130309: Brunosten

Knekkebrd med brunost kan og vil jeg ikke motst. Det er ingen vits i prve en gang. S selv om jeg srger for et minst mulig inntak av melkeprodukter, sier jeg at brunosten er ok. Den er jo en del av folkesjela? Og brunost p brdskiva ER jo den norske matpakka! Fedon sammenligner brunosten med melkesjokolade og at 70% sjokolade er sunnere enn brunost, noe Tine Meierier selvsagt er helt uenig i. Men, det kan kanskje vre greitt ha i bakhodet at brunost inneholder en del kalorier. S derfor, kos deg med brunosten - men spis med mte.

Jeg velger "geitost" i stedet for de vanlige brunostene som er basert p kumelk. Dette fordi geitemelken inneholder mindre fettsyrer enn kumelk, mindre melkesukker og er lettere fordyelig. Smaken er selvsagt litt kraftigere enn brunostene, men jeg liker den veldig godt. Det finnes ogs en del hvite geitoster som kan vre verdt teste ut, blant annet chevre. Nr den varmes opp blir den jo rene gourmetmaten. Iskrem laget av geitemelk skal vre et vekstomrde i Italia og USA - og det er jo spennende. Geitemelk skal visstnok vre bakteriehemmende, virker forebyggende mot hyt blodtrykk og kan i flge forskning.no fint drikkes av melkeallergikere. Akkurat det strides de lrde om, s der tr jeg ikke konkludere. Her m man rett og slett prve seg frem. Min snn tlte litt geitemelk, men ikke kumelk da han var syk og gikk p en strengere diett enn han gjr i dag.

Jeg kommer forvrig etterhvert med litt andre og mer spennende/varierte matpakketips enn "brdskive med brunost" litt senere.

Her finner du alt du trenger vite om geitemelk.
geitektegeitost Blogglisten

2 kommentarer

Ragna

14.mar.2009 kl.16:13

Jeg har aldri helt lrt meg spise brunost, verken med eller uten geit. Du har rett i at det er veldig "norsk", folk synes alltid jeg er litt rar nr jeg ikke vil ha vaffel med brunost p feks. Men chevr har jeg derimot lrt meg like, og det er en utrolig anvendelig ost. Bruker blande litt chevr i potetmosen, det blir utrolig godt!

Annema

14.mar.2009 kl.20:22

Ragna: S greitt da. Du er nok litt mer kontinental enn det jeg er. Chevre burde brukes mer her i landet. Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits