200309: Dagens suppe: Spinatsuppe

spinachsoupDen er grønn! Vedlig grønn! Spinatsuppe - skikkelig digg! Og faktisk ganske mettende. Var litt spent på hvordan ungene ville like den, men de syntes den var både morsom (veldig grønn) og god. Som vanlig vil jeg utfordre deg litt på å prøve deg frem, så oppskriften min er litt "løs" (4-5 store porsjoner):

* 2 små løk kuttes og stekes blanke (ikke brune) i kokosolje eller smør
* Tilsett et par hvitløksfedd mot slutten
* Legg oppi en pakke fersk spinat (fjern stilkene) og en pakke frossen spinat
* Hell oppi 1,5 liter vann og 2 buljongterninger (eks Toro kyllingbuljong som er glutenfri)
* La koke til spinaten har "falt sammen" og alt er mykt
* Kjør suppen i foodprosessor eller blender til den er helt myk
* Tilbake i kasserollen smaker du til med 1/2-1 dl fløte eller soyafløte og evt litt salt
* Er suppen for tynn kan du spe på med litt meljevning. Er den for tykk heller du i mer vann.

Sett frem små tallerkner på bordet med kokte egg, stekt bacon, valnøtter (varmet i stekepanne) eller annet suppetilbehør - slik at hver og kan velge det de selv ville ha i suppen. Kvernet pepper er et must ved bordet. Og som tidligere nevnt gjerne en ss smaksfri kokosolje oppi suppen din. Og selvsagt - en mugge vann med litt sitron oppi!  Og blir det noe til overs har du til kveldsmat eller lunsj dagen derpå.

Spinat inneholder masse klorofyll og har en rensende effekt på kroppen. Spinat inneholder også masse gode vitaminer og antioksydanter. Valnøtter ligger i toppskiktet når det gjelder innhold av antioksidanter, og er proppfulle av helsebringende stoffer - blant annet de gode fettsyrene. 

7 kommentarer

Amorine

19.mar.2009 kl.22:22

Mmmmmm.... Denne ser kjempegod ut, og skal prøves! Liker barna den også?

Witch

20.mar.2009 kl.00:26

Ska bli kul att följa din nya blogg! Vår spenatsoppa brukar få heta monstersoppa istället :-)

Karen

20.mar.2009 kl.11:10

Grønn mat!! Må prøves. Den litt ikke-så-begeistret-for-mat-generelt-gutten min har ihvertfall grønt som uttalt "yndlingsfarge". Kanskje utvider vi etter dette menyen med Grønn Monstersuppe .. *håper* Takk for tipset!

Annema

20.mar.2009 kl.13:30

Monstersuppe var et bra navn! Jeg tror jeg døper denne suppen til Monstersuppe med en gang. Eller kanskje Skippern-suppe! Jeg var veldig spent på mottakelsen, men alle barna likte suppa godt. Alle var grønne og fine rundt munnen etterpå. Og de likte de små skålene hvor de kunne velge tilbehør selv. Annema

Mari

13.apr.2010 kl.16:26

Har nettopp hatt spinatsuppa til middag:)!! nam nam!

Vestlandsjenta!

17.jan.2011 kl.14:31

Denne oppskriften låner jeg!! :) VELDIG glad i spinat og letet etter en suppe!! :)

Vestlandsjenta!

18.jan.2011 kl.19:52

Laget denne i dag, virkelig nydelig!! Takker og bukker for oppskrift!!

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits