160309: Matpakketips

Så var det matpakka! Jeg lover å komme med flere tips, men her er i allefall en av barnas matboks fra i dag. Den er stort sett alltid tom ved dagens slutt, så den blir satt god pris på. Fra venstre: * Matrester fra gårsdagens middag. Brun ris og kyllingrester fra indisk kyllinggryte * Hjemmebakte glutenfrie brødskiver med cashewnøttsmør eller brunost (kommer ikke utenom den gitt) * Nøtteblanding (hasselnøtter + mandler) * Og sist men ikke minst favorittgrønnsaker - agurk og sukkererter. Og siden det var turdag - ekstra digg i form av rosineske og litt hakket mørk sjokolade blandet i nøtteblandingen. Når jeg bruker middagsrester legger jeg alltid ved en liten gaffel eller skje. Frukt får de på skolen.

Denne matboksen fra Tupperware er nokså stor, men rommene er helt adskilte. Helt genial matboks for den som ønsker mer enn bare brødskiver med seg i matpakken. Takker min kjære storesøster for flott julegave som blir satt stor pris på. En annen måte å separere maten på er å bruke små bokser inni en større boks, evt folie. Men det ble faktisk ikke ordentlig sving på sakene her før denne matboksen kom i hus. Endelig slutt på at maten blander seg. Mer delikat og mindre søl.
mat Blogglisten

9 kommentarer

Karen

17.mar.2009 kl.10:12

Ja, dette var virkelig god og variert kost til en kropp i vekst. Og så fint at du får gjennomslag for denne typen matpakker. Jeg har prøvd å pakke tilsvarende ned i sekken et utall av ganger, men det kommer hjem til meg igjen, såvidt rørt.. Så jeg ender opp med å konsentrere meg om det gutten liker aller best, med tilsvarende stor risiko for at han blir lei av akkurat det. Men nå skal det sies at skolegutten min ikke er noen storspiser av noe som helst, da, så jeg får vel være fornøyd så lenge det som går ned ihvertfall er ok mat;)

Malin

17.mar.2009 kl.10:59

Wow for en matpakke. Jeg har en småspiser av en skolegutt, men dette skal jeg prøve, så kanskje han får lyst til å spise mer.Takker for superfin blogg.

Karen

17.mar.2009 kl.11:58

Uffda, virket jeg litt "surmaget" i den første kommentaren? Det var i tilfelle ikke med hensikt, antakelig bare litt feilkanalisert frustrasjon over min sønn som ikke engang lar seg friste av DENNE typen matpakker;) Det er selvsagt likevel et veldig godt tips, i stil med resten av bloggen din:)

Bella

17.mar.2009 kl.15:19

Først, gratulerer med ny, flott blogg. Det lyser tvers igjennom at dette er noe du brenner for :-) Bruker du denne type matpakke til minsten også? Jeg har nemlig barnehagebarn og har alltid litt dårlig samvittighet for de kjedelige brødskivene med kaviar etc.....

Annema

17.mar.2009 kl.18:25

Karen: Jeg reagerte egentlig ikke på kommentaren din. Jeg vet jo at barn er forskjellige. Noen er mer kresne enn andre. Eldstemann er kanskje den som er mest mottagelig for denne type matpakker. Han har cøliaki og er jo vant til å måtte spise sunt og variert. Småjentene er derimot litt mer kresne, men jeg jobber med saken. Malin: Lykke til. Viktig å ta utgangspunkt i det han selv liker. Og få ham gjerne med på å bestemme hva som skal oppi.Bella: Tusen takk. Det var hyggelig å høre. Godt å komme tilbake til et spor hvor jeg føler at jeg er hjemme. Minstemann er foreløpig den mest kresne av barna våre, så det blir som oftest en "lightversjon" av denne matpakka. Hun spiser mye mindre. Og jeg velger grønnsaker jeg vet hun liker. Prøver å engasjere ungene og la dem få være med på å velge hva som skal oppi, spør om hvilke grønnsaker de vil ha, hvor mye, om de vil ha med litt middagsrester osv.

Tine

17.mar.2009 kl.21:39

Så deilig med litt annet enn brødskiver! Prøver å variere med salat, tortilla med fyll, pita brød med salat ol. Pleier også og sende med litt ekstra frukt og grønt. Kjempelurt med litt nøtter, det er jo noe som varer litt i magen:-) Den matboksen var forresten helt super, den må vi få oss! Gleder meg hver dag til å lese litt nytt i bloggen din.

vaarloek

08.mai.2009 kl.08:59

kanskje dette er interessante sider for det? :) http://www.laptoplunches.com/ og http://www.veganlunchbox.com/ den siste sida har også en tilhørende blogg. jeg må kjøpe meg en sånn matpakke, altså.

Nina

27.okt.2009 kl.12:54

Hei, kjempefin blogg. Hadde vært fint med oppskriften på det hjemmelgede glutenfire brødet. Kunne du lagt ut den?

May Lise Guttormsen

02.mai.2010 kl.13:56

URTEBRØD uten gjær.
7 dl spelt
6 dl sammalt spelt
2 ss psylliumfrøskall (helsekosten)
1 ts natron (helsekosten)
1 ts bakepulver (helsekosten)
2 ts basililikum
1 ts timian
1 ts oregano
1 ts salvie (helsekosten)
1 ts rosmarin
3 ts himalayasalt eller fint havsalt
5 dl soyamelk
4 ss olje (Vita hjertegod)
1/2 presset sitron
Ha alt det tørre i kjøkkenmaskin(eller bare i en stor bolle og rør sammen)
Tilsett melk, sitron, olje......elt godt.
Ha i en godt smurt form (1,5 liter)
Brødet skal settes på nederste rille i kald ovn.
Sett varmen på 100 gr og etter 30 min øk den til 150 gr og la den stå i ytterligere 1,5 time.

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette å dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - på alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og ånder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits