170309: Frokosttips

Jeg har ikke kommet i gang med lage frokostblandingen min enn, men snart. Dagens frokost bestod av skinke omelett stekt i smakfri kokosolje toppet med kuttet paprika og rdlk (eller purre). Krydres lett med urtesalt, som bestr av havsalt og urter. Spises sammen med en tynn ristet brdskive (glutenfritt brd eller grovt brd) psmurt kokosolje - og et stort glass vann. Jeg srger alltid for lage nok omelett til at ungene fr litt til frokosten eller at de fr med seg et stykke i matpakka si. Omelett er utrolig enkelt lage og smaker kjempegodt. Lag gjerne omelett kvelden fr og la st i kjleskapet til dagen derp.

Sunt fett. Gode proteiner. Gunstige karbohydrater fra grnnsaker og glutenfritt hjemmebakt brd.
omelet2
Bildet er googlet. Jeg brukte hamburgerrygg hakket i sm biter. Inneholder mer kjtt enn vanlig pleggsskinke.

8 kommentarer

Karen

18.mar.2009 kl.10:23

Omelett er flott! Til bde frokost, lunsj, middag eller kvelds i vrt hus. Hos oss passer dette faktisk for alle, og bde for smakslkene og ernringstankene. Min smkresne sjuring spiser masse av dette (varierer med eggerre en gang i blant, da;))etter at han fikk frislepp p en god, gammeldags saltkvern med havsalt. Urtesaltet var litt trivielt og ikke s morsomt str, visst, s jeg ans det som herved bevist at mye av "likingen" og "ikke-likingen" sitter i tankene ... Dette med saltinntak tror jeg kanskje ikke jeg br problematisere i denne sammenhengen:) Men omeletten er ikke akseptert hvis den ikke kommer varm rett fra panna, verken av ham eller lillesster p fire. Kanskje den tler holdes varm i en termoboks eller noe?

Annema

18.mar.2009 kl.10:35

Karen: Det har jeg aldri tenkt over. Kald omelett sklir fint ned her. Steker du omelett om morgenen kan det jo tenkes at det holder seg lunkent i en boks? Det kan jo hende det gr ned likevel, nr barna er i barnehage eller p skole - eller har du allerede prvd det? Jeg har en gutt som kun liker omelett eller eggerre, men aldri stekt egg eller kokt egg. Ikke snakk om. Smjentene derimot liker bde omelett, kokt egg og stekt egg. De tar gjerne et kokt egg i matpakka. S her er det nok litt smak og behag. De er alle kresne p sin mte. Det nytter jo ikke tvinge. Jeg tror vel at srge for variert og sunn mat p bordet vil gjre at de etterhvert - kanskje om noen r - blir altspisende. Det er i allefall lov hpe. Annema

Karen

18.mar.2009 kl.11:14

Kloke ord, fortsette tilby sunn og variert mat er nok veien g. Jeg liker "om noen r"-perspektivet, da er det lettere ta alle slags "perioder" hos barna litt avslappet. Gjelder egentlig ikke bare maten;) Ja, jeg har prvd omeletten i matboksen, den kommer hjem, okke som. Men ellers gjelder prinsippet ditt her ogs, at noe av det som refuseres her hjemme, sklir rett ned sammen med venner. Er kanskje det som kalles gruppepsykologi:) Jeg sender ogs trstig med kokte egg, og de blir godkjent uansett temperatur (selv om minstemor pertentlig "skreller" av eggehviten og sender plommen hjem til meg igjen). Jaja, de er jo sm personligheter, disse sm.

Annema

18.mar.2009 kl.11:49

Hi-hi, ja det har du rett i. En vakker dag kommer ikke plommen hjem lenger, skal du se. Mannen min har to tenringer som jeg tr pst er altetende i dag. Det er ikke mye de takker nei til. De elsker mat. Lykke til. Annema

18.mar.2009 kl.19:54

Hei igjen Annema. Hvorfor bruker du kokosolje? Jeg steker alltid i smr pga smaken. Bruker olivenolje til alt annet unntatt baking eller steking. Er kokosoljen smaksfri og god til steking? Bruker du den p skiven, sa du...? Jeg skjnner at jeg ikke er s oppdatert p alle fronter. Jeg har liksom ikke gtt inn p det her med GI og diett er ikke noe for meg. Men selv om jeg er en person som kan spise alt jeg vil og likevel ikke legger p meg, er jeg flink spise forholdsvis sundt med myegrnnsaker, gode rvarer og hjemmelaget mat. Takk for tips Annema.

Annema

18.mar.2009 kl.21:30

Hei. Hvis du ser lenger ned p siden vil du se at jeg har skrevet en artikkel om kokosolje. Det finnes bde med og uten smak. Bruker den smaksfrie til steking og ogs litt p brd til meg selv. Jeg steker med kokosolje fordi den tler veldig hy varme uten at oljen blir delagt (og skadelig). Smr er egentlig ogs greitt. Jeg bruker det ogs. Jeg tror p et sunt og balansert kosthold og synes temaet er utrolig interessant - men ogs ganske uoversiktlig pga alle de ulike kostholdsretningene. Its a jungle out there! Det er ikke alltid like lett velge hvem man skal tro p vedr hva som er sunt/usunt. Jeg prver s godt jeg kan orientere meg og formidle videre til dere. Koselig at du flger med p siden! Ha en super kveld. HIlsen Annema

Emelie

19.mar.2009 kl.08:35

Har nettopp spist omeletten du tipset om til frokost - og den var utrolig god! Min nye frokost - favoritt. S n skal kokosolje og urtesalt innhandles. Eneste problemet var at omeletten var s god at jeg bare hadde lyst p mer da den var spist opp, fr se om jeg klarer holde meg til i morgen tidlig! ;)

Strikkelaura

19.mar.2009 kl.12:38

Hmmm, p Cocosa glasset str det at man ikke skal steke p for hy varme fordi den fordamper ved 175 grader.Steker p middels varme som regel jeg :)Er veldig fornyd med bruk av Cocosa, er mange r siden jeg ble introdusert for det. Via min far, som bare bruker det.Bde Helios og Smart Club selger begge sorter.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits