110309: Kokosoljens fortreffelighet

Jeg m kanskje skynde meg skrive om kokosoljen, siden jeg nevnte den i oppskriften fra i gr. Fett er en ndvendig del av et sunt kosthold, men ikke hvilket som helst fett. Det er det sunne fettet vi m srge for f nok av - hver eneste dag. Det finner du blant annet i ntter, fr, avokado, olivenolje, rapsolje og linfrolje - og fra kokosfett. Kokosfettet har en vektreduserende effekt fordi den har den egenskapen at den ikke sirkulerer i kroppen. Den gr rett til leveren hvor den forbrennes. Andre usunne fettkilder sirkulerer i kroppen og blir sugd opp av de sultne fettcellene vre (ugh ugh) - og der lagres de. Disse fettkildene er nringsfattige, harskner lett i blodrene vre og ker ubalansen mellom omega 3 og omega 6 i kroppen. Resultatet er kt fare for betennelser og flere frie radikaler osv.osv.

Det er ikke uten grunn at kokosplanten kalles "Livets Tre". Hele kokostreet blir tatt i bruk i tropiske land! I disse landene er fettinntaket faktisk noks hyt og av dette utgjr kokosoljen en betydelig andel. Livsstilssykdommer er heller ikke spesielt utbredt i disse landene. Det er jo noks interessant? Selv har jeg brukt kokosoljen periodevis, men det er frst n jeg virkelig har forsttt hvordan jeg kan bruke den. Og n bruker jeg den hele tiden. Jeg bruker den i smoothies, til baking og p brdskiva. Den tler hyere temperaturer enn andre oljer og fett - og egner seg derfor ypperlig til steking. S nr jeg steker mat bruker jeg KUN kokosolje.

S, mitt rd til dere lesere er: Bytt ut bearbeidede og raffinerte stekeoljer og margarin med sunne fettkilder som ker fettforbrenningen og er helsebringende. Kokosoljen er blitt en fast del av mitt daglige kosthold. Den skal st i romtemperatur, da holder oljen seg myk. Du fr kjpt den p helsekosten eller p nettet (blant annet her eller her). De er ganske dyre, men prisene varierer en del p nettet ser jeg. Men snn er det jo. Det sunne er alltid dyrt (desverre)! Glasset til venstre - Extra virgin coconut Oil - bestr av kaldpresset, ferskt kokoskjtt fra hndplukkede kokosntter med hyt nrings- og smaksinnhold. Og den har en mild smak av kokos. Denne bruker jeg til smoothies og i andre tilfeller hvor det er greitt med kokossmak.

Glasset til hyre - Pure Coconut Oil - er uten smak. Denne bruker jeg til steking, i baking og i smoothies nr jeg ikke nsker kokossmaken.

Kilder: Googlet
cocosaextravirginmedium cocosapuremedium Blogglisten

8 kommentarer

Cecilie

11.mar.2009 kl.13:35

For en fantastisk blogg! Er selv p vei mot et forhpentligvis varig mye sunnere kosthold, og har allerede funnet masse inspirasjon her. Har begynt lage masse supper selv fra bunnen, og kokosolje er jo genialt ha i. Handles inn idag!Klem :-)

Annema

11.mar.2009 kl.14:06

Smil og tusen takk. Det er s utrolig mye jeg har lyst til skrive om, men jeg m bremse meg selv litt. S det kommer litt etter litt. Annema

Mandagsfnis

11.mar.2009 kl.19:09

Hei! Du har allerede inspirert med denne nye bloggen din - etter ha lest litt har jeg funnet ut at det er p tide ta tak i mitt eget liv ogs. Har faktisk startet ny blogg om dette jeg ogs :o)Alle holder seg unna fett, men som du sier, fett er jo faktisk ndvendig i et sunt kosthold. Selv har jeg lagt min elsk p rapsoljen, som er helt smaklst og kan brukes til det meste!

Annema

11.mar.2009 kl.22:50

Gratulerer Mandagsfnis, - med ny blogg! Og lykke til! Vi er alle forskjellige - og det gjelder ogs kroppene vre. Da jeg var tenring syntes jeg selv at jeg var altfor tynn. Det viktigste er akseptere at vi alle er forskjellige. Kaste ut badevekta, slutte telle kalorier og heller sette seg litt inn i hva et sunt kosthold betyr - slik du gjr. Og srge for tilfre regelmessig mat og drikke som kroppen kan dra nytte av - og redusere p alt det andre som kroppen ikke trenger og som bare roter det til inni oss. Ha det fint. Hilsen Annema

Karen

11.mar.2009 kl.23:00

Rapsolje her i grden ogs. Med en sjuring som tefter, og er skeptisk til, den minste fornemmelse av ekstrasmak, er rapsoljen uunnvrlig i alt fra vafler og supper til brdskiva (under syltetyet;)) Har ogs brukt mye klaret, kologisk smr til stekingen, det skal etter sigende ha mange gode egenskaper og ogs tle oppvarmingen godt.

Annema

12.mar.2009 kl.11:06

Karen: Enig. Skal man frst bruke noe annet enn olje er ekte smr det aller beste. Jeg kommer til skrive litt om det ogs etterhvert. Lettproduktene br man holde seg unna.

Silje Silje

21.apr.2010 kl.22:14

S man kan ha kokosoljen i romtemperatur alts?? P boksen min med x-virging kokosolje str det at den br oppbevares i kjleskap. Men da blir den jo steinhard, og det er litt upraktisk. Den blir ikke harsk av romtemperatur da tror du?

ET LIV I BALANSE.

21.apr.2010 kl.22:54

Det gr helt fint. Jeg har alltid min kokosolje stende i skapet p kjkkenet. Dette er ikke den type olje som harskner, det er litt misforsttt! Annema

Skriv en ny kommentar

ET LIV I BALANSE.

ET LIV I BALANSE.

45, Oslo

Velkommen til min mat- og livsstilsblogg. Her vil jeg fortsette dele med dere bruddstykker av min reise mot et bedre og mer balansert liv - p alle plan. Jeg er deltidsmamma til tre barn og lever og nder for god, mettende og balanserende mat. Helse er et stort interessefelt for meg, ved siden av fotografering. Jeg freelancer som fotograf og skribent.

Follow Sense Of Life

Kategorier

Arkiv

hits