190308: Bytt ut bordsaltet

urtesaltDe fleste av oss kan med fordel redusere p saltinntaket. Det er ikke saltet vi har i maten nr vi kokkelerer som har skylden for et altfor hyt saltinntak. Iflge danske Ekstrabladet er 75% av saltet vi fr i oss gjemt i ferdigmat som brd, suppeposer, frokostblandinger, fiskeprodukter, smr osv. Mange av oss har i tillegg den uvanen at vi salter maten FR vi smaker p den nr vi sitter ved bordet. Jeg jobber med plukke av akkurat den uvanen av mannen min om dagen. Vi har blitt vant til tilsette salt - og smakslkene vil derfor kreve mer salt. Ved kutte ned p saltet tar det faktisk ikke lang tid fr smakslkene normaliserer seg igjen og maten smaker fortreffelig uten. Et redusert saltforbruk vil vre gunstig for mange som sliter med hyt blodtrykk, hjerte- og karsykdommer og reforkalkning.

Skal vi frst bruke litt salt p maten anbefaler jeg Maldonsalt i moderate mengder nr du kokker ved grytene (nevnt tidligere) - og mineralsalt (Lo-salt eller Seltin) eller urtesalt som bordsalt. Urtesalt inneholder havsalt og ferske urter. Og det smaker mye selv om du ikke har s mye p. Litt urtesalt p kokt egg smaker utrolig godt. Jeg bruker det ogs p omelett og annen mat som trenger et lite smakslft nr du sitter ved bordet og spiser (supper, salat, gryteretter osv). Jeg kjper mitt urtesalt p Ultra eller helsekost, men fs ogs kjpt flere steder p nettet. Det finnes flere smaksvarianter, men jeg har forelpig kun prvd disse to.

Men selvflgelig; det aller beste er unng for mye ferdigmat, lage mest mulig fra bunnen av - og redusere/kutte ut bruk av bordsalt.

3 kommentarer

Nelia

19.mar.2009 kl.19:40

Har brukt urtesaltet i revis og kan nesten ikke spise egg uten!Jeg kjper alltid urtesaltet i Sverige (Nordby kjpesenter) - mye billigere der!

Alt godt

19.mar.2009 kl.20:17

Urtesaltet er veldig godt, det er laga med vanleg havsalt. Mineralsalt smakar pfy, det ydelegg maten iflge mine smaksorgan. Det er mogeleg det gr an venje seg til det, men det har eg ikkje klart.

Annema

19.mar.2009 kl.21:33

Enig. Urtesalt er i en egen liga sammenlignet med mineralsalt! Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits