170309: Frokosttips

Jeg har ikke kommet i gang med å lage frokostblandingen min ennå, men snart. Dagens frokost bestod av skinke omelett stekt i smakfri kokosolje toppet med kuttet paprika og rødløk (eller purre). Krydres lett med urtesalt, som består av havsalt og urter. Spises sammen med en tynn ristet brødskive (glutenfritt brød eller grovt brød) påsmurt kokosolje - og et stort glass vann. Jeg sørger alltid for å lage nok omelett til at ungene får litt til frokosten eller at de får med seg et stykke i matpakka si. Omelett er utrolig enkelt å lage og smaker kjempegodt. Lag gjerne omelett kvelden før og la stå i kjøleskapet til dagen derpå.

Sunt fett. Gode proteiner. Gunstige karbohydrater fra grønnsaker og glutenfritt hjemmebakt brød. 
omelet2
Bildet er googlet. Jeg brukte hamburgerrygg hakket i små biter. Inneholder mer kjøtt enn vanlig påleggsskinke.

8 kommentarer

Karen

18.mar.2009 kl.10:23

Omelett er flott! Til både frokost, lunsj, middag eller kvelds i vårt hus. Hos oss passer dette faktisk for alle, og både for smaksløkene og ernæringstankene. Min småkresne sjuåring spiser masse av dette (varierer med eggerøre en gang i blant, da;))etter at han fikk frislepp på en god, gammeldags saltkvern med havsalt. Urtesaltet var litt trivielt og ikke så morsomt å strø, visst, så jeg anså det som herved bevist at mye av "likingen" og "ikke-likingen" sitter i tankene ... Dette med saltinntak tror jeg kanskje ikke jeg bør problematisere i denne sammenhengen:) Men omeletten er ikke akseptert hvis den ikke kommer varm rett fra panna, verken av ham eller lillesøster på fire. Kanskje den tåler å holdes varm i en termoboks eller noe?

Annema

18.mar.2009 kl.10:35

Karen: Det har jeg aldri tenkt over. Kald omelett sklir fint ned her. Steker du omelett om morgenen kan det jo tenkes at det holder seg lunkent i en boks? Det kan jo hende det går ned likevel, når barna er i barnehage eller på skole - eller har du allerede prøvd det? Jeg har en gutt som kun liker omelett eller eggerøre, men aldri stekt egg eller kokt egg. Ikke snakk om. Småjentene derimot liker både omelett, kokt egg og stekt egg. De tar gjerne et kokt egg i matpakka. Så her er det nok litt smak og behag. De er alle kresne på sin måte. Det nytter jo ikke å tvinge. Jeg tror vel at å sørge for variert og sunn mat på bordet vil gjøre at de etterhvert - kanskje om noen år - blir altspisende. Det er i allefall lov å håpe. Annema

Karen

18.mar.2009 kl.11:14

Kloke ord, å fortsette å tilby sunn og variert mat er nok veien å gå. Jeg liker "om noen år"-perspektivet, da er det lettere å ta alle slags "perioder" hos barna litt avslappet. Gjelder egentlig ikke bare maten;) Ja, jeg har prøvd omeletten i matboksen, den kommer hjem, okke som. Men ellers gjelder prinsippet ditt her også, at noe av det som refuseres her hjemme, sklir rett ned sammen med venner. Er kanskje det som kalles gruppepsykologi:) Jeg sender også trøstig med kokte egg, og de blir godkjent uansett temperatur (selv om minstemor pertentlig "skreller" av eggehviten og sender plommen hjem til meg igjen). Jaja, de er jo små personligheter, disse små.

Annema

18.mar.2009 kl.11:49

Hi-hi, ja det har du rett i. En vakker dag kommer ikke plommen hjem lenger, skal du se. Mannen min har to tenåringer som jeg tør påstå er altetende i dag. Det er ikke mye de takker nei til. De elsker mat. Lykke til. Annema

18.mar.2009 kl.19:54

Hei igjen Annema. Hvorfor bruker du kokosolje? Jeg steker alltid i smør pga smaken. Bruker olivenolje til alt annet unntatt baking eller steking. Er kokosoljen smaksfri og god til steking? Bruker du den på skiven, sa du...? Jeg skjønner at jeg ikke er så oppdatert på alle fronter. Jeg har liksom ikke gått inn på det her med GI og diett er ikke noe for meg. Men selv om jeg er en person som kan spise alt jeg vil og likevel ikke legger på meg, er jeg flink å spise forholdsvis sundt med myegrønnsaker, gode råvarer og hjemmelaget mat. Takk for tips Annema.

Annema

18.mar.2009 kl.21:30

Hei. Hvis du ser lenger ned på siden vil du se at jeg har skrevet en artikkel om kokosolje. Det finnes både med og uten smak. Bruker den smaksfrie til steking og også litt på brød til meg selv. Jeg steker med kokosolje fordi den tåler veldig høy varme uten at oljen blir ødelagt (og skadelig). Smør er egentlig også greitt. Jeg bruker det også. Jeg tror på et sunt og balansert kosthold og synes temaet er utrolig interessant - men også ganske uoversiktlig pga alle de ulike kostholdsretningene. It´s a jungle out there! Det er ikke alltid like lett å velge hvem man skal tro på vedr hva som er sunt/usunt. Jeg prøver så godt jeg kan å orientere meg og formidle videre til dere. Koselig at du følger med på siden! Ha en super kveld. HIlsen Annema

Emelie

19.mar.2009 kl.08:35

Har nettopp spist omeletten du tipset om til frokost - og den var utrolig god! Min nye frokost - favoritt. Så nå skal kokosolje og urtesalt innhandles. Eneste problemet var at omeletten var så god at jeg bare hadde lyst på mer da den var spist opp, får se om jeg klarer å holde meg til i morgen tidlig! ;)

Strikkelaura

19.mar.2009 kl.12:38

Hmmm, på Cocosa glasset står det at man ikke skal steke på for høy varme fordi den fordamper ved 175 grader.Steker på middels varme som regel jeg :)Er veldig fornøyd med bruk av Cocosa, er mange år siden jeg ble introdusert for det. Via min far, som bare bruker det.Både Helios og Smart Club selger begge sorter.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits