170309: Kylling i currysause

middagHer er søndagens middag - som ble til "matboksmat" i går og i dag. Retten er enkel og rask å lage, så den kan fint brukes som hverdagsmat. Og den er smakfull.

Skjær opp så mye kylling som du og din familie trenger - eller mer hvis du ønsker å ha rester. Stekes i kokosolje. Etter en stund tilsettes 1-2 ss currypaste (prøv deg frem mens du lager), Mild eller Medium Hot. Eller kanskje hot hvis du liker det? Vi bruker Medium Hot, siden ungene etterhvert har begynt å venne seg til krydder og liker at det er litt smak. Det beste er å lage currypaste selv, men på travle dager er det fint å ha et ferdig glass paste tilgjengelig. Jeg kjøper ofte ferdig paste fra Pataks i innvandrerbutikker eller på Ultra. Stek et utvalg grønnsaker i kokosolje. Her har jeg brukt broccoli, vårløk, gulrot, sukkererter og hvitløk. Bland kylling og grønnsaker. Tilsett en boks med kokosmelk eller mer (avhengig av hvor mye saus du vil ha). Rør forsiktig. La det surre sammen en stund, men ikke så lenge at grønnsakene blir for myke. Serveres sammen med brun ris og evt en "dæsj" med youghurt naturell. Ungene elsker youghurt naturell til denne retten. Passer perfekt til indisk-inspirert mat som dette.

Ønsker du å fokusere på kaloriinntak og GI bør du velge den lette varianten av kokosmelk og heller ikke bruke for mye kokosmelk. I tillegg bør du bruke brun ris som her og forsyne deg av lite ris men mer grønnsaker og kylling.

7 kommentarer

Monica

18.mar.2009 kl.08:03

En kjempebra blogg du har "startet" her;)) Masse gode tips og informasjon! Ha en fin dag;))

Karen

18.mar.2009 kl.10:25

Dette ser og høres nydelig ut! Klippes ut og lagres med en gang, må prøves så fort jeg får tak i kokosmelk:)

18.mar.2009 kl.19:45

Hei Annema. Høres deilig ut. Skal prøves. Vi bruker også currypaste og cocosmelk, men jeg ser at vi kanskje skal prøve med mindre cocosmelk slik at sausen nesten blir en sky. Fint med rester å sende i skolen.

kris

18.mar.2009 kl.22:24

That looks "scrumptious!" I'll be there in about 12 hours. ;-D

Annema

19.mar.2009 kl.12:08

You´re welcome!

Malin

30.mar.2009 kl.10:36

HeiLaget denne retten i går og det var knallsuksess. Min 8 åring satt bare og mmmm'et seg gjennom hele måltidet og forsynte seg 3 ganger :-)Takker for en strålende blogg Annema.

Annema

30.mar.2009 kl.15:26

Malin! Så koselig å høre da! Nå ble jeg glad! Klem

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits