200309: God mathelg, dere!

laksFlott å se på statistikken at så mange er innom siden min daglig. Det er gøy. Nå er det helg - og det betyr kos. Her er litt inspirasjon til dere foran helgen. Salmalaks med lett stekte grønnsaker og blomkålpurè. Å kjøpe salmalaks er for meg ren luksus. Den anses av mange kokker som den beste laksen i verden. Og det kan jeg virkelig skrive under på. Den smaker fantastisk. Den er fast og fin og utrolig saftig. Den er så god at den nesten bør spises rå! Men, den koster en del mer enn annen laks - så dette blir av meg ansett som luksus som vi må unne oss en gang i blant.

* Skjær salmalaksen (eller annen laks) i passe store skiver. Stekes forsiktig i smaksfri kokosolje eller smør. Strø litt maldonsalt oppå og evt friske urter. Stekes ca 3 minutter på hver side. Ta pannen av og la fisken stå litt og trekke mens du freser grønnsaker.
* Fres forsiktig et utvalg grønnsaker i kokosolje eller smør. Jeg brukte sukkererter, gulrotbiter, purre, asparges og søtpotet.
* Kok blomkålbuketter fra en hel blomkål i vann til de er passe mør. Hell ut vannet og kjør blomkålen i blender eller foodprocessor til det blir en glatt pure. Tilsett evt litt fløte og smak til med kvernet pepper og salt. Blomkålpureen har foreløpig ikke falt i smak hos mine små, så de fikk brun ris ved siden av. Et av barna nekter å spise ren fisk - så han får nøye seg med brun ris og de grønnsakene han liker. That´s life, en vakker dag går nok det også over.

Kos dere i helgen. Mer godt kommer til uka. Etterhvert vil jeg også tilføre tips om trening, skjønnhet og spa-på-badet-opplevelser, kosttilskudd osv. Men en ting av gangen.

5 kommentarer

kris

21.mar.2009 kl.05:40

I LOVE salmon. Hard to get good fresh fish in this area though (northern midwestern US.) I used to live by the Pacific Ocean and that was wonderful for good, fresh, cheap fish. Also fresh fruits and vegetables were more plentiful. But jobs weren't....

Amorine

21.mar.2009 kl.17:51

Må bare få understreke at Salma er et fantastisk produkt! Dette er virkelig indrefileeten på laksen, skinn og benfri, og garantert pakket og forseglet innen 4 timer fra den blir tatt opp fra sjøen. Masse gode oppskrifter på www.salma.no. Har brukt dette produktet noen ganger, med utrolig smakfult resultat. Og Annema.... Du skriver at du kan steke den i olje eller smør. Hvorfor ikke være litt "Ole Brum"? Begge deler takk ;o) Bruk olje, med en liten "dæsj" smør, for smakens skyld. Jeg bruker nå kokosoljen, med littegrann meierismør. Mmmmmm....... :)

Annema

21.mar.2009 kl.18:21

Selvsagt, burde egentlig skrevet og/eller. Smør er helt fint og gir god smak. Annema

Sandra

22.mar.2009 kl.08:22

Skriver under på at Salma er utrolig bra!! Har jobbet med produktet flere ganger og smakt utallige varianter av retter laget med utg pkt i Salma,- veldig, veldig bra!

Annema

24.mar.2009 kl.23:19

Sandra. Du får lære meg litt matfotografering etterhvert...!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits