal være enkelt og forholdsvis raskt å lage - og at det er balansert kost. Jeg dytter ikke mine kostvaner på andre, hverken dere som lesere eller min nærmeste familie. Hver og en har et valg. Når det gjelder autisme har jeg ingen som helst bakgrunn for å uttale meg, men har satt opp linken i tilfelle noen av mine lesere ønsker å lese mer om hvordan andre familier faktisk har erfart at endring i kostholdet kan forbedre/forandre et menneskes liv. Det er også leitt hvis noen oppfatter noe av det jeg skriver som støtende. Jeg har også mistet en av mine aller aller nærmeste i kreft. Tanken om at han kunne ha gjort noe annerledes har aldri streifet meg - og jeg tenker heller ikke på at jeg selv kunne gjort noe annerledes da jeg ble syk.

Mette

26.mar.2009 kl.12:00

hmmm... Først og fremst vil jeg si til deg Anne Marit at jeg syns dette er en utrolig fin blogg og gratulerer med økende antall lesere. Jeg syns det kommer veldig klart frem at ditt motiv er inspirasjon til oss alle om å leve sunnere og at det ikke er så vanskelig om vi tør å forsøke å endre litt på gamle vaner. Det er dessuten skremmende å se på tilgjengeligheten av ferdigmat og kjappe løsninger og jeg tror det er fort gjort å bli litt sløv og ende opp med å spise alt for mye usunn mat og for lite bruk av råvarer om vi ikke blir litt mer bevisste. Jeg har selv små barn og ser hvor lett det er at middagene blir såkalt "barnevennlige" som pannekaker, ferdigstekte kjøttboller, pasta, pizza, taco etc.. Vi gjør barna en bjørnetjeneste om vi lærer dem slike matvaner. Jeg tenkte også tidligere at de liker ikke annen mat etc.., men det skal ikke så mye til å gjøre maten fristende for de små uten at det trenger å være usunt. Vi spiser fremdeles pannekaker og pizza, men ganske sjelden i motsetning til tidligere. Disse kyllingnuggetene dine er et godt eksempel på å gjøre sunn mat litt mer spennende :-) Det er viktig å legge lista på rett nivå og ikke være redd for å nyte godsaker en gang i blant. Om vi hovedsaklig lager sunn mat, men av og til er litt "rampete" er vel bare et sunnhetstegn. Det er hverdagen som teller.Det er helt klart at man ikke kan spise seg frisk fra alle sykdommer, men jeg tror vi kan komme langt på vei og ruste kroppen til å holde seg motstandsdyktig og frisk lenge. Stå på Anne Marit! Vi trenger sånne som deg. Det er tungt å endre kostvaner og lett å gi opp, men sammen med deg som "holder oss litt i hånden" så blir vanskelig til morro. Hilsen Mette

Annema

27.mar.2009 kl.00:12

Tusen takk, Mette. Det setter jeg pris på å høre! Hilsen Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits