200309: Stevia i hus

steviaI dag fikk jeg Stevia-boksen i posten. Og jeg har gjort en liten smakstest. Det er ekstremt søtt, faktisk 35 ganger søtere enn sukker. Det skal med andre ord svært lite til. I konsentrert form - rett fra boksen - smaker det nærmest beskt - så søtt er det. Jeg rørte ut litt Stevia i et glass vann - og det smakte utrolig godt! Et glimrende alternativ for saftglade barn, med andre ord. Sikkert godt med litt presset sitron eller agurkskiver oppi i tillegg. Pulveret er forresten tilsatt inulin fra sikkorirot som påvirker de sunne tarmbakteriene våre positivt. Som jeg nevnte før påvirker ikke stevia blodsukkeret og inneholder ikke kalorier. Mange mener at det er et overgrep mot folks helse at stevia ikke er tilgjengelig for folk flest. Utfra det jeg har lest på nettet (og det begynner å bli en del) stiller jeg meg bak påstandene om at det må være sterke markedsinteresser (stevia anses for å være sukkerindustriens skrekk) - og ikke fornuften som har resultert i denne håpløse situasjonen.

********************
I Danmark er sinnene i kok over Stevia-forbudet og over forskjellsbehandlingen med sukkerindustrien og de kunstige søtningsstoffene. Les mer her.

Og her er noen oppskrifter jeg fant på nettet med bruk av steviapulver som søtning.

5 kommentarer

Karen

20.mar.2009 kl.16:01

Så spennende! Jeg har hatt stevia i tankene tidligere, og er også veldig nysgjerrig på hvordan det funker for de som dyrker denne planten hjemme. Er også nysgjerrig på om det finnes noe som helst dokumentasjon på det som "kan være" ulempene med å bruke stevia, har du funnet noe som er troverdig? Jeg har aldri hatt noen særlig tvil om at det er sukkerindustriens krefter som motarbeider dette, men det har jeg sluttet å si høyt ettersom så mange ser ut til å mene dette kun blir konspirasjonsteorier;) Btw, jeg fikk ikke oppskriftslinken til å funke..?

Witch

20.mar.2009 kl.16:25

Jätteintressant! Ska se om jag hittar någon som säljer i Sverige! Vi försöker undvika produkter med konstgjorda sötningsmedel som sukralos och aspartam.

Amorine

21.mar.2009 kl.17:52

Dette er virkelig spennende! Du må skrive litt om dine erfaringer etterhvert. Hva du bruker det til, oppskrifter osv. Skal bestille snart jeg også!

Annema

24.mar.2009 kl.12:36

Jeg bruker generelt ekstremt lite sukker, men jeg skal love å tipse dere etterhvert. Foreløpig kun brukt til i dressingen jeg skrev om her om dagen. Hilsen annema

smgj

26.mar.2009 kl.10:45

Lene har en del oppskrifter hvor hun blant annet benytter stevia og fruktose.http://nuftenoft.wordpress.com/Hun dyrker sin egen - som forøvrig er grei å få til som stikling, men vanskelig fra frø.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits