200309: God mathelg, dere!

laksFlott se p statistikken at s mange er innom siden min daglig. Det er gy. N er det helg - og det betyr kos. Her er litt inspirasjon til dere foran helgen. Salmalaks med lett stekte grnnsaker og blomklpur. kjpe salmalaks er for meg ren luksus. Den anses av mange kokker som den beste laksen i verden. Og det kan jeg virkelig skrive under p. Den smaker fantastisk. Den er fast og fin og utrolig saftig. Den er s god at den nesten br spises r! Men, den koster en del mer enn annen laks - s dette blir av meg ansett som luksus som vi m unne oss en gang i blant.

* Skjr salmalaksen (eller annen laks) i passe store skiver. Stekes forsiktig i smaksfri kokosolje eller smr. Str litt maldonsalt opp og evt friske urter. Stekes ca 3 minutter p hver side. Ta pannen av og la fisken st litt og trekke mens du freser grnnsaker.
* Fres forsiktig et utvalg grnnsaker i kokosolje eller smr. Jeg brukte sukkererter, gulrotbiter, purre, asparges og stpotet.
* Kok blomklbuketter fra en hel blomkl i vann til de er passe mr. Hell ut vannet og kjr blomklen i blender eller foodprocessor til det blir en glatt pure. Tilsett evt litt flte og smak til med kvernet pepper og salt. Blomklpureen har forelpig ikke falt i smak hos mine sm, s de fikk brun ris ved siden av. Et av barna nekter spise ren fisk - s han fr nye seg med brun ris og de grnnsakene han liker. Thats life, en vakker dag gr nok det ogs over.

Kos dere i helgen. Mer godt kommer til uka. Etterhvert vil jeg ogs tilfre tips om trening, skjnnhet og spa-p-badet-opplevelser, kosttilskudd osv. Men en ting av gangen.

5 kommentarer

kris

21.mar.2009 kl.05:40

I LOVE salmon. Hard to get good fresh fish in this area though (northern midwestern US.) I used to live by the Pacific Ocean and that was wonderful for good, fresh, cheap fish. Also fresh fruits and vegetables were more plentiful. But jobs weren't....

Amorine

21.mar.2009 kl.17:51

M bare f understreke at Salma er et fantastisk produkt! Dette er virkelig indrefileeten p laksen, skinn og benfri, og garantert pakket og forseglet innen 4 timer fra den blir tatt opp fra sjen. Masse gode oppskrifter p www.salma.no. Har brukt dette produktet noen ganger, med utrolig smakfult resultat. Og Annema.... Du skriver at du kan steke den i olje eller smr. Hvorfor ikke vre litt "Ole Brum"? Begge deler takk ;o) Bruk olje, med en liten "dsj" smr, for smakens skyld. Jeg bruker n kokosoljen, med littegrann meierismr. Mmmmmm....... :)

Annema

21.mar.2009 kl.18:21

Selvsagt, burde egentlig skrevet og/eller. Smr er helt fint og gir god smak. Annema

Sandra

22.mar.2009 kl.08:22

Skriver under p at Salma er utrolig bra!! Har jobbet med produktet flere ganger og smakt utallige varianter av retter laget med utg pkt i Salma,- veldig, veldig bra!

Annema

24.mar.2009 kl.23:19

Sandra. Du fr lre meg litt matfotografering etterhvert...!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits